Home » Smart speaker reviews » Google Home Max review

Google Home Max review

Door Rob | Laatste update: 15 maart 2019

Een wat minder bekend model in het Google Home smart speaker aanbod is de Google Home Max. Deze variant is de grootste versie van de Google Home speakers en is voorzien van het meeste vermogen. Ook hier is er sprake van een ondersteuning van Google Assistant. Helaas is dit moment in Nederland nog slecht verkrijgbaar, maar kun je ze wel met een omweg online kopen bij diverse internationale webshops.

Hoewel het model in Nederland nog niet enorm populair is, heb ik de smart speaker wel uitgebreid getest. In deze Google Home Max review 2019 deel ik mijn ervaringen met deze grote smart speaker! Benieuwd naar mijn oordeel? Check dan direct mijn conclusie!

google home max review 2019

Google Home Max

De Google Home Max is de grootste smart speaker van Google. Nog niet enorm populair in Nederland.

Google Home Max Ondersteuning

De Google Home Max is net als de Google Home Mini en Google Home Hub voorzien van Google Assistant. Je kunt hiermee apparaten bedienen met spraak, maar ook gebruik maken van diverse functies, waaronder het instellen van reminders. Ik zal dieper ingaan op de voice assistant en de taal.

Voice assistant: Google Assistant

Met Google Assistant kun je genieten van heel veel verschillende voordelen. Apparaten die ondersteuning bieden voor Google Assistant kunen gekoppeld worden, waarna je diverse smart home scenario’s in huis kunt realiseren. Ik ga hier straks dieper op in bij de mogelijkheden van Google Home Max.

Taal: helaas niet Nederlands

Hoewel we Google Assistant onder de motorkap van de Google Home Max vinden, is er helaas nog geen sprake van een Nederlandse ondersteuning. Bij de Nederlandse Google Home speakers is dit wel zo, maar de Max is nog niet officieel te koop in Nederland.

Wanneer jij echt prefereert om in het Nederlands te kunnen communiceren met je smart speaker, kun je beter nog even wachten met deze Max.

Mogelijkheden Google Home Max op een rij

Met de Google Home Max geniet je nagenoeg van dezelfde voordelen als andere Google Assistant speakers, hoewel er hier wel sprake is van een speaker met een groter vermogen. Met name voor de mogelijkheden op het gebied van muziek zijn er veel mooie pluspunten met deze extra grote smart speaker.

google home max review 2019

Google Home Max kopen

Hoewel de Home Max slecht beschikbaar is, is hij zo nu en dan bij Bol.com via een partner te koop.

Bediening: bedien je apparaten met spraak!

Een van de grootste voordelen van Google Assistant is natuurlijk dat je apparaten kunt bedienen met spraak. Je kunt apparaten koppelen (straks meer) met de Google Home Max. Het is wel belangrijk om te kijken naar de ondersteuning voor Google Assistant: wanneer de apparaten deze voice assistant niet ondersteunen, zijn ze helaas niet direct te bedienen via de Google Home Max.

Koppelingen: van slimme lampen tot slimme deurbellen

Met Google Assistant ondersteunende smart home producten kun je je smart home met de Google Home Max perfect inrichten. Nadat je de apparaten succesvol gekoppeld hebt, kun je ze groeperen en toewijzen aan specifieke ruimtes.

Ook is het koppelen met een smartphone of tablet eenvoudig te doen, waarna je bijvoorbeeld muziek kunt streamen via Spotify! Ook kun je uiteraard Google Home Max vragen om een specifiek nummer af te spelen via Spotify met spraak: let wel op dat je vaak een Spotify Premium account nodig hebt om specifieke nummers te starten.

beste smart speakers voor muziek

Stream Spotify via je smartphone naar de Google Home Max

Design en uitvoering: groot, groter grootst

De Google Home Max is de allergrootste variant van de Google smart speakers. Hij is niet alleen een stuk groter, maar ook veel krachtiger dan de andere modellen.

Om aan te tonen in hoeverre de Google Home Max verschilt qua afmetingen en gewicht, heb ik onderzoek gedaan naar de specificaties.

Specificaties Google Home Max

In onderstaande tabel kun je overzichtelijk de specificaties van de Google Home Max bekijken.

KenmerkSpecificatie
Gewicht5,3 kg
Afmeting190 x 336,6 x 154,4mm
KleurWit/Grijs
Fabrieksgarantie1 jaar

Prijs/kwaliteitsverhouding: hoge prijs van Google Home Max logisch?

Wat enorm opvallend is de hoge prijs van de Google Home Max: dit is de duurste smart speaker van Google die voorzien is van Google Assistant.

Adviesprijs: duurste smart speaker op de markt

Met een adviesprijs van € 649,- is de Google Home Max de duurste smart speaker op de markt. De smart speaker is echter in Nederland nog niet officieel gelanceerd, waardoor ik de adviesprijs internationaal bekeken heb. Met name door meer kracht en vermogen van deze speaker is de prijs hoger dan andere modellen.

Kwaliteitsoordeel: goed voor muziek streamen

Met name voor het streamen van muziek is de Google Home Max een goede keuze. De kwaliteit voor geluid is aanzienlijk beter dan de reguliere Google Home en de Google Home Mini.

Conclusie Google Home Max review

De Google Home Max is een interessante smart speaker die met name opvalt door zijn afmetingen. Wat een enorme speaker! Als je de wens hebt om een smart speaker mooi weg te werken in de woonkamer, ben je met dit model wellicht aan het verkeerde adres.

Ook is de prijs ‘groot’: met een adviesprijs van € 649,- is de speaker in mijn ogen echt te duur. Hoewel er sprake is van zeer goede geluidskwaliteit, kun je overwegen om een luidspreker te fiksen voor muziek die niet voorzien is van een spraakassistent en daarnaast bijvoorbeeld een Google Home Mini aan te schaffen.

Google Home Max

€ 339
7

Ondersteuning

9.0/10

Mogelijkheden

9.0/10

Design en uitvoering

6.0/10

Prijs/Kwaliteit

4.0/10

Voordelen

  • Goed geluid
  • Makkelijk in gebruik
  • Veel mogelijkheden

Nadelen

  • Slechte beschikbaarheid
  • Erg groot
  • Enorm prijzig
The following two tabs change content below.

Rob

Rob schrijft dagelijks artikelen en adviesgidsen op Mijnspeaker.nl en heeft een passie voor huishoudelijke gadgets. Hij is een van de gezichten achter deze speaker website en is met name liefhebber van slimme speakers. Zoeken via speakers is volgens Rob 'the next big thing'. Ook niet gek dat Rob voorkeur heeft voor speakers van Google, Harman Kardon en Sonos.

Laatste berichten van Rob (toon alles)