Sonos speakers koppelen aan je TV

Laatste update: 30 mei 2022

sonos speakers koppelen aan je tv

Wanneer je het geluid van je TV op je Sonos speakers wil afspelen, kun je de speakers koppelen aan je TV.  Hoe je een Sonos speaker met de TV kunt verbinden met je TV is afhankelijk het model speaker dat je hebt.

Sonos koppelen aan TV per model:

Een andere Sonos model dan hierboven? Dan kun je hem niet direct aansluiten op je TV. Dit kan wel met de tussenkomst van een Sonos Connect (AMP).

Wij zijn gek op Sonos speakers. Niet alleen het geluid uit de speakers is geweldig, ook zien ze er strak uit en kun je ze koppelen met allerlei apparaten. Zo ook met elkaar, waarmee je het zogeheten multiroom principe toepast. Onlangs kregen we enkele vragen of én hoe je Sonos speakers kunt koppelen aan een televisie. Het is daarbij afhankelijk van het soort Sonos speakers die je hebt staan of het überhaupt mogelijk is om een koppeling te maken. In dit artikel gaan we dieper in op Sonos speakers koppelen aan je TV en leggen we uit hoe je dit kunt doen.

Waarom Sonos speakers koppelen aan je TV?

Voor we ingaan op de mogelijkheden en de soorten Sonos speakers die je kunt koppelen aan je TV is het interessant om de redenen te bespreken waarom je dit zou willen. Je TV heeft immers zelf toch al speakers? Klopt, maar zoals je wellicht gemerkt hebt is het geluid van Sonos speakers vaak veel beter. Daarbij kun je meerdere speakers hebben staan, waarmee je als het ware een home cinema effect hebt gecreëerd. Bekijk hieronder interessante redenen om je TV geluid af te laten spelen op je Sonos speakers.

  • Het geluid van je TV is slecht, waardoor het interessanter kan zijn om het geluid af te laten spelen op je Sonos speakers
  • Je gebruikt je TV voor het afspelen van muziek en wilt graag de muziek streamen naar alle speakers in de woonkamer
  • Met meerdere Sonos speakers heb je een home cinema set gemaakt, waarvan je nu wilt genieten bij het kijken van series of films

Zoals je ziet is het koppelen reuze interessant! We moeten je helaas wel mededelen dat het niet met alle Sonos speakers mogelijk is.

Sonos speakers waarmee je de TV kunt koppelen

Zoals we al aangaven in de inleiding is het de vraag welke Sonos speakers jij hebt staan, voor we antwoord kunnen geven op de vraag of het koppelen mogelijk is. We hebben onderzoek gedaan naar mogelijke Sonos speakers, die we voor je op een rij zetten:

Bovenstaande Sonos modellen kunnen een koppeling maken met je TV door de benodigde kabels op je TV aan te sluiten. We lichten hieronder uit per model hoe je een koppeling kunt maken.

Sonos Playbare, Playbase en Beam koppelen met TV

In onze ogen is dit de meest geschikte keuze voor Sonos speakers koppelen aan TV. De Sonos Playbar is een soundbar die onder de televisie komt te staan. De Sonos Playbase is een soundplate, wat eigenlijk een soundbar is maar dan in de vorm van een plateau waar zelfs je hele TV op kan staan. Beide Sonos speakers kun je koppelen door de optische kabel van de speakers aan te sluiten op je TV. De Sonos Beam heeft daarentegen een HDMI aansluiting. Het koppelen hierbij werkt hetzelfde, waarbij je dus de HDMI kabel van de Beam aansluit je op TV.

Tip: met name door de mogelijkheid om meerdere Sonos Play speakers te kunnen verbinden via WiFi met de Playbase, Playbar en de Beam, kun je hiermee een mooie Sonos speaker systeem creëeren! Neem een kijkje bij de speakers voor woonkamer voor onze selectie!

Sonos Play:5 koppelen met TV

Heb je een Sonos Play:5 in huis staan? Ook deze Sonos speakers kun je koppelen aan je TV, mits je televisie een 3,5 mm ingang heeft. Niet alle televisies hebben dit, het is dus zaak om hier naar te kijken.

Net als bij de andere Sonos speakers kun je eenvoudig de 3,5mm kabel van je Sonos speaker koppelen met de ingang van de TV en de koppeling is gemaakt! Waarom dit niet met andere Sonos Play speakers mogelijk is? Omdat deze simpelweg geen analoge aansluiting hebben.

Sonos Connect of Connect: AMP koppelen met TV

Het is heel goed mogelijk om ook deze speakers te koppelen met je TV. Echter is dit alleen bedoeld voor muziek en het luisteren bijvoorbeeld Spotify via je televisie op je Sonos speakers. Wanneer je namelijk films of series zou kijken en deze van je TV af zou laten spelen op je speakers, ontstaat er een vertraging. Je ziet bijvoorbeeld een explosie op je TV en hoort dit enkele momenten later pas op je speakers. Niet zo fijn!

Als je de Sonos speakers echter wil gebruiken voor de reden om via je TV muziek af te laten spelen in de kamer, zoals we aangaven als een van de redenen om de koppeling te maken, kan het wel gewoon. Deze Sonos apparaten worden aangesloten met behulp van de RCA naar 3,5mm kabel. Koppel vervolgens Sonos Play speakers aan de Connect of Connect:AMP en het luisteren van muziek van je TV op je Sonos speakers kan beginnen!

Wil je meer weten over de specifieke mogelijkheden per speaker model? Dan raden wij je aan om de koppelgids Sonos koppelen aan TV van Smarthomeweb.nl door te lezen.

google home max review 2019

Tot 35% korting op diverse WiFi speakers bij Bol.com

Besparen op je nieuwe WiFi speaker? Dan kan dit hét moment zijn om er één aan te schaffen. Bij Bol.com krijg je namelijk nu tot 35% korting op diverse WiFi speakers. Alle speakers die in de aanbieding zijn vind je hier.

Meer over speakers

bluetooth speaker koppelen aan laptop
bluetooth speaker koppelen aan tv
premier league live luisteren
sonos speakers koppelen aan je tv
heos speaker
google nest koppelen aan sonos
voordelen bluetooth speaker
tradfri google nest
google nest philips hue