Home » Smart speaker reviews » JBL Link 20 review

JBL Link 20 review

Door Rob | Laatste update: 15 maart 2019

Een goede opvolger van de kleinere Link 10 is de JBL link 20. Deze grotere smart speaker van JBL is voorzien van Google Assistant, waardoor je er Nederlands mee kunt communiceren. Met een groter vermogen dan zijn kleinere broertje geniet je van een betere geluidskwaliteit.

Om een oordeel te vellen over deze JBL Link smart speaker, heb ik deze onlangs uitgebreid getest. In mijn uitgebreide JBL Link 20 review 2019 beschrijf ik mijn ervaringen met deze smart speaker. Geen tijd om de complete review door te nemen, ga dan direct naar mijn conclusie!

jbl link 20 review

JBL Link 20

De wat grotere smart speaker van JBL is de JBL Link 20. Goede geluidskwaliteit en voorzien van Google Assistant.

Ondersteuning voor JBL Link 20

JBL richt zich al enkele tijd op smart speakers met de speciale Link lijn. Deze JBL Link speakers zijn voorzien van Google Assistant, de spraakassistent van Google die we ook tegenkomen bij de Google Home en de Google Home Mini.

Voice assistant: Google Assistant

Onder de motorkap van de JBL Link 20 is Google Assistant te ondekken. Met deze voice assistant kun je van dezelfde functionaliteiten genieten als bij de Google Home speakers. Je kunt met Google Assistant niet alleen de speaker zelf met spraak bedienen, maar ook aangesloten apparaten.

Taal: Nederlands ondersteund

Het is fijn om in het Nederlands te kunnen communiceren met de JBL Link 20. Sinds oktober 2018 is Google Assistant Nederlands ondersteund, waarmee je niet alleen Nederlandse spraakcommando’s kunt gebruiken, maar ook antwoord krijgt in eigen taal.

Mogelijkheden: wat kun je met de JBL Link 20?

Met de JBL Link 20 kun je genieten van de voordelen van Google Assistant, evenals de voordelen van een draadloze bluetooth speaker. Denk aan het streamen van muziek via Spotify tot aan het bedienen van slimme lampen binnen je smart home!

Bediening: met spraakcommando’s

De JBL Link 20 maakt het dankzij Google Assistant mogelijk om apparaten met spraak te bedienen. Je kunt hiervoor gebruik maken van spraakcommando’s door te beginnen met het “Hé Google…”. Daarnaast kun je ook muziek streamen vanaf je smartphone middels een bluetooth verbinding: je kunt dan in muzieklijsten navigeren van bijvoorbeeld Spotify op je smartphone.

Koppelingen: verbind apparaten in je smart home

Heb jij thuis slimme lampen of wellicht een slimme thermostaat? Ook dan kun je met behulp van de de JBL Link 20 apparaten aansturen met spraak! Koppel ze eenvoudig via Google Assistant, waarna je ze direct kunt aansturen. Je kunt in de Google Home app ook apparaten groeperen en toewijzen aan specifieke ruimtes.

Het is wel belangrijk om te letten op de Google Assistant ondersteuning: dit kun je vaak herkennen aan het logo met “Talks with Google Assistant” op de verpakking.

jbl link 20 review

JBL Link 20 zonder verzendkosten

Geen kosten maken voor het verzenden van de JBL Link 20? Bestel hem dan nu met gratis verzending bij Bol.com!

Design en uitvoering: JBL Link 20 is groot, maar compact

De JBL Link 20 is een slag groter dan zijn kleine broertje, de JBL Link 10. Qua design zijn ze nagenoeg gelijk. Ook bij dit model stoor ik me een klein beetje aan het opvallende Google Assistant logo aan de bovenzijde van de smart speaker. Wel is de JBL Link 20 een compactere keuze dan bijvoorbeeld de grotere JBL Link 300.

Specificaties van de JBL Link 20

Om te zien hoe groot de JBL Link is en hoe goed de bluetoothverbinding is, ben ik aan het testen en meten geweest. De resultaten ontdek je in onderstaand overzicht.

KenmerkSpecificatie
Gewicht1653 gram
Afmetingen93 x 210 x 93 mm
Bluetoothbereik15 meter
Fabrieksgarantie2 jaar

Prijs/kwaliteitsverhouding: beste budget keuze in JBL Link lijn?

Om te kijken of er sprake is van een goede prijs/kwaliteitsverhouding, heb ik gekeken naar de adviesprijs. Daarbij is het ook goed om te kijken in hoeverre dit model nou beter is dan bijvoorbeeld de kleinere JBL Link 10.

Adviesprijs: scherp maar niet goedkoop

Op dit moment wordt de JBL Link 20 aangeboden voor een adviesprijs van € 132,99. Dit is een stukje duurder dan de kleinere variant, hoewel je nauwelijks meer geniet van ‘onwijs’ verbeterde geluidskwaliteit. Wel is er sprake van twee keer zo lange accuduur (10 uur), wat interessant kan zijn voor degene die hem langer mee willen nemen.

Kwaliteitsoordeel: een goede draadloze smart speaker

Vooralsnog is het de Link 20 een zeer goede keuze als je op zoek bent naar een smart speaker die draadloos is. Echter is deze Link speaker de minst scorende JBL speaker, waarmee hij op de laatste plaats in de lijst met beste JBL speakers komt te staan.

Conclusie van de JBL Link 20 review

De JBL Link 20 is een mooie, compacte smart speaker. Met name het feit dat hij draadloos is, maakt dit een aantrekkelijke keuze voor degene die een speaker zo nu en dan mee willen nemen. Met een accuduur van 10 uur kun je lekker lang muziek streamen, onderweg of in een park.

Echter zijn er in mijn ogen betere keuzes op het gebied van JBL speakers. Zo is de JBL Link 10 stukken goedkoper en geniet je nagenoeg van dezelfde muziekbeleving en slimme voordelen.

JBL Link 20

€ 115
7.8

Ondersteuning

9.0/10

Mogelijkheden

8.0/10

Design en uitvoering

6.0/10

Prijs/Kwaliteit

8.0/10

Voordelen

  • Nederlandse ondersteuning
  • Goede geluidservaring
  • Veel mogelijkheden

Nadelen

  • Redelijk prijzig
  • Niet de mooiste
The following two tabs change content below.

Rob

Rob schrijft dagelijks artikelen en adviesgidsen op Mijnspeaker.nl en heeft een passie voor huishoudelijke gadgets. Hij is een van de gezichten achter deze speaker website en is met name liefhebber van slimme speakers. Zoeken via speakers is volgens Rob 'the next big thing'. Ook niet gek dat Rob voorkeur heeft voor speakers van Google, Harman Kardon en Sonos.

Laatste berichten van Rob (toon alles)