Home » Smart speaker reviews » Amazon Echo Show 5 review

Amazon Echo Show 5 review

Door Bram | Laatste update: 15 oktober 2019

amazon echo show show 5

Waar de Amazon Echo smart speakers in Nederland nog amper te verkrijgen zijn gaan deze speakers als warme boordjes over de toonbank in landen als Amerika. Natuurlijk heeft dit ook te maken dat deze smart speakers van Amazon nog niet te verkrijgen zijn in Nederland en ook nog niet de volledige ondersteuning hebben.

Toch hebben we deze nieuwe Show 5 kunnen bemachtigen via een omweg en hebben hem volledig uit kunnen testen. Van onze ervaringen met dit apparaat hebben we een Amazon Echo Show 5 review geschreven. Benieuwd naar mijn bevindingen lees dan door of ga direct door naar mijn conclusie van de Echo Show 5!

amazon echo show 5

Amazon Echo Show 5

De nieuwe Amazon Echo Show 5 op het eerste gezicht een mooie kleine smart display, handig om al je slimme apparaten aan te koppelen.

Wat is de Amazon Echo Show 5

De Amazon Echo Show 5 is een smart speaker met een display, wat ook wel smart display wordt genoemd. Deze smart display komt uit de Echo lijn van Amazon en behoort ook tot de beste Alexa smart speakers. Naast deze Show 5 is er ook nog een Amazon Echo Show. De 5 in Show 5 staat niet voor versie 5, maar voor het scherm dat een grootte heeft van 5 inch.

Ondersteuning van de Amazon Echo Show

Hoewel Amazon ondersteuning nog niet ondersteunt wordt in Nederland is de smart speaker wel in Nederland te gebruiken. Dit kan bijvoorbeeld via een VPN verbinding te maken in Duitsland en Amerika, omdat hier de dienst wel ondersteunt wordt.

Spraakassistent: Alexa

Met een omweg heb ik gelukkig de smart speaker wel aan de praat kunnen krijgen. Al snel krijg je antwoord van Alexa en legt ze uit hoe de smart display te werk gaat. Via de Echo app kun je overige instellingen invoeren en wijzigen.

Taal: nog niet Nederlands, zoals verwacht

Dit werd natuurlijk al duidelijk tijdens de installatie. Tijdens de installatie gaf de smart display aan geen ondersteuning te bieden op mijn locatie. Voorheen was dit ook al zo bij Google Home alleen toen had ik wel de mogelijkheid om de smart speaker te gebruiken in de Engelse taal.

Helaas is er voor de smart speaker van Amazon een omweg nodig, maar via een VPN verbinding is dit zo gedaan. Verder spreekt de Amazon Echo geen Nederlands, maar ik verwacht dat dit in de toekomst toch wel mogelijk zou moeten zijn.

Mogelijkheden: wat kun je met de Echo Show?

De Amazon Echo Show 5 heeft net zoals andere smart speakers de mogelijkheid om acties te starten middels spraak. Ook kun je natuurlijk vragen stellen als: wat is het weer of wat staat er morgen op de agenda.

Wil je acties starten als het aan- of uitzetten van slimme apparaten dan is het belangrijk dat je kijkt naar apparaten die te koppelen zijn met de smart display. Deze apparaten kun je herkennen wanneer er staat Talks with amazon. De smart display werkt met het smart home platform van Amazon en ZigBee, ZigBee apparaten kunnen dus ook gekoppeld worden met de smart display.

Bediening: met spraak en met handen

Een voordeel van een smart display is dat deze naast spraak ook te bedienen is met je handen. Vaak wordt dit wel prettig gevonden en geeft dit een beter overzicht. Je ziet bijvoorbeeld welk nummer er afgespeeld wordt of welke apparaten er aan staan.

amazon echo show 5

Amazon Echo Show 5 in Nederland kopen

Helaas zijn de producten van Amazon nog niet officieel te koop in Nederland, maar je kunt ze wel kopen via een omweg via Bol.com

Koppelingen: koppel lampen en stekkers!

Hierboven had ik het al kort over. Je kunt slimme apparaten koppelen aan je smart display. Het handige hiervan is dat je alle slimme apparaten op één app hebt staan (Amazon app) en je alles met elkaar komt koppelen. Wel dien je op te letten dat deze slimme apparaten werken met Amazon of ZigBee. Hieronder zijn enkele producten die je kunt koppelen aan je Amazon Echo Show 5:

  • Alle Ring producten
  • Rookmelders van Smartwares
  • Slimme beveiligingscamera’s van EZVIZ
  • Philips Hue lampen

Dit is een kleine greep uit de vele mogelijkheden, bekijk wel altijd goed of het product dat je koopt ook werkelijk werkt met Amazon Echo.

Design en uitvoering: Amazon Echo speaker met display

Persoonlijk vind ik dit het mooiste model van uit de Amazon Echo speaker lijn. Ook is dit de beste compacte smart speaker met display. Het scherm is klein en heeft een grootte van 5 inch, daar staat ook de 5 voor in de naam.

Verder heeft de speaker een soort behuizing van stof wat ook erg mooi en huiselijk oogt. De speaker is ook goed te gebruiken als wekker of in de keuken als assistent. De speaker is te koop in zwart of in een witte kleur, voor deze review hebben wij gekozen voor de zwarte kleur zoals je op de foto kunt zien.

Amazon Echo Show 5 specificaties

Om meer informatie te verschaffen van deze Amazon Echo Show heb ik de belangrijkste specificaties van deze smart display opgezocht en verwerkt in het tabel hieronder.

KenmerkSpecificatie
Gewicht410 gram
Afmetingen187 x 187 x 90 mm
Schermgrootte5 inch
Bluetooth versie4.2
Bluetooth bereik10 meter (gemeten binnenshuis)

Prijs/kwaliteitsverhouding Amazon Echo Show 5

Na het schrijven van deze Amazon Echo Show 5 review heb ik de volgende conclusie: over de prijs van deze Amazon Echo kunnen we nog weinig zeggen. Zelf hebben we hem gekocht via een tussen leverancier, hierdoor kunnen we ervan uitgaan dat we teveel betaald hebben. Zoeken we de smart display op via de website van Amazon dan zien we dat de smart display ongeveer rond de 60 dollar ligt. Vergelijken we dit met een andere smart display van bijvoorbeeld Google Home, de Google Nest Hub, dan kunnen we wel zeggen dat Amazon Echo Show 5 een stuk voordeliger is.

Kwaliteitsoordeel: prima keuze voor een smart speaker met display

Het grootste minpunt van deze Amazon smart display is dat deze nog niet de Nederlandse taal ondersteunt. Wel hebben we een beetje kunnen testen en uit vogelen wat de functies van Amazon zijn, en als ik eerlijk ben vind ik dat je met de Amazon veel meer functionaliteiten hebt.

Mijn conclusie van de Amazon Echo Show review

De Amazon Echo Show is echt een leuke mooie smart display van Amazon. Het is een klein apparaatje met een 5 inch scherm die het apparaat perfect maken om ongezien ergens te plaatsen. Zelf gebruik ik hem nu als wekker en daar staat hij erg goed.

Wel vind ik het jammer dat de producten van Amazon nog niet officieel te koop zijn in Nederland, hierdoor moeten we dus nog even wachten en spreekt de spraakassistent nog geen Nederlands. Wel zijn we erg te spreken over de werking van dit apparaat en moeten we maar wachten tot de Amazon Echo’s officieel te koop zijn in Nederland.

The following two tabs change content below.

Bram

Bram is een van de gezichten achter Mijnspeaker.nl en heeft een grote passie voor het opstellen van home cinema situaties. Onder het mom 'goede muziek is pas goed met de juiste apparatuur' adviseert Bram bezoekers van Mijnspeaker.nl in de vorm van adviesgidsen en blogs. Bram's favoriete speaker merken? Sonos, Harman Kardon en Denon!

Laatste berichten van Bram (toon alles)