Slimme stekker voor Google Nest

Laatste update: 5 januari 2022

slimme stekker google nest

Als je een smart speaker van Google Nest hebt, zul je al snel de wens hebben om apparaten aan te sluiten. Naast het stellen van allerlei vragen of vragen naar grapjes, kun je met Google Nest namelijk ook aangesloten apparaten bedienen met spraak! Zo kun je bureaulampen van een afstand aanzetten, een specifiek nummer op je Sonos speakers laten afspelen of complete smart home scenario’s maken met allerlei ‘klassieke’ apparaten. Wat je hiervoor nodig hebt? Een slimme stekker, ook wel een WiFi stekker genoemd! In deze blog zet ik de beste slimme stekker voor Google Nest varianten op een rij!

Redenen om apparaten te kopellen met Google Nest via slimme stekkers

Ik hoor je vragen “Waarom zou je apparaten willen koppelen met Google Nest via een slimme stekker?”. Nou, daar kan ik genoeg redenen voor bedenken! Wat dacht je bijvoorbeeld vanaf de bank de lamp in de hoek aan of uitzetten als je TV gaat kijken óf zelfs het ouderwetse koffiezetapparaat aanzetten als je net wakker wordt?

Ik zet wat interessante redenen voor een slimme stekker Google Nest koppeling op een rij.

 • Klassieke apparaten met spraak bedienen: ja, ook oude apparaten kun je met behulp van een slimme WiFi stekker eenvoudig bedienen met spraak.
 • Apparaten groeperen en tegelijk bedienen: heb jij meerdere apparaten in een kamer staan die je wilt bedienen als een groep? Denk aan alle apparaten tegelijk uitzetten als je naar bed gaat! Het kan via de Google Nest app door apparaten aan te sluiten via een slimme stekker en deze te groeperen onder bijvoorbeeld ‘woonkamer’.
 • Producten opnemen in smart home scenario’s: bij thuiskomst specifieke apparaten aan laten springen door simpel te zeggen, Hé Google ik ben thuis”? Het kan met slimme stekkers in combinatie met een Google Nest speaker!

Uiteraard heb je hiervoor dus wel een slimme stekker nodig die je kunt koppelen met Google Nest. Laten we de beste op een rij zetten!

Beste slimme stekker voor Google Nest

Niet alle slimme stekkers kunnen gekoppeld worden met Google Nest. Hier moet je dus altijd goed naar kijken bij de ondersteuning in de productomschrijving. Ook kun je vaak een embleem herkennen op de verpakking van de stekker met “Talks with Google”.  Dit is in ieder geval zo bij de volgende WiFi stekkers!

 1. Philips Hue Smart Plug – Werkt perfect samen met Philips Hue
 2. KlikAanKlikUit slimme stekker – Werkt met ook goed met KlikAanKlikUit systeem
 3. TP-Link HS100 – Deze stekker werkt ook wanneer wifi eruit ligt
 4. Innr Smart Plug – Is ook te koppelen met het systeem van Philips Hue
 5. Nedis Wifi stekker – Werkt met het Smartlife systeem

Hoe koppel je een slimme stekker met Google Assistant? 

Het koppelen van een smart plug met Google Assistant is vaak kinderlijk eenvoudig. Hoewel elke slimme stekker net eventjes anders werkt met het activeren of het resetten, zijn de stappen voor het koppelen meestal als volgt:

 1. Steek de slimme stekker in het stopcontact en activeer deze
 2. Voeg via de Google Nest apparaten apparaten toe en vind de stekker in het overzicht
 3. Geef de slimme stekker een naam, bijvoorbeeld ‘Bureaulamp’ (afhankelijk van het apparaat wat je hierop aan wilt sluiten), en wijs de stekker toe aan een kamer of groep
 4. Steek de normale stekker van het apparaat in de smart plug en de koppeling is gemaakt!

Je kunt nu apparaten bedienen met spraak via Google Nest! Noem simpelweg de naam van de slimme stekker met de bijhorende actie (aan/uit). Bijvoorbeeld “Hé Google, zet bureaulamp aan!”. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Google Nest koppelen met Samsung TV, kun je bij een WiFi stekker alleen aan of uit als opdracht geven.

google home max review 2019

Tot 35% korting op diverse WiFi speakers bij Bol.com

Besparen op je nieuwe WiFi speaker? Dan kan dit hét moment zijn om er één aan te schaffen. Bij Bol.com krijg je namelijk nu tot 35% korting op diverse WiFi speakers. Alle speakers die in de aanbieding zijn vind je hier.

Meer over speakers

bluetooth speaker koppelen aan laptop
bluetooth speaker koppelen aan tv
premier league live luisteren
sonos speakers koppelen aan je tv
heos speaker
google nest koppelen aan sonos
voordelen bluetooth speaker
tradfri google nest
google nest philips hue