Tradfri Google Nest koppeling

Laatste update: 31 mei 2022

tradfri google nest

IKEA richt zich al geruime tijd op slimme lampen. Onder de naam ‘Tradfri’ worden deze aangeboden, in verschillende maten en toepassingen. Ook deze lampen kunnen gekoppeld worden met speakers, waarbij een uitleg op Mijnspeaker.nl natuurlijk niet kan ontbreken! Ik ben op onderzoek uitgegaan naar Tradfri Google Nest koppeling en zet de mogelijkheden op een rij. Check mijn stappenplan, redenen om te koppelen en wat je hier precies voor nodig hebt!

Waarom Tradfri koppelen met Google Nest speakers?

Een lamp aan- of uitzetten met spraak klinkt misschien ver in de toekomst, maar het is vandaag de dag gewoon mogelijk! Zoals je wellicht weet kun je met Google Nest speakers veel meer dan enkel vragen stellen over het actuele weerbeeld of de openingstijden van de lokale supermarkt. Je kunt er ook apparaten mee bedienen, waaronder slimme lampen.

De slimme lampen van IKEA, Tradfri lampen, kunnen ook gekoppeld worden. Je kunt dan genieten van de volgende voordelen:

  • IKEA Tradfri lampen aan- en uitzetten met spraak: de allerbelangrijkste reden voor het koppelen van Tradfri met Google Nest is natuurlijk het kunnen bedienen van lampen met spraakopdrachten.
  • Slimme verlichting opnemen in smart home scenario’s: wil jij bij het thuiskomen direct alle lampen in de woonkamer aan laten zetten door simpelweg tegen Google Nest te zeggen dat je thuis bent? Het kan met een koppeling via Google Assistant!
  • Lampen groeperen en toewijzen aan specifieke ruimtes met andere apparaten: met Google Nest kun je meerdere apparaten in een kamer met elkaar groeperen. Zo kun je complete groepen tegelijk bedienen door de naam van desbetreffende kamer erbij te zeggen!

Zoals je ziet is het koppelen dus wel een interessante keuze!

google nest mini kopen

Met Google Nest Mini Tradfri lampen bedienen

De Google Nest Mini kun je prima gebruiken voor het bedienen van je IKEA Tradfri lampen. Deze kleine smart speaker van Google is de goedkoopste keuze, maar kan qua bediening net zoveel als alle andere Google smart speakers!

Let op: je hebt de Tradfri Hub nodig!

Naast het feit dat je natuurlijk een of meerdere Tradfri lampen nodig hebt en een Google Nest speaker, is het ook zeer belangrijk om de verbindingshub van Tradfri in huis te hebben. Hier koppel je de inviduele lampen aan en de hub breng je vervolgens in verbinding met Google Nest!

Het is natuurlijk vanzelfsprekend ook belangrijk dat je zowel een geactiveerd Google Nest account hebt, als een IKEA Tradfri account en beide apps succesvol hebt geïnstalleerd.

Stappenplan IKEA Tradfri met Google Nest koppelen

Om te zorgen dat jij straks je IKEA Tradfri lampen met spraak kunt bedienen via je Google smart speaker, heb ik stap voor stap uitgeschreven hoe je dit kunt doen. Check het stappenplan en ga aan de slag!

  1. Open de Tradfri applicatie en ga naar ‘Integrations’
  2. In de lijst ontdek je ‘Google Assistant’, klik deze aan
  3. De Google app wordt nu geopend op je smartphone, waarna je Tradfri in de weergegeven lijst aan kunt klikken
  4. Je kunt nu de Tradfri lampen via Google Nest groeperen en toewijzen aan een specifieke ruimte

De koppeling is nu succesvol gemaakt!

Optioneel: Tradfri lampen koppelen via Hue bridge

Het kan voorkomen dat jij reeds een Hue bridge hebt staan voor slimme lampen van Philips Hue en dat je deze hebt uitgebreid met enkele lampen van IKEA. Ook deze lampen kunnen via de Hue bridge gekoppeld worden met Google Nest. Lees hiervoor ook mijn stappenplan voor Philips Hue met Google Nest koppelen!

google home max review 2019

Tot 35% korting op diverse WiFi speakers bij Bol.com

Besparen op je nieuwe WiFi speaker? Dan kan dit hét moment zijn om er één aan te schaffen. Bij Bol.com krijg je namelijk nu tot 35% korting op diverse WiFi speakers. Alle speakers die in de aanbieding zijn vind je hier.

Meer over speakers

bluetooth speaker koppelen aan laptop
bluetooth speaker koppelen aan tv
premier league live luisteren
sonos speakers koppelen aan je tv
heos speaker
google nest koppelen aan sonos
voordelen bluetooth speaker
tradfri google nest
google nest philips hue