Philips Hue met Google Nest koppelen

Laatste update: 31 mei 2022

google nest philips hue

Je kunt Philips Hue eenvoudig koppelen met Google Nest. Zo kun je bijvoorbeeld een Nest Protect koppelen met Hue, zodat de lampen gaan branden als er rook gedetecteerd wordt. Om de koppeling te maken heb je wel een Philips Hue bridge nodig. Heb je deze nog niet? Bekijk hier de beste deal.

Heb je slimme lampen van Philips Hue? Dan is een koppeling met Google Nest een super goede uitbreiding: hiermee kun je namelijk je slimme lampen bedienen met spraak! Voor het maken van een Philips Hue Google Nest koppeling heb je echter wel een smart speaker nodig en de Hue bridge. In deze blog zet ik alles op een rijtje wat je moet weten voor Philips Hue koppelen met Google Nest!

Waarom Philips Hue met Google Nest koppelen?

Laten we eerst eens stil staan bij de vraag waarom je je slimme verlichting van Philips Hue zou willen koppelen met een smart speaker van Google Nest. Ik zet wat redenen op een rij!

 • Slimme lampen bedienen met spraak: dit is de grootste reden om deze twee apparaten met elkaar te koppelen. Je kunt namelijk je Hue lampen bedienen met spraak via Google Nest!
 • Verlichting opnemen in smart home scenario’s: wil je bij thuiskomst alle lampen tegelijk aanzetten door dit simpel te zeggen tegen je Google Nest speaker? Het is mogelijk met een koppeling!
 • Hue scenes starten met Google Nest: via Philips Hue app kun je hele lichtscenes maken. Deze kun je activeren met behulp van Google Nest spraakopdrachten!
 • Nest Protect Hue koppeling: met deze koppeling kun je de Nest rookmelder Hue lampen activeren als er rook gedetecteerd wordt. Je kunt ze natuurlijk ook laten knipperen of in het rood laten schijnen bij een noodsituatie.

Let op: Hue bridge noodzakelijk voor het koppelen

Het is dus wel zaak dat je een Hue bridge hebt. Je kunt niet een slimme lamp, zomaar koppelen met Google Nest. Je dient eerst de lampen te koppelen met de bijhorende Hue bridge, waarna je ze daarna kunt koppelen aan Google Nest. Een Hue bridge vind je vaak bij complete Hue starterspakketten. Geen starterpakket nodig? Bekijk dan hier de beste deal voor een losse bridge.

philips hue starterspakket

Philips Hue starterpakketen mét bridge

Heb je nog helemaal niets in huis? Dan is dit pakket het beste wat je nu kunt aanschaffen. ER zijn voordelige starterspakketten met een Philips Hue bridge, enkele lampen, een afstandsbediening en soms zelfs met een Nest smart speaker!

Stappenplan: Hue Google Nest koppelen

Met behulp van onderstaande stappen kun je eenvoudig een koppeling realiseren. Volg de stappen goed op en zorg dat je een Hue bridge, enkele slimme lampen van Hue en natuurlijk een smart speaker van Google Nest in huis hebt.

 1. Log in op de Google Nest app op je smartphone of tablet en ga naar apparaat toevoegen
 2. Zoek bij de lijst met apparaten naar Philips Hue en klik daar vervolgens op
 3. Je wordt nu doorgestuurd naar de website van Philips Hue, waarna je kunt inloggen met je Hue account
 4. Je hoeft nu alleen nog Google Nest toestemming te geven om gegevens te mogen inzien van jouw Philips Hue verlichtingssysteem.

De koppeling is nu gemaakt met Google Nest. Je bent nu in staat om je lampen te bedienen met spraak!

Hoe kun je nu de lampen bedienen met spraak?

Je begint bij Google Nest elk spraakcommando met “Hé Google…”, gevolgd door de specifieke actie die jij wilt laten uitvoeren bij de lampen.  Dit kan bijvoorbeeld zijn:

 • Dimmen van de Hue lampen
 • Versterken van het licht van de Hue lampen
 • Aan- of uitzetten van de slimme lampen
 • Hue scenes activeren met behulp van spraakcommando’s

Ik ben natuurlijk reuze benieuwd hoe jij deze koppeling met name gebruikt!

google home max review 2019

Tot 35% korting op diverse WiFi speakers bij Bol.com

Besparen op je nieuwe WiFi speaker? Dan kan dit hét moment zijn om er één aan te schaffen. Bij Bol.com krijg je namelijk nu tot 35% korting op diverse WiFi speakers. Alle speakers die in de aanbieding zijn vind je hier.

Meer over speakers

bluetooth speaker koppelen aan laptop
bluetooth speaker koppelen aan tv
premier league live luisteren
sonos speakers koppelen aan je tv
heos speaker
google nest koppelen aan sonos
voordelen bluetooth speaker
tradfri google nest
google nest philips hue