Home » Smart speaker reviews » Sonos One review

Sonos One review

Door Joep | Laatste update: 15 oktober 2019

Naast de verschillende Play modellen, biedt Sonos ook een aantal mooie smart speakers aan. Een van de populairste slimme speakers is de Sonos One. In vergelijking met bijvoorbeeld de Sonos Play:1, is er hier daadwerkelijk sprake van een slimmere speaker, die voorzien is van twee spraakassistenten: Amazon Alexa en Google Assistant!

Om erachter te komen hoe deze Sonos smart speaker scoort op de verschillende onderdelen, heb ik hem onlangs uitgebreid getest. In deze Sonos One review 2019 deel ik mijn ervaringen! Heb je geen tijd om de hele review van A tot Z door te lezen? Ga dan direct naar mijn conclusie met het eindoordeel.

sonos one review

Sonos One

Een van de smart speakers van Sonos met een strak design, je kunt kiezen tussen wit en zwart. Zowel te bedienen met Amazon Alexa als Google Assistant.

Ondersteuning van Sonos One

In tegenstelling tot veel slimme speakers, kun je de Sonos One met zowel Amazon Alexa als Google Assistant gebruiken. Dit maakt hem een stuk toegankelijker, gezien mensen meestal van één systeem gebruik maken en niet snel zullen switchen. Vooral in smart homes biedt dit veel mogelijkheden in combinatie met andere apparaten

Taal

Waar de Sonos One voorheen alleen de Amazon Alexa als spraakassistent had, heeft hij nu ook Google Assistant. Een groot voordeel daarvan is dat de Google Assistant in het Nederlands aan te spreken, wat het gebruik van de Sonos One voor veel mensen een stuk prettiger maakt.

Mogelijkheden: wat kun je met de Sonos One?

De slimme Sonos One speaker brengt een hoop mogelijkheden met zich mee, zo is hij bijvoorbeeld nog eenvoudiger te bedienen dan ‘normale’ speakers. De slimme speaker staat in een smart home centraal door de koppeling met vele andere apparaten. Deze centrale functie wordt door de Sonos One erg goed vervuld, waardoor hij veel mogelijk maakt.

Bediening

De Sonos One is met twee verschillende spraakassistenten te bedienen, maar het is natuurlijk belangrijk dat dat ook gewoon met de hand kan. Daarom heeft de Sonos One een klein aantal touch-toetsen die gemakkelijk te bedienen zijn. Waar je voorheen een x aantal keer op de play/pauze knop moest drukken, kun je nu daar een ander nummer gaan door naar links of rechts te swipen. Wil je toch middels je stem de speaker of andere apparaten in je huis bedienen, druk dan op de microfoonindicator.

Koppelingen

Zoals ik hiervoor al benoemde, zijn er met de Sonos One veel mogelijkheden wat betreft koppelingen met andere apparaten. Afhankelijk van welke spraakassistent je gebruikt, kun je je Sonos One koppelen aan verschillende slimme stekkers, slimme schakelaars, slimme lampen, een slimme thermostaat, andere slimme speakers of zelfs sommige stofzuigers.

Design en uitvoering: de Sonos One ziet er strak uit

De slimme speaker van Sonos is van middelgroot formaat en past daarom op veel plekken in huis. Je kunt gelijk zien dat deze speaker gebaseerd is op de Sonos PLAY:1, kijkende naar zijn design. Echter zijn er wel wat verbeteringen. Zo vind ik het kleurgebruik net iets mooier dan bij de voorganger, vooral bij de zwarte uitvoering. Een andere mooie vooruitgang ten opzichte van de PLAY:1 is dat hij vochtbestendig is, wat natuurlijk prettig is voor wanneer je hem bijvoorbeeld in de badkamer wilt gebruiken. Opvallend is wel dat er geen IP-certificering is dat deze vochtbestendigheid bevestigt.

Specificaties

Om een goed beeld te geven van wat er nu al dan niet aanwezig is bij de slimme Sonos One speaker, hebben we een een aantal belangrijke specificaties op een rijtje gezet. Zie hier wat je van de Sonos One kunt verwachten:

KenmerkSpecificaties
Gewicht1,85 kg
Afmetingen120 x 161 x 120 mm
KleurenWit of Zwart
Multiroom-functieJa
IP-certificering
Fabrieksgarantie2 jaar

Prijs/kwaliteitsverhouding: Sonos One elke euro waard?

De Sonos One is een speaker van betrouwbare Sonos-kwaliteit en brengt mooie mogelijkheden met zich mee. Opvallend is dat hij in vergelijking met andere speakers ook totaal niet te duur is.

Adviesprijs: zeer goedkoop!

Voor de Sonos One geldt een adviesprijs van € 210,-. Wanneer je dit vergelijkt met de Play:1 (€ 169) is dit natuurlijk wel een stukje duurder, maar voor die meerprijs krijg je weldegelijk iets terug. Zo krijg je extra functies als AirPlay 2, stembediening en touchbediening. Wanneer we de adviesprijs naast die van vergelijkbare speakers van andere merken houden, zien we ook gelijk dat deze erg mee valt. Hij komt niet voor niets naar voren als de goedkoopste optie in ons beste Sonos speaker overzicht.

Kwaliteitsoordeel: top!

Sonos levert al vele jaren speakers van hoge kwaliteit en de Sonos One is daar zeker geen uitzondering op! Naast het mooie design en de vele mogelijkheden van deze slimme speaker, heeft hij het heldere geluid dat je van Sonos zou verwachten. Al met al een fijne kwaliteit tegen een niet al te hoge prijs.

Conclusie: Sonos One review 2019

De Sonos One is een goede keuze wanneer je een slimme speaker zoekt die je zowel met de hand als met spraak wilt kunnen bedienen. Doordat hij zowel Amazon Alexa als Google Assistant bij zich draagt, is hij erg geschikt voor vele smart homes. Je kunt namelijk vele apparaten met deze slimme speaker bedienen.

Verder maakt het middelgrote formaat mogelijk dat er een vol geluid uit de speaker komt waar je de kamer mee kunt vullen. Voor een goede prijs krijg je een mooi ontworpen slimme speaker (wit of zwart) die gemakkelijk in je interieur te verwerken is.

Over de mogelijkheden en prijs van Sonos One ben ik dus erg te spreken! Zo staat hij ook onder de beste multiroom speakers in een goed daglicht.

Sonos One

€ 210
8

Ondersteuning

7.0/10

Mogelijkheden

8.0/10

Design en uitvoering

9.0/10

Prijs/Kwaliteit

8.0/10

Voordelen

  • Goed geluid
  • Met spraakassistent
  • Strakke vormgeving

Nadelen

  • Geen Nederlandse ondersteuning
  • Relatief hoge prijs
  • Niet draadloos
The following two tabs change content below.

Bram

Bram is een van de gezichten achter Mijnspeaker.nl en heeft een grote passie voor het opstellen van home cinema situaties. Onder het mom 'goede muziek is pas goed met de juiste apparatuur' adviseert Bram bezoekers van Mijnspeaker.nl in de vorm van adviesgidsen en blogs. Bram's favoriete speaker merken? Sonos, Harman Kardon en Denon!

Laatste berichten van Bram (toon alles)