Google Nest koppelen aan Sonos

Laatste update: 5 januari 2022

google nest koppelen aan sonos

Als je speakers van Sonos in huis hebt gehaald kun je al snel de wens hebben om deze te koppelen met Google Nest. Zo kun je aangesloten apparaten bedienen met spraak, maar de Sonos speakers zelf ook aansturen met Google commando’s. Hoewel een de Sonos One en de Sonos Beam binnenkort Google Assistant ondersteunen, zijn er ook andere speakers waarvoor de wens kan bestaan. Denk aan de verschillende PLAY speakers. In deze blog zet ik op een rij wat de mogelijkheden zijn voor Google Nest koppelen met Sonos!

Welke Sonos speakers koppelen met Google Nest?

Er zijn op dit moment twee manieren om te zorgen voor een koppeling: via Google Chromecast Audio of via Homey van Athom, een smart home controller. De laatste manier van koppelen is eenvoudig, maar hiervoor dien je natuurlijk wel een Homey te hebben. Heb je deze niet en ben je niet van plan om deze aan te schaffen? Dan is de koppeling van Google Nest met Sonos enkel mogelijk via Chromecast Audio.

Google Nest koppelen via Chromecast Audio

Google Chromecast Audio is een mediastreamer, waarmee je enkel audio bestanden kunt streamen. Het is dus een totaal ander apparaat dan de bekende Chromecast, waarmee je ook video’s en andere bestanden kunt delen.

Laten we eerst de speakers van Sonos erbij halen die je kunt koppelen met Google Nest via Google Chromecast Audio. Inderdaad, helaas zijn niet alle speakers te koppelen, gezien ze niet voorzien zijn van een zogeheten Line-in aansluiting. Degene die dit wel zijn, zijn de Sonos Play:5 en de Sonos Connect (AMP).

Alle Google Nest speakers kunnen gekoppeld worden

Het maakt voor het maken van de koppeling echter niet uit welk type Google Nest speaker je in huis hebt. Of het nu gaat om de Google Nest Mini of de Google Nest Max: alle Google speakers kunnen met Chromecast Audio een verbinding maken met apparaten die hiermee verbonden zijn.

chromecast audio

Google Chromecast Audio

Voor het koppelen van Sonos speakers met Google Nest is een Chromecast Audio hetgeen wat je nodig hebt. Hoewel de productie is gestopt is deze (gelukkig!) nog steeds te koop!

Stappenplan: Google Nest koppelen met Sonos

Ik heb stap voor stap uitgeschreven hoe je via een Chromecast Audio een koppeling kunt maken. Nogmaals: het kan dus enkel met Sonos Play:5 of de Connect (AMP). Alleen deze hebben een ingang waar de Chromecast Audio op ingeplugd kan worden. Let’s go!

  1. Doe het gele kabeltje in de uitgang aansluiting van de Chromecast Audio.
  2. Sluit de andere kant van het kabeltje aan op de audio ingang van de Sonos Play:5 of Connect.
  3. Log in op de Sonos applicatie op je smartphone of tablet en ga in het menu naar Line In en klik hierop!
  4. Log nu in op je Google Nest app op je smartphone of tablet en voet de Chromecast Audio toe aan je apparaten, deze wordt nu herkend als nieuw apparaat/device.
  5. Je krijgt in de Google Nest app de vraag of je een favoriete muziekdienst hebt. Wil je muziek afspelen via Spotify? Dan kun je hier deze muziekdienst selecteren!
  6. De koppeling van Google Nest en Sonos is nu gemaakt.

Vanaf nu ben je in staat om met spraak muziek te starten op je Sonos speaker. Let wel op: je kunt niet praten tegen de Sonos speakers, maar doet dit alsnog via de Google Nest speaker.

Meer over speakers

bluetooth speaker koppelen aan laptop
bluetooth speaker koppelen aan tv
premier league live luisteren
sonos speakers koppelen aan je tv
heos speaker
google nest koppelen aan sonos
voordelen bluetooth speaker
tradfri google nest
philips hue met google nest koppelen