Home » Smart speaker reviews » JBL Link 10 review

JBL Link 10 review

Door Rob | Laatste update: 15 maart 2019

JBL heeft een grote slag geslagen binnen de smart speaker wereld. Met de complete Link lijn biedt JBL een divers aanbod in smart speakers die voorzien zijn van Google Assistant. De kleinste en meest goedkope variant is de JBL Link 10, een prachtig vormgegeven slimme speaker.

Onlangs heb ik de JBL Link 10 uitgebreid getest. In deze JBL Link 10 review 2019 deel ik mijn ervaringen en de voor- en nadelen die ik heb ontdekt. Geen tijd om de uitgebreide test te lezen? Ga dan direct naar mijn conclusie van deze review.

JBL link 10 review

JBL Link 10

De compacte smart speaker van JBL. De JBL Link 10 is voorzien van de Nederlandse Google Assistant.

Ondersteuning van de JBL Link 10

Wat enorm opvallend is bij de JBL Link 10, is dat het een draadloze speaker is die voorzien is van Google Assistant! Je geniet dus van de gemakken van een draadloze bluetooth speaker, met de voordelen van een smart speaker!

Voice assistant: Google Assistant

In de JBL 10 is Google Assistant ingebouwd. Hiermee kun je eenvoudig genieten van spraakbesturing. Niet alleen van bij deze JBL speaker zelf, maar ook met gekoppelde apparaten (ga ik straks wat dieper op in!). Google Asssitant kan daarnaast goed gebruikt worden als persoonlijke assistent: zo kun je reminders zetten, kookwekkers gebruiken en je planning van de dag opvragen.

Taal: Nederlands ondersteund!

Hoewel zelfs enkele Google smart speakers, waaronder de Google Home Hub en de Google Home Max, nog niet voorzien zijn van Nederlandse ondersteuning, is deze JBL Link 10 dit wel.

JBL Link 10 mogelijkheden

Qua mogelijkheden kun je ontzettend veel met deze compacte JBL Link 10 speaker. Je kunt hem meenemen naar buiten, omdat deze draadloos is. Daarbij kun je niet alleen het volume van de speaker bedienen met spraak, maar ook gekoppelde apparaten. Dit vanwege de ingebouwde Google Assistant.

JBL link 10 review

JBL Link 10 met gratis verzending

Bestel de JBL Link 10 bij Bol.com en betaal geen verzendkosten voor het versturen van je bestelling.

Bediening: bedien de speaker zelf en apparaten met spraak

Opvallend is dat dit een van de weinigen smart speakers is die niet voorzien hoeft te zijn van een constante stroomtoevoer. Deze draadloze speaker kun je dus mee nemen naar buiten, waarna je eenvoudig muziek kunt streamen vanaf je smartphone middels een bluetooth verbinding.

Ook kun je de speaker bij terugkomst van een middag in het park, goed gebruiken binnen je smart home. Zo kun je apparaten koppelen aan Google Assistant, waarna je deze met de JBL Link 10 met spraak kunt aansturen!

Koppelingen: let op Google Assistant ondersteuning

Zoals ik al aangaf kun je met de Link 10 ook gekoppelde apparaten met spraak bedienen. Dit is erg comfortabel en handig binnen een smart home, waar bijvoorbeeld zaken als een slimme thermostaat en slimme lampen te vinden zijn.

Het is wel ongelooflijk belangrijk om te letten op de ondersteuning van Google Assistant als het bedienen van apparaten met spraak je wens is. Vaak wordt er op verpakking of in de vorm van labels aangegeven dat het apparaat kan ‘praten’ met Google Assistant.

Om je een beeld te geven van mogelijke kopplingen, heb ik de voornaamste smart home apparaten opgesomd:

  • Slimme stekkers
  • Slimme thermostaten
  • Slimme verlichting
  • Slimme camera’s

Nadat je de apparaten hebt gekoppeld, kun je ze via je Google Assistant account toewijzen aan specifieke ruimtes of groeperen!

Design en uitvoering: Google Home in een JBL Link jasje?

De speaker ziet er onwijs strak uit. Het is de meest compacte JBL Link speaker op dit moment, gevolgd door de ietwat grotere JBL Link 20. Hoewel de Google fans dit waarschijnlijk mooi zullen vinden, vind ik het wat minder: bovenop de JBL Link 10 is een logo te zien van Google Assistant. Dit maakt de speaker in mijn ogen wat minder strak en designvol.

Specificaties van de JBL Link 10

Oké, deze JBL speaker is draadloos en voorzien van Google Assistant, maar hoe groot is deze nou en hoelang gaat de accu mee? Ik zet de belangrijkst gemeten specificaties overzichtelijk op een rij.

KenmerkSpecificatie
Gewicht1078 gram
Afmetingen86 x 169 x 86 mm
Bluetoothbereik15 meter
Gemeten accuduur5 uur
Fabrieksgarantie2 jaar

Prijs/kwaliteitsverhouding van de JBL Link 10?

Het is natuurlijk altijd de vraag hoe het gesteld is met de prijs/kwaliteitsverhouding. Is deze JBL Link 10 elke euro waard en levert hij de minimale prestaties waar wij gelukkig van worden? Hiervoor kijk ik naar de gemiddelde adviesprijs en vergelijk ik deze prijs met andere smart speakers in deze range.

Adviesprijs: super scherp geprijsd

Met een gemiddelde adviesprijs van € 109,- is deze JBL Link 10 zeer scherp geprijsd. Qua grootte en en geluidsbeleving levert hij nagenoeg dezelfde resultaten als een Google Home, maar geniet je bij dit model ook nog eens van zijn draadloze voordelen.

Kwaliteitsoordeel: prima smart speaker

De JBL Link 10 is een prima smart speaker. Door zijn compacte vorm levert hij wel iets in op de geluidservaring. Maar voor regulier muziek luisteren, bijvoorbeeld in een park buiten, is het een prima keuze.

De prijs/kwaliteitsverhouding is goed: voor een zeer scherpe prijs geniet je van zowel een draadloze speaker als een speaker met smart mogelijkheden!

Conclusie: JBL Link 10 review

Ondanks zijn compacte uitvoering, scoort deze JBL Link 10 in mijn ogen veel punten. Zelfs zoveel dat hij een tweede plaats verovert in de lijst met beste JBL speakers op dit moment die voorzien zijn van smart functies.

Wel levert het model wat in op het design: ik stoor me aan het logo van Google Assistant aan de bovenzijde van de smart speaeker en ook qua vorm is het niet mijn ding. Ik heb mooiere smart speakers gezien!

Daarentegen is het draadloze aspect uniek in de smart speaker wereld en is het met name een goede keuze als je ook een speaker wilt hebben die je zo nu en dan mee wilt kunnen nemen! Met een accuduur van gemiddeld 5 uur, kun je een middag genieten van draadloos streamen!

JBL Link 10

€ 90
8

Ondersteuning

8.0/10

Mogelijkheden

9.0/10

Design en uitvoering

6.0/10

Prijs/Kwaliteit

9.0/10

Voordelen

  • Scherp geprijsd
  • Mooi geluid
  • Nederlandse ondersteuning

Nadelen

  • Minder designvol
The following two tabs change content below.

Rob

Rob schrijft dagelijks artikelen en adviesgidsen op Mijnspeaker.nl en heeft een passie voor huishoudelijke gadgets. Hij is een van de gezichten achter deze speaker website en is met name liefhebber van slimme speakers. Zoeken via speakers is volgens Rob 'the next big thing'. Ook niet gek dat Rob voorkeur heeft voor speakers van Google, Harman Kardon en Sonos.

Laatste berichten van Rob (toon alles)