Google Nest koppelen met Samsung TV

Laatste update: 31 mei 2022

google nest koppelen met samsung tv

Je televisie bedienen met spraak klinkt misschien als een toekomstverhaal, maar het is gewoon vandaag de dag ontzettend makkelijk te doen. De meest gemaakte koppeling is de Google Nest Samsung TV verbinding. Hiermee kun je met behulp van je Google Nest speaker je Samsung TV met spraak bedienen. Aan en uitzetten met spraak, je favoriete Netflix serie starten en zelfs het volume regelen! In deze blog deel ik het stappenplan voor Google Nest koppelen aan Samsung TV!

Wat heb je nodig voor de Google Nest Samsung TV koppeling?

Laat ik eerst op een rij zetten wat je allemaal in huis dient te hebben voor het maken van een koppeling. Het gaat allereerst natuurlijk om een Samsung televisie die voorzien is van een open HDMI aansluiting. Daarnaast is natuurlijk ook een Google Nest speaker een must: hiermee kun je straks je TV namelijk met spraak bedienen. Maar iets wat écht onmisbaar is Google Chromecast, een mediastreamer die je in je TV moet doen.

Google Chromecast is nodig voor het koppelen

Waarschijnlijk heb je al eens gehoord van Google Chromecast. Het is een mediastreamer van Google, waarmee je diverse bestanden kunt streamen en apparaten kunt koppelen via Google Nest. Dit is dus ook nodig om te zorgen voor een verbinding van je Google Nest speaker met je Samsung TV.

 google chromecast mediastreamer

Google Chromecast mediastreamer

Om de Google Nest Samsung TV koppeling te maken is Google Chromecast vereist, tenzij deze ingebouwd is in jouw televisie. Er zijn meerdere Chromecast streamers beschikbaar: zowel voor 4K televisies als normale varianten.

Stappenplan: Google Nest koppelen met Samsung TV

Als je alles in huis hebt is het tijd om te zorgen voor de koppeling! Volg onderstaande stappen om binnen 5 minuten alles gereed te hebben en het bedienen met spraak te beginnen!

 1. Sluit de Google Chromecast aan op de lege HDMI aansluiting van je Samsung televisie
 2. Sluit de USB kabel van Google Chromecast aan op de adapter en doe de adapter in het stopcontact. Dit is super belangrijk: als jij deze via de USB aansluit op je TV en deze vervolgens uitzet, kun je je TV niet aanzetten met spraak, omdat de Chromecast geen voeding heeft
 3. Log in op je Google Nest account op je smartphone of tablet en voeg Chromecast toe aan je apparaten
 4. Noem de aangesloten Samsung TV via Chromecast ‘Televisie’ en wijs deze toe aan de juiste kamer. Dit is handig voor meerdere televisies, zodat je specifiek een televisie in een bepaalde kamer aan kan zetten

De koppeling is nu gemaakt! Je kunt nu je televisie aansturen met Google Nest commando’s!

Voorbeeld spraakopdrachten om je Samsung TV te bedienen

Je bent natuurlijk reuze benieuwd wat je allemaal via Google Nest kunt zeggen om je Samsung televisie te bedienen. Laten we kijken naar wat voorbeelden!

 • Hé Google, zet de televisie aan!
 • Hé Google, zet de televisie in de woonkamer uit!
 • Hé Google, zet het geluid van de televisie harder met 20%
 • Hé Google, speel Friends seizoen 1, aflevering 2, af op Netflix op de televisie

Je zult door te testen snel genoeg gewend raken met het bedienen van spraak. Zelf doe ik nu niet anders!

Waarom een televisie koppelen met Google Nest?

Ik heb op bovenstaand artikel diverse vragen binnengekregen waarom het interessant is om deze koppeling te maken. Ik kan natuurlijk wel beweren dat het super handig is, maar waarom? Ik heb wat redenen op een rij gezet!

 • Geen geknoei met afstandsbedieningen: je zal het herkennen. Een afstandsbediening voor de mediabox, een afstandsbediening voor de speakers (leestip: Google nest koppelen aan Sonos) en ook nog eentje van je smart TV. Met de Google Nest koppeling kun je ze allemaal in de la stoppen en bedien je gewoon zonder fysieke afstandsbediening!
 • Televisie bedienen met spraakopdrachten: het bedienen met spraak is gewoon vet! Je zult er heel snel aan gewend raken en niet anders meer doen. Geloof me maar! 🙂
 • Smart TV opnemen in smart home scenario’s: bij thuiskomst gelijk de televisie aanzetten op het radiokanaal? Het is mogelijk zodra je een koppeling hebt gemaakt met Google Nest! Neem de televisie op in smart home scenario’s!

Heb jij ook nog goede redenen voor het koppelen of ben je nog meer voordelen tegengekomen met je Samsung TV verbinding? Laat het aan mij weten!

google home max review 2019

Tot 35% korting op diverse WiFi speakers bij Bol.com

Besparen op je nieuwe WiFi speaker? Dan kan dit hét moment zijn om er één aan te schaffen. Bij Bol.com krijg je namelijk nu tot 35% korting op diverse WiFi speakers. Alle speakers die in de aanbieding zijn vind je hier.

Meer over speakers

bluetooth speaker koppelen aan laptop
bluetooth speaker koppelen aan tv
premier league live luisteren
sonos speakers koppelen aan je tv
heos speaker
google nest koppelen aan sonos
voordelen bluetooth speaker
tradfri google nest
google nest philips hue