Home » Smart speaker reviews » Amazon Echo 2 review

Amazon Echo 2 review

Door Rob | Laatste update: 15 maart 2019

Een van de bekendste smart speakers van Amazon is de Amazon Echo 2. Deze tweede generatie Echo smart speaker is een veel gemaakte keuzes voor een smart home, waarbij apparaten met spraak bediend kunnen worden. De Amazon Echo 2 is voorzien van Alexa als spraakassistent.

Wanneer je benieuwd bent naar de mogelijkheden met de Echo 2 ben je hier aan het juiste adres. Ik heb onlangs de Amazon Echo tweede generatie getest op diverse factoren. Lees mijn ervaringen in de uitgebreide Amazon Echo 2 review 2019 hieronder. Weinig tijd om de hele review te lezen, ga dan direct door naar mijn conclusie!

amazon echo 2 review

Amazon Echo 2

Een van de bekendste smart speakers van Amazon: Amazon Echo 2! Met Alexa als spraakassistent!

Ondersteuning Amazon Echo 2

De Amazon Echo 2 is de tweede generatie Echo smart speaker. Hij is net als de andere Amazon speakers voorzien van Alexa, waarmee je makkelijk apparaten kunt bedienen en interactie kunt voeren.

Voice assistant: Alexa

De Amazon Echo 2 is voorzien van Alexa. Alexa heeft veel verschillende slimme functies en is wereldwijd een van de bekendste spraakassistenten voor smart speakers. Amazon, het bedrijf achter Alexa, ontwikkelt de spraakassistent constant door.

Taal: nog niet Nederlands ondersteund

Vanwege het feit dat Alexa speakers officieel nog niet in Nederland verschenen zijn, is er ook nog geen sprake van een Nederlandse ondersteuning. Als je prefereert om Nederlands te communiceren met smart speakers heb je met Alexa momenteel een probleem. Of Alexa in de toekomst Nederlands ondersteund zal zijn, is nog niet bekend maar verwacht ik wel.

amazon echo 2 nog niet nederlands

De Amazon Echo 2 is helaas nog niet Nederlands ondersteund.

Mogelijkheden met de Amazon Echo 2

Met deze nieuwe Amazon Echo 2 speaker kun je meer dan de eerste generatie Amazon Echo. Er zijn op een aantal punten verbeteringen doorgevoerd, met name op de bediening, de mogelijkheden en de mogelijk te maken koppelingen.

Bediening: bedien je smart home met spraak!

Zoals je wellicht weet kun je met Alexa aangesloten apparaten met spraak bedienen. Dit is onwijs handig en wanneer je hiermee bekend bent zul je hier steeds vaker gebruik van willen maken.

Op de speaker zelf ontdek ik ook knoppen om de smart speaker zelf mee te kunnen bedienen. Het gaat hier om een knop om de microfoon uit te schakelen, een aan/uit knop en twee knoppen om de volume harder en zachter te zetten.

amazon echo 2 review

Amazon Echo 2 met gratis verzending

Bij Bol.com kun je de Echo 2 zonder verzendkosten aanschaffen. Daarbij heb je de speaker morgen al in huis.

Koppelingen: let op Alexa ondersteuning

Met name door het koppelen van apparaten kun je het meest uit de Amazon speaker halen. Zo kun je gekoppelde apparaten met spraak bedienen, maar ze ook opnemen in specifieke smart home scenario’s. Daarbij biedt de Amazon Echo 2 je de mogelijkheid om de gekoppelde apparaten in de Amazon app te groeperen toe te wijzen aan specifieke ruimtes.

Het is wel belangrijk om op de ondersteuning voor Alexa te letten. Alleen apparaten die deze spraakassistent ondersteunen kunnen verbonden worden met de Amazon Echo 2. Dit in tegenstelling tot de Amazon Echo Plus, waarmee je ook Zigbee ondersteunende apparaten kunt koppelen.

Amazon Echo 2: design en uitvoering

Wat ook een opvallende plus is van deze vernieuwde Amazon Echo is de bescherming van de speaker. Je hebt keuzes uit drie kleuren: wit, grijs of donkergrijs. Deze heeft de herkenbare stoffen structuur die ik ook tegenkom bij de Amazon Echo Plus en de Google Home Mini. Mocht je dit niet mooi vinden, biedt Amazon ook nog drie andere covers aan met onder andere en notenhouten look (ook wel gaaf!).

Specificaties van de Amazon Echo 2

Ik heb een overzicht gemaakt met enkele belangrijke specificaties van de Amazon Echo 2. Van de afmetingen tot aan het gewicht: check het in onderstaande tabel!

KenmerkSpecificatie
Gewicht1207 gram
Afmetingen88 x 148 x 88 mm
KleurWit/Grijs/Donkergrijs
Bluetoothversie4.2
Fabrieksgarantie1 jaar

Prijs/kwaliteitsverhouding: Amazon Echo 2 een goede keuze?

Om te kunnen bepalen of de Amazon Echo 2 een goede keuze is, kijk ik ook naar andere modellen van Amazon. Hierbij vergelijk ik de adviesprijzen en de mogelijkheden, waarna ik meer kan zeggen over de prijs/kwaliteitsverhouding.

Adviesprijs: zeer scherp geprijsd

Wat mij opvalt is de enorm scherpe prijs van de Amazon Echo 2. Bij webshops als Bol.com kom ik prijzen van gemiddeld € 122,- tegen. Een Amazon Echo Plus is bijna € 100,- duurder!

In vergelijking met andere speakers is dit een prima prijs en zelfs wat lager dan de gemiddelde smart speaker. Een reguliere Google Home draagt bijvoorbeeld een gemiddeld prijskaartje van € 159,-.

Kwaliteitsoordeel: prima smart speaker

De Echo 2 is een goede keuze na het doorvoeren van de verbeteringen van de eerste generatie. Op het gebied van geluid scoort de Alexa speaker stukken beter en ook het kunnen personaliseren is een mooie plus.

In combinatie met de scherpe prijs kan ik niets anders zeggen dan dat er sprake is van een goede prijs/kwaliteitsverhouding.

Conclusie Amazon Echo 2 review 2019

De Amazon Echo 2 is een prima smart speaker! Je dient er wel rekening mee te houden dat er nog geen sprake is van een Nederlandse ondersteuning. Indien jij de basis van de Engelse taal kunt spreken, is dit echter geen probleem. Alexa is daarbij ook prima in te zetten voor het bedienen van apparaten in een smart home.

Mocht je wel tegen het ontbreken van de Nederlandse ondersteuning aanlopen, kan de Google Home een goed alternatief zijn. Echter betaal je hier dan wel weer wat meer voor.

Amazon Echo 2

€ 139
7.9

Ondersteuning

7.0/10

Mogelijkheden

7.5/10

Design en uitvoering

9.0/10

Prijs/Kwaliteit

8.0/10

Voordelen

  • Goed geluid
  • Veel mogelijkheden
  • Alexa ondersteuning

Nadelen

  • Niet Nederlands
  • Niet draadloos
The following two tabs change content below.

Rob

Rob schrijft dagelijks artikelen en adviesgidsen op Mijnspeaker.nl en heeft een passie voor huishoudelijke gadgets. Hij is een van de gezichten achter deze speaker website en is met name liefhebber van slimme speakers. Zoeken via speakers is volgens Rob 'the next big thing'. Ook niet gek dat Rob voorkeur heeft voor speakers van Google, Harman Kardon en Sonos.

Laatste berichten van Rob (toon alles)