Home » Smart speaker reviews » Google Nest Mini review

Google Nest Mini review

Door Joep | Laatste update: 29 oktober 2019

Waar Google met haar Nest-producten al aardig aan de weg aan het timmeren was, is nu de Google Nest Mini de volgende in het rijtje. De opvolger van de Home Mini is wat uiterlijk betreft niet echt veranderd, maar brengt wel een aantal andere pluspunten met zich mee. In deze Google Home Mini review kijk ik naar de voor- en nadelen van de slimme speaker.

In deze review neem ik de Google Nest Mini onder de loep en beoordeel ik hem op basis van ondersteuning, mogelijkheden, design, uitvoering en de prijs/kwaliteitsverhouding. Heb je geen tijd om de gehele review te lezen, ga dan direct naar mijn conclusie.

google-nest-mini-review

Google Nest Mini

De Google Nest Mini is een compacte smart speaker met goed geluid. Past mooi in het interieur en is gemakkelijk aan een muur te monteren.

Ondersteuning van Google Nest Mini

De Nest Mini is gemakkelijk in gebruik te nemen, met de ingebouwde spraakassistent kun je hem namelijk in vele talen aanspreken en bedienen. Ik ga wat dieper in op de mogelijkheden van de spraakassistent.

Voice assistant: De basis van de Google Nest Mini

Je raadt het al, in deze slimme speaker is natuurlijk de Google Assistant te vinden. Google Assistant is een vooraanstaande spraakassistent in zowel Nederland als vele andere landen. Hij is gebaseerd op kunstmatige intelligentie en wordt daarom steeds slimmer. Een mooi voordeel van deze speaker is dat hij zijn omgeving erg goed kan opvangen en daardoor het geluid automatisch kan optimaliseren. Normaal gesproken vind je deze functie alleen bij duurdere speakers terug. Naar mijn mening is dit de meest praktische voice assistent op dit moment.

Taal: In het Nederlands te bedienen!

Deze spraakassistent zien we in Nederland enorm veel terug komen. Dit doordat er relatief veel mogelijkheden zijn en hij natuurlijk gewoon in het Nederlands te bedienen is, wel zo prettig. Naast Nederlands kun je hem o.a. instellen op Engels, Frans, Duits, Spaans en Japans.

Mogelijkheden met Google Nest Mini

De combinatie van fysieke besturingselementen en de spraakassistent maken de Google Nest Mini tot een speaker die niet alleen zelf gemakkelijk te besturen is, maar ook andere slimme apparaten eenvoudig aanstuurt.

Bediening: Hoe bedien je deze slimme speaker?

De Nest Mini is op verschillende manieren te bedienen. Allereerst kun je hem met verschillende aanraakpunten bedienen: Druk je op het midden van de bovenkant van de speaker, dan kun je muziek aan/uit zetten en een gesprek, wekker of timer stoppen. Door op de zijkanten van de speaker te drukken, kun je muziek harder en zachter zetten. Naast deze drie punten is er ook nog een schuifje waarmee je de microfoon aan en uit kunt schakelen. Al met al eenvoudig te bedienen met zeer weinig knoppen.

Koppelingen: Je kunt een hoop met de Nest Mini

Er zijn enorm veel koppelingen te maken met de Google Nest Mini door de aanwezige Google Assistant. Zo kun je met je stem bijvoorbeeld je Chromecast, slimme stekkers en slimme schakelaars bedienen. Erg handig dus als basis van een slimmer huis. Je vind deze speaker daarom ook terug in de beste Google Assistant smart speakers vergelijking.

Design en uitvoering: is de Google Nest Mini mooi?

Wat uiterlijk betreft is hij identiek aan de voorgaande generatie, de Google Home Mini. Hij heeft ondanks zijn lage prijs een luxueuze uitstraling, mede door de stoffen bescherming. Wel zit er enig verschil in de gebruikte materialen en de beschikbare kleuren.

design-verschillen-google-mini

Hierboven zie je het verschil tussen de Google Nest Mini (rechts) en zijn voorganger.

Afmetingen: Een zeer compacte speaker

De speaker is 8,8 x 21,6 x 15,5 cm (hoogte x diepte x breedte) en valt daarmee onder de compacte slimme speakers. Met dit formaat kun je hem op vele plekken kwijt, wat het een toegankelijk model maakt. Het fijne is verder dat hij ook aan de muur te hangen is, in tegenstelling tot zijn voorganger.

Materialen: Hoe verschilt bij van de eerste generatie?

De compacte slimme speaker is 100% van gerecycled plastic gemaakt en is dus zelfs een bewuste keuze te noemen. Je kunt hem vinden in de kleuren zwart, grijs, koraal en sky. Met circa 170 gram is hij bovendien erg licht, je neemt hem daarom gemakkelijk mee naar een andere ruimte.

KenmerkSpecificaties
Gewicht173 gram
Afmetingen98 x 42 x 98 mm
KleurenZwart, grijs, koraal, sky
Bluetoothbereik20 meter (gemeten binnenshuis)
Fabrieksgarantie2 jaar

Prijs/kwaliteitsverhouding: krijg je bij de Google Nest Mini waar voor je geld?

Juist doordat de slimme speaker totaal niet duur is, is de prijs/kwaliteitsverhouding erg gunstig. Hij is nu namelijk op meerdere punten verbeterd ten opzichte van zijn voorganger, terwijl dat totaal niet te merken is aan zijn adviesprijs.

Adviesprijs: Een zacht prijsje

De Google Nest Mini heeft een adviesprijs van € 59,-. Voor een slimme speaker met al deze mogelijkheden is dat natuurlijk niet veel geld. Echt een aanrader voor iedereen die met een minder budget op zoek is naar een slimme speaker.

Kwaliteitsoordeel: De Google Nest Mini is van hoge kwaliteit!

Hij mag dan wel een stukje kleiner zijn dan de gemiddelde slimme speaker, hij is in ieder geval van hoge kwaliteit! Geluid is meer dan prima en ook de lagere tonen komen nu wat meer tot z’n recht. Natuurlijk kun je bij grotere speakers ook betere kwaliteit verwachten, maar voor dit geld ga je niks beters vinden.

Conclusie: Google Nest Mini review 2019

De Google Nest Mini heeft een goed geluid, eenvoudige bediening en een mooi uiterlijk. Al met al is het een goede koop tegen een lage prijs. Met dit apparaat kun je door de Nederlandse spraakassistent eenvoudig vele apparaten bedienen, wat de Google Nest Mini zeer geschikt maakt als slimme speaker.

Mocht je op zoek zijn naar een slimme speaker waarmee je met hogere kwaliteit muziek kunt luisteren, dan raden we je aan op een kijkje te nemen bij ons beste smart speakers 2019 overzicht.

Google Nest Mini

€59,-
8.6

Ondersteuning

9.0/10

Mogelijkheden

9.0/10

Design en uitvoering

8.0/10

Prijs/Kwaliteit

8.5/10

Voordelen

  • Niet te groot
  • Erg betaalbaar
  • Google Assistant

Nadelen

  • Niet draadloos
  • Niet optimaal voor muziek
The following two tabs change content below.

Bram

Bram is een van de gezichten achter Mijnspeaker.nl en heeft een grote passie voor het opstellen van home cinema situaties. Onder het mom 'goede muziek is pas goed met de juiste apparatuur' adviseert Bram bezoekers van Mijnspeaker.nl in de vorm van adviesgidsen en blogs. Bram's favoriete speaker merken? Sonos, Harman Kardon en Denon!

Laatste berichten van Bram (toon alles)