Home » Smart speaker reviews » JBL Link 300 review

JBL Link 300 review

Door Rob | Laatste update: 15 maart 2019

Een van de grootste smart speakers die voorzien is van Google Assistant is de JBL Link 300. Met de JBL Link smart speaker lijn biedt het merk interessante slimme speakers aan die naast de smart functies ook prima geluid leveren. Echter is de prijs van deze Link 300 een stuk hoger dan andere speakers.

Om erachter te komen wat deze allemaal in zijn macht heeft heb ik hem onlangs getest. In mijn uitgebreide JBL Link 300 review 2019 deel ik mijn ervaringen met deze JBL smart speaker. Op dit moment geen tijd om de complete review door te lezen? Ga dan direct naar mijn conclusie!

jbl link 300 review

JBL Link 300

Een van de grootste smart speakers met Google Assistant is de JBL Link 300 smart speaker.

Ondersteuning bij de JBL Link 300

De JBL Link 300 heeft Google Assistant en Google Chromecast ingebouwd. Hiermee geniet je niet alleen van goede muziek, maar ook van de voordelen van het bedienen met spraak! Naast deze ingebouwde Google ondersteuningen, is er ook sprake van een bluetooth ondersteuning, waarmee het streamen van muziek makkelijk kan.

Voice assistant: ingebouwde Google Assistant

Dankzij de ingebouwde Google Assistant is de JBL Link 300 niet alleen draadloze bluetooth speaker, maar ook een slimme speaker. Met Google Assistant kun je eenvoudig apparaten met spraak bedienen, maar de speaker zelf ook met spraakcommando’s aansturen.

Taal: nu ook Nederlands ondersteund

Sinds eind vorig jaar is Google Assistant in het Nederlands ondersteund. Hierdoor kun je gebruik maken van Nederlandse spraakcommando’s en krijg je bij vragen ook antwoord in eigen taal. Wel zo makkelijk! Je kunt spraakcommando’s starten door te beginnen met “Hé Google…”.

Mogelijkheden met deze Link 300

De JBL Link 300 is een fijne speaker die bedoeld is voor gemiddelde ruimtes. De speaker biedt daarnaast mogelijkheden, ik benoemde het net al, om apparaten binnen een smart home aan te sturen met spraak. Laten we kijken wat er mogelijk is op het gebied van bediening en koppelingen!

jbl link 300 review

JBL Link 300 met gratis verzending

Bij Bol.com kun je de JBL Link 300 nu met gratis verzending aanschaffen!

Bediening: bedien aangesloten apparaten en muziek met spraak

Je kunt met behulp van spraak eenvoudig de bediening van de speaker regelen. Hierbij kun je denken aan het starten van een specifiek nummer via Spotify of het volume van de speaker zelf.

Ook binnen een smart home kun je apparaten bedienen. Het kan hier gaan om slimme lampen, slimme stekkers of bijvoorbeeld een slimme thermostaat. Hiervoor dien je de apparaten eerst wel te koppelen.

Koppelingen: verbind producten met Google Assistant

Met Google Asssistant kun je eenvoudig apparaten verbinden. Hiermee kun je vervolgens met de smart speaker de apparaten bedienen met spraak. In de Google Home app kun je de aangesloten apparaten tevens groeperen en toewijzen aan specifieke kamers. Hiermee kun je een complete groep in een keer bedienen.

Design en uitvoering: de JBL Link 300 is een van de grootste

De JBL Link 300 is de middenklasse van de JBL Link lijn. Zo zijn de JBL Link 20 en de JBL Link 10 stukken kleiner en meer bedoeld voor kleinere ruimtes. Toch is er alsnog sprake van een relatief compacte uitvoering, wat erg fijn is. Zo valt de speaker, ondanks zijn grote vermogen, niet enorm op en kun je hem waar nodig ook meenemen.

Specificaties JBL Link 300

Om je een beeld te geven van de afmetingen en bijvoorbeeld het gewicht, zet ik de belangrijkste specificaties op een rij.

KenmerkSpecificatie
Gewicht1700 gram
Afmetingen236 x 134 x 154 mm
Bluetooth bereik10 meter
Fabrieksgarantie2 jaar

Prijs/kwaliteitsverhouding: waarom is de JBL Link 300 prijziger?

Om te kunnen bepalen of er bij dze JBL Link 300 sprake is van een goede prijs/kwaliteitsverhouding, kijk ik met name naar de gemiddelde prijzen bij webshops in combinatie met de prestaties.

Adviesprijs: scherp!

Met een adviesprijs van € 159,- is er sprake van een scherpe prijs. Dit is nagenoeg hetzelfde als de Google Home, waarbij ik het geluid van de JBL Link 300 beter vindt. Goed om te weten als je op zoek bent naar een smart speaker die met name bedoeld is om muziek te streamen.

Kwaliteitsoordeel: topper!

De kwaliteit is top! De speaker is met name bedoeld voor gemiddelde tot niet al te grote ruimtes, wat zeker te merken valt. Daarbij is ook de microfoon op een goede afstand nog steeds bereikbaar. Ik heb geen problemen ervaren met het feit dat Google Assistant mij niet kon verstaan.

Met de combinatie van de kwaliteit en prijs kan ik niets anders zeggen dan dat er sprake van een goede verhouding!

Conclusie: JBL Link 300 review

De JBL Link 300 is met name een goede keuze als je op zoek bent naar een smart speaker die met name gebruikt zal worden voor het streamen van muziek. Op design scoort deze speaker wat minder punten dan bijvoorbeeld de strak vormgegeven Google Home speakers of Harman Kardon Citation speakers.

De Link 300 is daarentegen wel een topper op het gebied van geluid voor de gemiddelde woonkamer. In mijn ogen zou de keuze voor de grotere JBL Link 500 echter een betere zijn: voor een iets hoger bedrag haal je hiermee een betere versie van deze smart speaker in huis.

Al met al is het een prima keuze! In de lijst met de beste JBL speakers staat dit model op de derde plek.

JBL Link 300

€ 169,99
8

Ondersteuning

8.0/10

Mogelijkheden

8.0/10

Design en uitvoering

7.0/10

Prijs/Kwaliteit

9.0/10

Voordelen

  • Nederlandse ondersteuning
  • Veel mogelijkheden
  • Zeer goed geluid

Nadelen

  • Niet compact
  • Aardig prijzig
The following two tabs change content below.

Rob

Rob schrijft dagelijks artikelen en adviesgidsen op Mijnspeaker.nl en heeft een passie voor huishoudelijke gadgets. Hij is een van de gezichten achter deze speaker website en is met name liefhebber van slimme speakers. Zoeken via speakers is volgens Rob 'the next big thing'. Ook niet gek dat Rob voorkeur heeft voor speakers van Google, Harman Kardon en Sonos.

Laatste berichten van Rob (toon alles)