Home » Smart speaker blog » Philips Hue met Google Nest koppelen

Philips Hue met Google Nest koppelen

philips hue met google nest koppelen

Heb je slimme lampen van Philips Hue? Dan is een koppeling met Google Nest een super goede uitbreiding: hiermee kun je namelijk je slimme lampen bedienen met spraak! Voor het maken van een Philips Hue Google Nest koppeling heb je echter wel een smart speaker nodig en de Hue bridge. In deze blog zet ik alles op een rijtje wat je moet weten voor Philips Hue koppelen met Google Nest!

Waarom Philips Hue met Google Nest koppelen?

Laten we eerst eens stil staan bij de vraag waarom je je slimme verlichting van Philips Hue zou willen koppelen met een smart speaker van Google Nest. Ik zet wat redenen op een rij!

 • Slimme lampen bedienen met spraak: dit is de grootste reden om deze twee apparaten met elkaar te koppelen. Je kunt namelijk je Hue lampen bedienen met spraak via Google Nest!
 • Verlichting opnemen in smart home scenario’s: wil je bij thuiskomst alle lampen tegelijk aanzetten door dit simpel te zeggen tegen je Google Nest speaker? Het is mogelijk met een koppeling!
 • Hue scenes starten met Google Nest: via Philips Hue app kun je hele lichtscenes maken. Deze kun je activeren met behulp van Google Nest spraakopdrachten!

Let op: Hue bridge noodzakelijk voor het koppelen

Het is dus wel zaak dat je een Hue bridge hebt. Je kunt niet een slimme lamp, zomaar koppelen met Google Nest. Je dient eerst de lampen te koppelen met de bijhorende Hue bridge, waarna je ze daarna kunt koppelen aan Google Nest. Een Hue bridge vind je vaak bij complete Hue starterspakketten.

philips hue starterspakket

Philips Hue starterpakket inclusief Google Nest Mini

Heb je nog helemaal niets in huis? Dan is dit pakket het beste wat je nu kunt aanschaffen. Je vindt hier een compleet starterspakket met een Philips Hue bridge, enkele lampen, een afstandsbediening én een Google Nest Mini!

Stappenplan: Hue Google Nest koppelen

Met behulp van onderstaande stappen kun je eenvoudig een koppeling realiseren. Volg de stappen goed op en zorg dat je een Hue bridge, enkele slimme lampen van Hue en natuurlijk een smart speaker van Google Nest in huis hebt.

 1. Log in op de Google Nest app op je smartphone of tablet en ga naar apparaat toevoegen
 2. Zoek bij de lijst met apparaten naar Philips Hue en klik daar vervolgens op
 3. Je wordt nu doorgestuurd naar de website van Philips Hue, waarna je kunt inloggen met je Hue account
 4. Je hoeft nu alleen nog Google Nest toestemming te geven om gegevens te mogen inzien van jouw Philips Hue verlichtingssysteem.

De koppeling is nu gemaakt met Google Nest. Je bent nu in staat om je lampen te bedienen met spraak!

Hoe kun je nu de lampen bedienen met spraak?

Je begint bij Google Nest elk spraakcommando met “Hé Google…”, gevolgd door de specifieke actie die jij wilt laten uitvoeren bij de lampen.  Dit kan bijvoorbeeld zijn:

 • Dimmen van de Hue lampen
 • Versterken van het licht van de Hue lampen
 • Aan- of uitzetten van de slimme lampen
 • Hue scenes activeren met behulp van spraakcommando’s

Ik ben natuurlijk reuze benieuwd hoe jij deze koppeling met name gebruikt!

The following two tabs change content below.

Rob

Rob schrijft dagelijks artikelen en adviesgidsen op Mijnspeaker.nl en heeft een passie voor huishoudelijke gadgets. Hij is een van de gezichten achter deze speaker website en is met name liefhebber van slimme speakers. Zoeken via speakers is volgens Rob 'the next big thing'. Ook niet gek dat Rob voorkeur heeft voor speakers van Google, Harman Kardon en Sonos.

Laatste berichten van Rob (toon alles)