Home » Smart speaker reviews » Sonos One review

Sonos One review

Door Joep | Laatste update: 14 oktober 2019

Naast de verschillende Play modellen, biedt Sonos ook een aantal mooie smart speakers aan. Een van de populairste slimme speakers is de Sonos One. In vergelijking met bijvoorbeeld de Sonos Play:1, is er hier daadwerkelijk sprake van een slimmere speaker, die voorzien is van twee spraakassistenten: Amazon Alexa en Google Assistant!

Om erachter te komen hoe deze Sonos smart speaker scoort op de verschillende onderdelen, heb ik hem onlangs uitgebreid getest. In deze Sonos One review 2019 deel ik mijn ervaringen! Heb je geen tijd om de hele review van A tot Z door te lezen? Ga dan direct naar mijn conclusie met het eindoordeel.

sonos one review

Sonos One

De enige smart speaker van Sonos is de Sonos One. Voorzien van de Engelstalige Alexa als spraakassistent.

Ondersteuning van Sonos One

In tegenstelling tot veel slimme speakers, kun je de Sonos One met zowel Amazon Alexa als Google Assistant gebruiken. Dit maakt hem een stuk toegankelijker, gezien mensen meestal van één systeem gebruik maken en niet snel zullen switchen. Vooral in smart homes biedt dit veel mogelijkheden in combinatie met andere apparaten

Taal

Waar de Sonos One voorheen alleen de Amazon Alexa als spraakassistent had, heeft hij nu ook Google Assistant. Een groot voordeel daarvan is dat de Google Assistant in het Nederlands aan te spreken, wat het gebruik van de Sonos One voor veel mensen een stuk prettiger maakt.

Mogelijkheden: wat kun je met de Sonos One?

De slimme Sonos One speaker brengt een hoop mogelijkheden met zich mee, zo is hij bijvoorbeeld nog eenvoudiger te bedienen dan ‘normale’ speakers. De slimme speaker staat in een smart home centraal door de koppeling met vele andere apparaten. Deze functie wordt door de Sonos One erg goed vervuld.

Bediening

Koppelingen

Zoals ik hiervoor al benoemde, zijn er met de Sonos One veel mogelijkheden wat betreft koppelingen met andere apparaten. Afhankelijk van welke spraakassistent je gebruikt, kun je je Sonos One koppelen aan verschillende slimme stekkers, slimme schakelaars, slimme lampen, een slimme thermostaat, andere slimme speakers of zelfs sommige stofzuigers.

Design en uitvoering: de Sonos One ziet er strak uit

Afmetingen

Materialen

Prijs/kwaliteitsverhouding: Sonos One elke euro waard?

Adviesprijs

Kwaliteitsoordeel

Conclusie: Sonos One review 2019

Sonos One

€ 210
8

Ondersteuning

7.0/10

Mogelijkheden

8.0/10

Design en uitvoering

9.0/10

Prijs/Kwaliteit

8.0/10

Voordelen

  • Goed geluid
  • Met spraakassistent
  • Strakke vormgeving

Nadelen

  • Geen Nederlandse ondersteuning
  • Relatief hoge prijs
  • Niet draadloos
The following two tabs change content below.

Rob

Rob schrijft dagelijks artikelen en adviesgidsen op Mijnspeaker.nl en heeft een passie voor huishoudelijke gadgets. Hij is een van de gezichten achter deze speaker website en is met name liefhebber van slimme speakers. Zoeken via speakers is volgens Rob 'the next big thing'. Ook niet gek dat Rob voorkeur heeft voor speakers van Google, Harman Kardon en Sonos.

Laatste berichten van Rob (toon alles)