Smart speaker reviews

Laatste update: 5 januari 2022

Sinds de introductie van de Nederlandse Google Assistant hebben smart speakers menig woonkamer in Nederland verovert. Met de grote stijging in de vraag naar slimme speakers is ook het aanbod flink toegenomen. Hierdoor kun je vaak door de bomen het bos niet meer zien: tijd om daar wat verandering in te brengen! Met Mijnspeaker.nl richten we ons dagelijks op het schrijven van actuele smart speaker reviews. Wij delen onze ervaringen met de populairste modellen op dit moment, zodat jij een goed beeld krijgt van de plus- en minpunten per smart speaker.

Onze reviews zijn altijd betrouwbaar en onafhankelijk. Doordat we ons dagelijks in de smart industrie begeven, zijn we op de hoogte van de actuele ontwikkelingen en innovaties op het gebied van slimme luidsprekers. Actuele zaken nemen we dan ook mee in onze reviews. Onze smart speaker reviews zijn allen hetzelfde opgebouwd: dit hebben we gedaan, zodat onderling smart speakers vergelijken een stuk makkelijker wordt.

Smart speaker reviews per merk

Om het overzichtelijk te houden hebben we per merk de smart speaker reviews gesorteerd. Als jij bijvoorbeeld op zoek bent naar een goede speaker van JBL, kun je deze eenvoudig opsporen op ons platform. Bekijk hieronder reviews van de vier populairste smart speaker merken op dit moment.

Op zoek naar smart speaker reviews van specifieke modellen? We hebben per merk ook per model een review geschreven. Hieronder zetten we ze allemaal uiteen.

Google Home reviews

Een van de populairste smart speaker merken op dit moment is Google Home. Met vier verschillende modellen kun je kiezen uit speakers met of zonder scherm en heb je keuze uit diverse afmetingen.

Amazon Echo reviews

Een andere bekend voorbeeld van smart speakers is Amazon Echo. Met vier populaire smart speaker varianten kun je genieten van slimme speakers met Amazon Alexa onder de motorkap als spraakassistent.

JBL Link reviews

Je hebt vast wel eens een JBL Link model gezien bij het speuren naar smart speakers. De Link productlijn van JBL bevat allemaal slimme speakers die voorzien zijn van Google Assistant. Hiermee is Nederlands communiceren mogelijk en geniet je van dezelfde voordelen als Google Home.

Harman Kardon Citation reviews

Ook Harman Kardon richt zich de laatste tijd op een interessante smart speaker lijn: Citation! Met verschillende Harman Kardon Citation modellen heb je keuze uit verschillende groottes en vermogen. Alle Harman Kardon Citation speakers zijn voorzien van de Nederlandse Google Asssistant!

Reviews van overige merken

Er zijn ook smart speaker merken die slechts een model aanbieden op dit moment. Ook deze kunnen natuurlijk niet ontbreken op Mijnspeaker.nl om te komen tot de beste keuzes! Bekijk hieronder de uitzonderingen van diverse interessante merken!

Inhoud van onze smart speaker reviews

Wij nemen onze reviews enorm serieus: we testen de belangrijkste kenmerken van een smart speaker van A tot Z. Dit gaat verder dan enkel de afmetingen en het design van de speaker. We checken of een slimme speaker wel écht slim is, of je de speaker goed kunt gebruiken voor bediening van andere apparaten binnen een smart home én of er natuurlijk sprake is van een goede geluidskwaliteit. Kortom: wij gaan op zoek naar de beste smart speakers die er zijn, maar lichten het ook duidelijk toe als het een slechte keuze is. Benieuwd welke factoren wij onderzoeken in onze reviews? Ik licht ze allen kort toe.

Ondersteuning van smart speakers

Een van de belangrijkste factoren in onze smart speaker reviews is het testen van de ondersteuning en mogelijkheden. Is er sprake van Google Assistant of is Amazon Alexa als spraakassistent onder de motorkap te vinden? We checken of er bijvoorbeeld koppelingen mogelijk zijn met slimme verlichting van merken als Philips Hue en in hoeverre de smart speaker zorgt voor een toegevoegde waarde binnen een smart home.

Mogelijkheden met smart speakers

Wat kan een smart speaker allemaal? Is er ook sprake van een bluetooth mogelijkheid om muziek te kunnen streamen vanaf je smartphone? Kun je er ook herinneringen mee maken of gebruiken als hulpje in de keuken? Hoewel veel mogelijkheden afhankelijk zijn van de spraakassistent, hebben diverse speakers ook onderlinge verschillen in mogelijkheden. Zo kun je met een Google Home Mini eenvoudig een wekker zetten en reminders maken.

Design en uitvoering van smart speakers

Een smart speaker is bedoeld om op veel bezochte plekken in de woonkamer te zetten. Het oog wilt dus ook wat! In onze smart speaker reviews nemen we ook het design en de uitvoering van de slimme speakers mee in het onderzoek. Hoe groot is de speaker eigenlijk? Is hij met desbetreffende afmeting niet te groot om op een bijzettafeltje te zetten?

Prijs/kwaliteitsverhouding van de smart speaker

Naar aanleiding van de drie verschillende factoren hierboven, kunnen we onze reviews altijd eindigen met een eerlijke prijs/kwaliteitsverhouding in onze ogen. Is de speaker elke euro waard of zijn er goedkopere modellen op de markt die nagenoeg hetzelfde scoren op de verschillende onderdelen? Dit is misschien wel een van de belangrijkste onderdelen van onze reviews, gezien we hier eerlijk advies geven of een smart speaker niet onnodig prijzig is in onze ogen.

design en uitvoering bij smart speaker reviews

We kijken ook naar het design en de afmetingen bij onze reviews

google home max review 2019

Tot 35% korting op diverse WiFi speakers bij Bol.com

Besparen op je nieuwe WiFi speaker? Dan kan dit hét moment zijn om er één aan te schaffen. Bij Bol.com krijg je namelijk nu tot 35% korting op diverse WiFi speakers. Alle speakers die in de aanbieding zijn vind je hier.

Waarom moet je onze smart speaker reviews geloven?

Je hebt helemaal gelijk: er zijn online al tal van reviews te vinden voor specifieke smart speakers! Echter zijn er maar weinig websites die zich 100% richten op smart speakers en waarbij de kennis over specifieke ontwikkelingen aanwezig is. Dit zijn in onze ogen dusdanig belangrijke onderdelen bij het schrijven van reviews dat we in 2018 hebben besloten om een platform geheel gericht op smart speakers op te zetten. Onze smart speaker reviews zijn altijd: betrouwbaar, deskundig en onafhankelijke. Bekijk hieronder hoe wij dat voor elkaar hebben gekregen.

Betrouwbare reviews

Onze reviews zijn altijd betrouwbaar. Bij Smart Brothers, het bedrijf achter Mijnspeaker.nl, begeven we ons elke dag in de wereld van slimme artikelen. Hierdoor is onze kennis over slimme speakers enorm groot en weten we precies wanneer iets ‘zinvol’ of juist ‘onzin’ is. Hiermee kun je ervan uitgaan dat de betrouwbaarheid van onze reviews hierdoor gewaarborgd worden. We zullen nooit een speaker aanprijzen als beste keuze als dit een super slechte speaker zou zijn.

Deskundige reviews

Zoals ik hierboven al aangaf zijn we dagelijks in de weer met apparaten die met name thuishoren binnen een smart home. Hierdoor kunnen we met de reviews niet alleen ingaan om de kenmerken van speakers zelf, maar ook mogelijkheden binnen een slimmere woning. We gaan dus net even wat stappen verder dan andere review websites. Je kunt dus deskundige reviews verwachten met gericht advies voor allerlei randzaken, waaronder smart home mogelijkheden en toepassingen.

Onafhankelijke reviews

Bij Mijnspeaker.nl werken we met diverse webshops samen: we kunnen een vergoeding ontvangen wanneer een bezoeker uiteindelijk een artikel aanschaft, nadat deze door ons is doorverwezen. Echter laten we ons nooit beïnvloeden door vergoedingen: eerlijkheid staat bij ons op nummer één. Daarbij krijgen we ook wel eens nieuwe speakers opgestuurd om grondig te testen: ook hierbij kan het prima gebeuren dat zo’n speaker helemaal niets is, wat we direct laten weten in onze review.

Methodologie mart speaker reviews

Dat we onze smart speaker reviews zeer serieus nemen blijkt uit onze onderzoeksmethodologie die we toepassen bij onze reviews. Zo hebben we voor de specifieke onderzoeksfactoren wegingen toegepast: de afmeting van een smart speaker is belangrijk, maar in mindere mate dan de ondersteuning en de mogelijkheden! Ik zet de wegingen per onderzoeksfactor en beredenering voor je op een rij van belangrijk naar minder belangrijk.

Ondersteuning: weging 40%

De ondersteuning van smart speakers is in onze ogen het allerbelangrijkste. We geven een cijfer op een schaal van 1 tot 10 bij dit onderdeel en laten het vervolgens 40% meewegen bij het eindoordeel.

Mogelijkheden: weging 30% 

Ook de mogelijkheden staan als een van de belangrijkste kenmerken van een smart speaker bovenaan in de wegingen. Met 30% laten we dit onderdeel mee tellen, waarbij we tevens een cijfer op een schaal van 1 tot 10 geven.

Prijs/kwaliteitsverhouding 20% 

Iets minder belangrijk is de prijs/kwaliteitsverhouding, in vergelijking met de ondersteuning en de mogelijkheden. Daarom geven we bij deze factor een weging van 20% mee.

Design en uitvoering: weging 10%

Interessant, maar niet zozeer belangrijk bij het geven van een oordeel over een smart speaker is het design en de uitvoering van het model. Uiteraard gaan we er diep op in bij onze reviews, maar hiermee staat of breekt een smart speaker vaak niet. We wegen het oordeel van 1 tot 10 met 10% mee bij het eindoordeel.

Berekenen eindoordeel van een smart speaker review

Door de verschillende wegingen in een formule te gieten ontstaat er een eerlijk oordeel op een schaal van tien. Ik leg hieronder uit hoe wij dat doen.

Unieke review-formule voor eindoordeel smart speakers: (Cijfer 1-10 ondersteuning *40%)+(Cijfer  1-10 Mogelijkheden*30%)+(Cijfer 1-10 Design & Uitvoering*20%)+(Cijfer 1-10 Prijs/kwaliteitsverhouding*10%)

Op deze manier is er sprake van een super betrouwbaar oordeel, die je van specifieke smart speakers met elkaar kunt vergelijken!

smart speaker reviews mogelijkheden

De mogelijkheden en ondersteuning zijn het belangrijkste bij onze reviews

Suggesties voor smart speaker reviews?

Het kan heel goed zijn dat er op dit moment nog relevante smart speakers ontbreken in onze reviews. Als je wilt dat wij een specifiek model grondig en uitvoerig testen, kun je mij altijd een berichtje sturen. Wij zullen dan kijken wat er mogelijk is en jouw op de hoogte stellen als we beginnen aan de review!

Bij de selectie van smart speakers voor een review op Mijnspeaker.nl checken we altijd de volgende aspecten:

  • Populaire smart speaker
  • Goed alternatief voor andere speakers
  • Veel aanvragen via Mijnspeaker.nl
  • Nieuwe modellen die op de markt komen

We staan er ook voor open om meningen en oordelen van onze bezoekers mee te nemen als quotes bij reviews. Lijkt dit jouw gaaf? Ook dan kun je ons altijd contacten!

google home max review 2019

Tot 35% korting op diverse WiFi speakers bij Bol.com

Besparen op je nieuwe WiFi speaker? Dan kan dit hét moment zijn om er één aan te schaffen. Bij Bol.com krijg je namelijk nu tot 35% korting op diverse WiFi speakers. Alle speakers die in de aanbieding zijn vind je hier.

Meer over speakers

bluetooth speaker koppelen aan laptop
bluetooth speaker koppelen aan tv
premier league live luisteren
sonos speakers koppelen aan je tv
heos speaker
google nest koppelen aan sonos
voordelen bluetooth speaker
tradfri google nest
google nest philips hue