Home » Smart speakers vergelijken

Smart speakers vergelijken

Door Rob | Laatste update: 3 januari 2022

Wanneer je op zoek gaat naar smart speakers zul je al snel merken dat er altijd meerdere keuzes zijn. Meestal wordt het dan pas echt moeilijk: welke van de twee smart speakers kun je het beste kiezen? Smart speakers vergelijken kan heel goed via Mijnspeaker.nl, wij zetten modellen naast elkaar die het meest op elkaar lijken. Zo zie jij direct welke je het beste kunt kiezen.

In veel gevallen is er niet altijd een antwoord voor de beste smart speakers: dit is meestal afhankelijk van jouw wensen. Is de een goedkoper? Dan is dat de beste keuze als jij budget als prioriteit hebt. Wil jij smart speaker waar je Nederlands tegen kunt praten? Dan kan de keuze voor een model met Google Assistant beter zijn dan een smart speaker die voorzien is van Alexa ondersteuning.

Smart speakers vergelijken op verschillende manieren

Het vergelijken van smart speakers kan voor verschillende wensen en op verschillende manieren. Bij Mijnspeaker.nl hebben we vergelijkingen gemaakt op vier verschillende gebieden. Ik som ze voor je op, waarna je ook gelijk de specifieke vergelijken kunt bekijken.

Smart speaker merken vergelijken

Vaak hebben smart speaker merken verschillende modellen. Hoewel de modellen met elkaar kunnen verschillen is het ook super interessant om te kijken naar de verschillen van smart speaker merken onderling. Bekijk de vergelijken van de beste merken op een rij.

google home versus amazon alexa
google home vs jbl
google home vs harman kardon

Smart speaker modellen vergelijken

Er zijn verschillende modellen die een goed alternatief voor elkaar zouden kunnen zijn voor de keuze van een smart speaker. Zo is de Google Home in dezelfde prijsrange te vinden als de Sonos One: maar welke van de twee scoort nu beter voor jouw persoonlijke wensen of smart home? Wij zetten modellen naast elkaar om ze eenvoudig te kunnen vergelijken!

google home vs amazon echo
google home vs jbl link

Voice Assistants met elkaar vergelijken

Zoals je wellicht weet zijn er drie soorten spraakassistenten voor smart speakers. Zo is er het Nederlandse Google Assistant van Google, Alexa van Amazon en Siri van Apple. Allemaal hebben ze hun eigen voor- en nadelen. Wij vergelijken de voice assistants voor smart speakers met elkaar, zodat jij snel de verschillen ertussen uit kunt vissen.

google assistant vs alexa
google assistant vs siri
alexa vs siri

Wat is belangrijk bij smart speakers vergelijken?

Wanneer je specifieke slimme speakers met elkaar gaat vergelijken zijn er aantal zaken enorm belangrijk. Zo is je koopwens enorm belangrijk om mee te nemen bij het maken van een keuze: wil je voor een zo goedkoop mogelijke keuze gaan of staat kwaliteit bij jou voorop?

Op basis van ervaring kan ik je in ieder geval de volgende vergelijking tips meegeven:

  • Laat je niet verleiden door lage prijzen: hoewel een lage prijs natuurlijk altijd aantrekkelijk blijft, raad ik je aan om je hier niet door te laten beïnvloeden. Vaak is een lage prijs een afgeleide van een mindere kwaliteit.
  • Zet je behoeftes op papier: zet alles wat jij belangrijk vindt bij een slimme speaker op een rij. Denk aan zaken als “Nederlandse ondersteuning” en een “strak design”.
  • Lees altijd de uitgebreide reviews van beide modellen: op Mijnspeaker.nl verwijzen we vaak door naar reviews bij vergelijkingen. Ik raad je aan om deze door te lezen om nog meer te weten te komen over eventuele plus- en minpunten.
  • Neem ook een kijkje bij de beste keuzes: de laatste tip die ik je mee wil geven is om naast smart speakers vergelijken ook een kijkje te nemen bij de beste keuzes voor specifieke koopwensen. Heb je een model na het vergelijken als keuze op het oog en staat deze ook nog eens als beste keuze? Dan is de stap snel gemaakt!