Home » Smart speaker reviews » Google Nest Hub review

Google Nest Hub review

Door Bram | Laatste update: 15 maart 2019

Wist je dat er ook een Google Home smart speaker is die voorzien is van een display? De Google Home Hub (sinds kort de Google Nest Hub)! Stiekem is dit geen smart speaker, maar een smart display. Vanwege het feit dat het een uitgebreidere variant van een speaker is, heb ik hem alsnog meegenomen bij mijn Google Home reviews. Je kunt namelijk genieten van veelal dezelfde functionaliteiten als de andere smart speakers van Google.

Als je benieuwd bent of de Google Home Hub in de smaak valt heb ik goed nieuws voor je. Onlangs heb ik deze smart display uitgebreid getest en beoordeeld. Lees mijn Google Nest Hub review 2019 en kom achter mijn ervaringen. Geen tijd om de hele review te lezen? Ga dan direct naar mijn conclusie.

google home hub review 2019

Google Nest Hub

Een smart speaker voorzien van een display! De Google Home Hub is een mooie smart display, die sinds kort Google Nest Hub genoemd wordt!

Ondersteuning van Google Nest Hub

Net als de andere Google Home speakers is de Google Nest Hub voorzien van Google Assistant. Hoewel men er vaak vanuit gaat dat Google Assistant standaard Nederlands ondersteund is, is het tegendeel waar. Google Home modellen die nog niet officieel gelanceerd zijn in Nederland, waaronder ook de Google Home Max, zijn vaak nog niet voorzien van een Nederlandse Google Assistant.

UPDATE: op 28 mei 2019 komt de nieuwe Google Nest Hub naar Nederland. Deze is wel Nederlands ondersteund. Je kunt hem nu alvast pre-orderen bij Bol.com.

Voice assistant: Google Assistant

Met Google Assistant kun je genieten van veel voordelen met de Google Home Hub. Bij deze smart display biedt Google Assistant ook ‘visuele’ ondersteuning. In tegenstelling tot andere smart speakers geniet je van de Google Home Hub namelijk ook van een display waarop informatie getoond kan worden.

Met name in de keuken kan Google Assistant erg interessant zijn: zo kun je informatie van recepten of maaltijden opvragen, zonder hiervoor je handen te hoeven gebruiken. Wel handig als je net met je handen heerlijke gerechten aan het bereiden bent. Ook kun je met Google Assistant kookwekkers en timers zetten met de Google Home Hub.

Taal: binnenkort in het Nederlands beschikbaar

Zoals ik net al aangaf is Google Assistant bij de Google Home Hub nog niet Nederlands ondersteund bij de Amerikaanse versie. Echter komt de nieuwe Google Nest Hub op 28 mei naar Nederland, die wel gewoon Nederlands ondersteund is.

google home hub in de keuken

De Google Home Hub is met name in de keuken erg handig!

Google Nest Hub Mogelijkheden

Met de Google Home Hub kun je niet alleen interactie voeren voor het opvragen van informatie, maar ook allerlei andere apparaten bedienen. De naam ‘Hub’ is waarschijnlijk door Google gekozen om deze smart display echt een centrale plek binnen een smart home te laten zijn. En uit ervaring kan ik zeggen dat dit zo is: het is een mooie keuze voor de centrale hub van een smart home.

Bediening: bedien je complete smart home met spraak

Met behulp van Google Assistant kun je allerlei apparaten koppelen en vervolgens bedienen met spraak via je Google Home Hub. Hoewel je in het begin nog wat zult moeten wennen hieraan, zul je snel gewend raken aan deze vorm van bedienen. Niet voor niets zet men de Google Home Hub vaak in de keuken: dit is vaak de centrale plek in huis.

Koppelingen: let op Google Assistant ondersteuning!

Het is onwijs makkelijk om apparaten te koppelen aan de Google Nest Hub. Door de vaak eenvoudige stappen van Google Assistant verbind je apparaten en kun je ze groeperen en zelfs toewijzen aan specifieke ruimtes of kamers. Een goed voorbeeld hiervan is slimme lampen die je toewijst aan de woonkamer. Met een spraakcommando kun je via de Google Home Hub alle lampen in de woonkamer uit- of aanzetten.

Wel is het enorm belangrijk om te letten op de ondersteuning van Google Assistant bij apparaten. Vaak staat dit vermeld bij de productbeschrijvingen bij webshops of met een logo “Talks with Google” op de productverpakking.

google home hub review 2019

Google Nest Hub in Nederland kopen?

Yes! We kunnen de nieuwe Nest Hub van Google alvast bestellen. Zorg dat je hem 28 mei 2019 direct binnenkrijgt en pre-order hem alvast.

Design en uitvoering van Google Nest Hub

De Google Home Hub is een one-of-a-kind smart speaker van Google. Het is op dit moment de enige smart speaker van Google die voorzien is van een display, waarmee ik hem kan bestempelen als smart display. Om je meer informatie te geven over de specificaties van de Google Nest Hub, zet ik het voor je op een rij.

Specificaties Google Nest Hub

Benieuwd naar de afmetingen, het gewicht of de garantie die je krijgt bij de Google Nest Hub? Ik heb het voor je verzameld, check onderstaande tabel.

KenmerkSpecificaties
Gewicht480 gram
Afmetingen118 x 178,5 x 67,3 mm
Beeldscherm resolutie1024×600
Display grootte7 inch

Prijs/kwaliteitsverhouding: is de Google Nest Hub het waard?

Het is natuurlijk de grote vraag of de Google Nest Hub zijn prijskaartje waard is. Hiervoor kijk ik eerst naar de adviesprijs en vel ik een oordeel over de kwaliteit van deze smart display. De grootste vraag is natuurlijk hoeveel extra waarde het display nu toevoegt.

Adviesprijs: prima voor een smart display

De Google Nest Hub heeft een adviesprijs van € 145,-. Dit is een prima prijs, ook als ik kijk naar modellen als de Archos Hello 10 of de Amazon Echo Show, wat ook smart displays zijn.

Kwaliteitsoordeel: vooral in de keuken van toegevoegde waarde

De Google Nest Hub is van prima kwaliteit als ik kijk naar de slimme functionaliteiten. Het display is daarnaast ook van goede kwaliteit: een mooie resolutie en met 7 inch prima om niet al te veel op te vallen.

Met name in de keuken zorgt dit smart display voor de meeste toegevoegde waarde. Zo kun je recepten opvragen in de vorm van een stappenplan die je dus ook kunt bekijken, in plaats van enkel horen.

Conclusie: Google Nest Hub review 2019

Het kan een zeer interessante smart home toevoeging zijn! Er zijn tal van zaken op te noemen waarbij visuele ondersteuning erg handig kan zijn, waarbij mogelijkheden in de keuken het meest interessant zijn.

De adviesprijs is voor deze smart display niet enorm hoog: je geniet van een prima extra display die handig kan zijn. Echter is het geen noodzakelijke optie als je al voorzien bent van een Google Home speaker.

Google Nest Hub

€ 129
8

Ondersteuning

6.0/10

Mogelijkheden

9.0/10

Design en uitvoering

9.0/10

Prijs/Kwaliteit

8.0/10

Voordelen

  • Met handig display
  • Centrale smart home hub
  • Veel mogelijkheden

Nadelen

  • Nog niet Nederlands
  • Niet draadloos
The following two tabs change content below.

Bram

Bram is een van de gezichten achter Mijnspeaker.nl en heeft een grote passie voor het opstellen van home cinema situaties. Onder het mom 'goede muziek is pas goed met de juiste apparatuur' adviseert Bram bezoekers van Mijnspeaker.nl in de vorm van adviesgidsen en blogs. Bram's favoriete speaker merken? Sonos, Harman Kardon en Denon!

Laatste berichten van Bram (toon alles)