Google Nest koppelen aan Sonos

Laatste update: 31 mei 2022

google nest koppelen aan sonos

Google Nest is compatibel met Sonos. Deze koppeling kan aardig handig zijn: zo kun je oude Sonos speakers zonder voice assistant bedienen met spraak. Je hebt voor deze koppeling dan natuurlijk wel een Sonos speaker en een Google Nest smart speaker nodig. Bekijk hier scherp geprijsde Google Nest speakers.

Als je speakers van Sonos in huis hebt gehaald kun je al snel de wens hebben om deze te koppelen met Google Nest. Zo kun je aangesloten apparaten bedienen met spraak, maar de Sonos speakers zelf ook aansturen met Google commando’s. Hoewel een de Sonos One en de Sonos Beam binnenkort Google Assistant ondersteunen, zijn er ook oudere speakers waarvoor de wens kan bestaan. Bijvoorbeeld deze PLAY speakers.

Waarom Sonos met Google Nest (Hub) met Sonos koppelen?

Laten we eerst kort in gaan op waarom het interessant is om Google Nest Sonos koppeling te realiseren. Zoals je weet kun je speakers die voorzien zijn van een voice assistant met spraakopdrachten bedienen. Zo kun je de muziek pauzeren of een specifiek nummer op Spotify afspelen. Dit kan erg handig zijn als je bijvoorbeeld met volle handen in de keuken staat of niet in de buurt bent van je smartphone voor het bedienen van de muziek.

Sonos Google Nest hub koppeling is handig vanwege de volgende redenen:

 • Sonos speakers opnemen in Google Nest speaker netwerk; Sonos en Google Home tegelijk afspelen
 • Oude Sonos speakers opnemen in smart home scenario’s
 • Sonos speakers bedienen via Google Assistant

Echter zijn lang niet alle Sonos speakers voorzien van een ingebouwde voice assistant. Met name de wat oudere Sonos speakers. Gelukkig is er een mogelijkheid om Sonos te bedienen met Google Assistant. Er zijn twee soorten koppelingen: Sonos met Google Home en Sonos met Google Assistant; de voice assistant van Google Nest.

google nest hub

Google Nest Hub 2 Sonos koppelen?

De Google Nest Hub (2) kan het hart van je Sonos speaker netwerk worden. Bedien Sonos speakers met spraak via Google Assistant!

Sonos met Google Home koppelen

Als je oude Sonos speakers hebt is de kans groot dat deze niet met spraak bediend kunnen worden. Heb je echter een Google Nest speaker of een Google Nest Hub display in huis staan? Dan kun je ze wél bedienen met spraak als je deze twee met elkaar koppelt. Je communiceert dan eigenlijk met de microfoon van de Google speaker, die de opdracht uitvoert op de Sonos speaker.

Stappenplan

 1. Check of je verbonden bent met het WiFi netwerk en dat je ingelogd bent met je Google Nest account op de Google Home app
 2. Open de Sonos app op je smartphone of tablet
 3. Ga naar ‘Meer’ en klik op ‘Voice Services’ om te koppelen
 4. Je wordt nu doorverwezen naar de Google Nest app
 5. Log in met je Sonos accountgegevens

Je hebt nu de mogelijkheid om gelijk meer instellingen te verrichten. Denk hierbij aan de keuze voor specifieke muziekdiensten (Spotify of YouTube Music).

Sonos met Google Assistant koppelen

Wanneer jij graag communiceert met Google Assistant voor het bedienen van apparaten, hebben we ook hier goed nieuws voor je. Met nieuwe Sonos speakers is er namelijk een microfoon ingebouwd, die spraakassistent Google Assistant ondersteunt. Let op: zoals we net vertelden zijn dus niet alle Sonos speakers voorzien van zo’n een spraakassistent. De volgende Sonos speakers hebben dit wel:

Sonos speakerBeschrijvingBekijk
Sonos OneCompacte, krachtige speaker met Google Assistant en Amazon AlexaBeste deal
Sonos MoveEen draadloze smart speaker van Sonos. Handig voor in het park.Beste deal
Sonos RoamOok draadloos te gebruiken en te koppelen middels bluetooth. Voor Google Assistant wel verbinding met WiFi noodzakelijk.Beste deal
Sonos BeamEen soundbar voor je televisie die je kunt bedienen met Google Nest.Beste deal
Sonos FiveKrachtige, robuuste smart speaker.Beste deal

Stappenplan

We gaan ervan uit dat je reeds de Sonos app én Google Assistant op je smartphone hebt geïnstalleerd en dat je hiervoor een account hebt aangemaakt. Is dat het geval? Dan kunnen we starten met onderstaande stappen.

 1. Open de Sonos app op je smartphone of tablet
 2. Ga naar ‘Meer’ en klik op ‘Spraakassistenten’ (Engelse taal? Dan is dit ‘More’ en ‘Voice Assistants’)
 3. Kies voor Google Assistant
 4. Selecteer welke Sonos speakers je wilt bedienen met Google Assistant spraakopdrachten
 5. Je wordt doorverwezen naar de Google Assistant; log hier in met je Sonos accountgegevens

Ook hier kun je nu weer verschillende extra instellingen verrichten. Zo kun je de Sonos speakers een naam geven en aangeven op welke speakers wel of geen muziek afgespeeld moet worden. Ook kun je specifieke Sonos speakers opnemen in speakergroepen.

Het is dus mogelijk om je Sonos speakers (ook varianten zonder ingebouwde spraakassistent) te koppelen en te bedienen met Google Assistant. Afhankelijk van het model is een verbinding binnen een paar stappen te maken. Je kunt Sonos speakers opnemen in speaker groepen en bedienen met spraak. Heb je nog geen Google Nest speaker of Google Nest Hub in huis? Bekijk ze dan hier nu extra voordelig.

Meer over speakers

bluetooth speaker koppelen aan laptop
bluetooth speaker koppelen aan tv
premier league live luisteren
sonos speakers koppelen aan je tv
heos speaker
google nest koppelen aan sonos
voordelen bluetooth speaker
tradfri google nest
google nest philips hue