Home » Smart speaker reviews » Mobvoi TicHome Mini review

Mobvoi TicHome Mini review

Door Rob | Laatste update: 16 maart 2019

Misschien wel een van de meest opvallende smart speakers op dit moment: de Mobvoi TicHome Mini. Deze draadloze, waterdichte mini speaker is voorzien van Google Asssistant, wat het een hele interessante slimme speaker maakt. Op dit moment is het nog niet een heel bekend model in Nederland.

Uiteraard heb ik ook deze one-of-a-kind smart speaker uitgebreid getest, gezien deze voorzien is van Google Assistant. Hoe deze scoort? Check daarvoor mijn uitgebreide Mobvoi TicHome review 2019. Als je op dit moment geen tijd hebt om alles door te nemen, kun je ook direct naar mijn conclusie gaan!

mobvoi tichome speaker

Mobvoi TicHome Mini

Een kleine draadloze smart speaker die werkt met Google Assistant. De speaker is waterdicht daarom ook goed buitenshuis te gebruiken.

Ondersteuning van Mobvoi TicHome Mini

Na het installeren en koppelen van de Mobvoi TicHome Mini aan de app kon ik al snel gebruik maken van de smart speaker. Misschien ben je al bekend met het merk Mobvoi, maar deze heeft ook draadloze oordopjes en smartwatches. Heb je hier al ervaring mee, dan weetje dat deze ook werken met Google ondersteuning.

Google Assistant voor alle spraakopdrachten

Ook de Assistant van Google is in deze speaker aanwezig. Via de speaker kun je alle spraakopdrachten doorgeven aan de Google Home. Je hoeft alleen maar: “He Google” te zeggen en dan je vraag te stellen. Er kan van alles gevraagd worden je kan het zo gek niet bedenken of Google heeft er een antwoord op.

Nederlandse Taal

Het voordeel van Google is dat hij/zij de Nederlandse taal spreekt. Alexa van Amazon doet dit bijvoorbeeld niet en hierbij dien je Engels te praten. Het leuke van Google is dat deze ook overal een antwoord op heeft en hij ook opdrachten voor je uit kunt voeren.

Mogelijkheden met compacte TicHome Mini

Het leuke aan een smart speaker is dat er een assistent in zit. Een assistent is er natuurlijk om jouw te assisteren en taken uit te voeren waar je zelf geen zin in hebt. Dit kan bijvoorbeeld het bedienen zijn van je slimme apparaten en je kunt er leuke koppelingen mee maken.

Bedien al je slimme apparaten met TicHome Mini

Doordat er een Google Home integratie zit in deze smart speaker kun je alle apparaten die je gekoppeld hebt met Google Home ook bedienen via de TicHome Mini. Heb je nog geen apparaten gekoppeld met Google Home dan kun je via de app op je smartphone apparaten koppelen. Denk hierbij aan de lampen van Philips Hue, alle Nest producten of een Nuki deurslot.

Maak handige scenes en koppelingen

Het mooie van deze koppelingen is dat je slimme apparaten handige scenes kunt creëren. Denk bijvoorbeeld aan een Netflix scene, wil je Netflix kijken dan hoef je alleen maar te zeggen: He Google, zet Netflix scene aan. Hierop kun je dan de lichten op een bepaalde stand en lichtkleur zetten, de gordijnen dicht laten gaan en Netflix aanzetten op je tv.

Design en uitvoering: ook buitenshuis te gebruiken

Het mooie van deze smart speaker van Mobvoi is dat deze erg compact en klein is, daarom behoort deze smart speaker ook tot de beste compacte smart speakers van dit moment. Ook is de speaker draadloos en heeft de speaker een IPX6 rating wat de speaker ook waterdicht maakt. Een zeer geschikte keuze wanneer je de smart speaker ook buiten wilt gebruiken.

Verder is deze TicHome Mini te verkrijgen in wit en zwart en weegt de speaker ongeveer 545 gram. De afmeting van de speaker is: b: 43 x h: 110 x d: 110 mm, hij lijkt misschien klein maar hij is ongeveer net zo groot als een Google Home Mini.

Conclusie: Mobvoi TicHome Mini review 2019

Over deze speaker zijn we erg tevreden, gezien de prijs, ondersteuning en formaat is dit een leuke smart speaker die je buiten kunt gebruiken. Qua sound moet je niet heel veel verwachten, maar de werking van de Google Assistant biedt veel mogelijkheden en is ook nog eens leuk. Vooral wanneer je ook nog slimme apparaten in je tuin hebt is dit ideaal wanneer je hier ook een smart speaker hebt.

Mobvoi TicHome Mini

€ 59
6.8

Ondersteuning

7.0/10

Mogelijkheden

7.0/10

Design en uitvoering

7.0/10

Prijs/Kwaliteit

6.0/10

Voordelen

  • Draadloos
  • Waterdicht
  • Google Asssitant

Nadelen

  • Onnodig
  • Prijzig
  • Slecht geluid
The following two tabs change content below.

Rob

Rob schrijft dagelijks artikelen en adviesgidsen op Mijnspeaker.nl en heeft een passie voor huishoudelijke gadgets. Hij is een van de gezichten achter deze speaker website en is met name liefhebber van slimme speakers. Zoeken via speakers is volgens Rob 'the next big thing'. Ook niet gek dat Rob voorkeur heeft voor speakers van Google, Harman Kardon en Sonos.

Laatste berichten van Rob (toon alles)