Home » Smart speaker reviews » Archos Hello 10 review

Archos Hello 10 review

Door Rob | Laatste update: 13 maart 2019

Een van de weinige ‘goedkope’ smart speakers met display is de Archos Hello 10. Deze smart display is voorzien van Google Assistant en dus ven een display. Opvallend is de scherpe prijs van deze smart speaker met display, die er op het eerste gezicht ook nog mooi uit lijk te zien.

Om erachter te komen hoe goed deze Archos Hello 10 nu is, heb ik deze uitgebreid onderzocht. In mijn Archos Hello 10 review 2019 deel ik mijn ervaringen met deze unieke smart display. Indien je weinig tijd hebt, kun je ook direct naar mijn conclusie gaan van deze review.

Archos Hello 10

Een opvallend laaggeprijsde smart display van Archos: de Archos Hello 10! De smart display van Archos die werkt Google Assistant.

Ondersteuning van deze Archos Hello 10

De Archos Hello 10 is vrij makkelijk te installeren, helemaal wanneer je al Google Home geïnstalleerd hebt. Deze smart display van Archos koppel je namelijk eenvoudig aan je Google Home app en je kunt er direct gebruik van maken. In deze app staan ook direct al je apparaten die je gekoppeld hebt en kun je ook direct bedienen.

Heb je nog geen apparaten dan is dit ook geen probleem, deze zijn eenvoudig toe te voegen via de Google Home app en ze worden snel zichtbaar op je apparaat.

Achros Hello 10 en Google Assistant

Hierboven hebben we het al er al over gehad, maar deze smart display is te koppelen met Google Home en heeft daarom ook de Google Assistant aan boord. Gelukkig is ook de Nederlandse versie van Google te gebruiken op de Archos Hello 10. Je kunt dus alles vragen in het Nederlands aan de smart display.

Archos Hello 10 mogelijkheden

Naast vragen kun je ook opdrachten geven aan de speaker. Denk aan het aan- en uitzetten van lampen of het bekijken van een slimme beveiligingscamera op de smart display. De Archos Hello 10 werkt met het smart home platform van Google Assistant, dit houdt in dat je alle apparaten die kunnen communiceren met Google ook kunt koppelen met de Archos Hello. Een kleine greep van apparaten die gekoppeld kunnen worden:

  • Philips Hue lampen
  • Chromecast
  • Nest producten
  • Google Home speakers

Wat hierboven staat is een kleine greep uit het de vele apparaten die te koppelen zijn met Google Home. Ook worden komen er steeds meer nieuwe apparaten bij die te koppelen zijn met Google Home.

Specificaties: Hello 10 is voorzien van een display

Ook belangrijk om even te kijken naar de specificaties van de Hello 10, bekijk hieronder de specificaties van deze smart display van Archos in het tabel.

KenmerkSpecificaties
Gewicht2154 gram
Afmeting367 x 155 x 82 mm
BluetoothBluetooth 4.0
Streaming optiesAirplay, Google cast, Spotify connect
DraadloosJa, tot 6 uur
Prijs€ 118,95

Prijs/kwaliteitsverhouding: is de Archos Hello 10 écht goedkoop?

De prijs van de Archos smart display ligt rond de € 118,95. Vergelijken we dit met een andere smart display, bijvoorbeeld de Google Nest Hub (€129,-). Dan liggen de prijzen wel dicht bij elkaar. Gezien deze vergelijking zou mijn voorkeur wel uit gaan naar de Google Nest Hub. Bekijk mijn Google Nest Hub review waarom mijn voorkeur naar deze speaker uitgaat.

Mijn conclusie van deze Archos Hello 10 review

Een fijne smart display die werkt met Google Home, makkelijk te installeren en te bedienen. Wel vind ik de prijs in vergelijking met andere smart displays aan de hoge kant. Wel heeft deze Archos Hello 10 één voordeel en dat is dat deze smart display draadloos is. Dit kan handig zijn wanneer je bijvoorbeeld van kamer wilt wisselen en de smart display mee wilt nemen.

Archos Hello 10

€ 135
7.5

Ondersteuning

9.0/10

Mogelijkheden

7.0/10

Design en uitvoering

8.0/10

Prijs/Kwaliteit

6.0/10

Voordelen

  • Speaker met display
  • Google Assistant
  • Scherpe prijs

Nadelen

  • Niet enorm waardevol
  • Meer een goedkope tablet
The following two tabs change content below.

Rob

Rob schrijft dagelijks artikelen en adviesgidsen op Mijnspeaker.nl en heeft een passie voor huishoudelijke gadgets. Hij is een van de gezichten achter deze speaker website en is met name liefhebber van slimme speakers. Zoeken via speakers is volgens Rob 'the next big thing'. Ook niet gek dat Rob voorkeur heeft voor speakers van Google, Harman Kardon en Sonos.

Laatste berichten van Rob (toon alles)