Sonos spraak Nederlands: wat kunnen we verwachten?

Laatste update: 5 januari 2022

beste smart speakers

Zelf zijn we helemaal weg van Sonos speakers. Met name als speakers voor woonkamer zijn ze zeer geschikt: daarbij hebben ze vaak mogelijkheden met multiroom, zodat je ze kunt groeperen per kamer! Een van de grotere voordelen is dat ze ook uitgevoerd worden met ondersteuning van een voice assistant, de Sonos One in dit geval. Kleine kanttekening: helaas is de spraakbesturing nog niet in het Nederlands ondersteund. Sonos maakt namelijk gebruik van Alexa als voice assistant, die tot op heden enkel in het Engels communiceert. In dit artikel gaan we in op de verwachting van Sonos spraak Nederlands: of en wanneer kunnen we dit verwachten.

Sonos spraak in het Nederlands onderweg?

Na een klein onderzoek op het web blijkt dat wij niet de enige zijn die staan te springen op een Nederlandse spraakbesturing bij Sonos speakers. Gezien Sonos enkel Alexa ondersteund, is het alleen nog mogelijk om in het Engels vragen te stellen, antwoord te krijgen en zaken in huis te bedienen.

Jammer, want als we bijvoorbeeld kijken naar Google Home, is dit sinds jaar wel gewoon mogelijk. Een nadeel van Google Home is echter dat de speaker in onze ogen minder geschikt is voor het afspelen van muziek. Het gaat hier om een echte smart speaker, die vooral gericht is op huishoudelijke ondersteuning en met de stem bedienen van apparaten.

Sonos heeft nog niets gedeeld over spraak ondersteuning in Nederlands

Tijdens onderzoek hebben we ook op diverse forums informatie ingewonnen. Hieruit blijkt dat Sonos tot op heden nog niets kenbaar heeft gemaakt over plannen en mogelijkheden voor Nederlandse ondersteuning. Uiteraard heeft dit ook te maken met het feit dat Alexa ondersteund wordt op Sonos, waarbij Sonos dus afhankelijk is van de plannen van Amazon.

Aan de andere kant proeven we wel een kleine mogelijkheid dat Sonos ook Google Assistant in de toekomst zou gaan ondersteunen. Zo heeft Sonos eerder laten weten zich niet te willen focussen op een soort voice assistant. Echter is het dus nog niet bekend wanneer we Sonos spraak Nederlands kunnen verwachten.

Met een omweg is Sonos bedienen in het Nederlands wél mogelijk

Uiteraard zijn we wel benieuwd wat de mogelijkheden zijn om Sonos zelf te kunnen bedienen in het Nederlands. Hierbij hebben we het dus niet over het communiceren met de speakers zelf, maar bij het uitvoeren van bijvoorbeeld afspelen van muzieklijsten of het pauzeren van muziek.

Dit is mogelijk wanneer je een Homey smart home controller in huis hebt en je tevens een Google Home (Mini) in huis hebt staan. Je zou dan Google Home kunnen koppelen aan Homey, die vervolgens een koppeling heeft met al je Sonos speakers. Met het aanmaken van ‘Homey Flows’ kun je bijvoorbeeld vragen aan Google Home, of Homey de speakers in de woonkamer aan kunt zetten.

We houden jullie op de hoogte over Nederlandse Sonos spraakmogelijkheden

Via Mijnspeaker.nl houden we jullie op de hoogte van ontwikkelingen over dit onderwerp. We volgen de Sonos ontwikkelingen op de voet en zullen hier dan ook informatie over plaatsen, zodra we meer weten.

Heb jij wellicht al meer informatie dan bovenstaande? Stuur ons vooral een berichtje, we zijn benieuwd en vullen dit artikel graag aan met extra informatie.

google home max review 2019

Tot 35% korting op diverse WiFi speakers bij Bol.com

Besparen op je nieuwe WiFi speaker? Dan kan dit hét moment zijn om er één aan te schaffen. Bij Bol.com krijg je namelijk nu tot 35% korting op diverse WiFi speakers. Alle speakers die in de aanbieding zijn vind je hier.

Meer over speakers

bluetooth speaker koppelen aan laptop
bluetooth speaker koppelen aan tv
premier league live luisteren
sonos speakers koppelen aan je tv
heos speaker
google nest koppelen aan sonos
voordelen bluetooth speaker
tradfri google nest
google nest philips hue