Home » Smart speaker blog » Bluetooth speaker koppelen aan Samsung TV

Bluetooth speaker koppelen aan Samsung TV

bluetooth speaker koppelen aan tv

Een Samsung smart TV is een goede keuze! Samsung staat bekent om haar innovaties als het gaat om beeld- en geluidskwaliteit. Daarbij zijn er met sommige Samsung TV modellen mogelijkheden voor het verbinden van diverse bluetooth apparaten. Hierbij kun je denken aan koptelefoons, luidsprekers, soundbars en zelfs smart speakers als Google Home! In dit artikel gaan we dieper in op een bluetooth speaker koppelen aan Samsung TV! Check met welke modellen het nodig en lees onze tips.

Waarom bluetooth speakers koppelen aan je Samsung TV?

Het is allereerst interessant om wat dieper in te gaan op de redenen om bluetooth speakers te koppelen met je Samsung TV. Je hebt toch al een goede Samsung TV waarmee je heerlijk kunt genieten van prachtige geluidskwaliteit? Zeker waar! Maar wat als je muziek af wilt spelen via je Samsung TV in de hele kamer? Of wanneer je zelf een home cinema wilt creëeren rondom de zitbank? Bekijk deze en andere redenen voor het maken van deze koppeling.

  • Je gebruikt je Samsung TV als muziekapparaat: wanneer je muziek wilt luisteren tijdens bijvoorbeeld het koken in de keuken, kun je de wens hebben om ook daar te genieten van goede muziek middels een draadloze bluetooth speaker. Hierbij kan het interessant zijn om bluetooth speakers te koppelen aan je Samsung TV. Ook bij speakers voor woonkamer kan dit interessant zijn bij feestjes of verjaardagen.
  • Het is je wens om optimaal te genieten van geluid om je heen tijdens het kijken van een film: hoewel een Samsung smart TV in veel gevallen al prachtig geluid levert, kun je de wens hebben om zelf een home cinema ervaring te realiseren. Hierbij kun je naast de bank bluetooth speakers hebben staan die je graag wilt koppelen.
  • Je wilt speakers koppelen zonder bedrading: hangt jouw Samsung TV aan de wand? Dan is het aan te raden om geluid draadloos te streamen, zodat je niet hoeft te knoeien met het wegwerken van bedrading. Met bluetooth speakers koppelen aan Samsung TV ondervang je dit probleem.

Het kan dus een heel goed idee zijn voor meerdere situaties om deze koppeling te maken.

Met deze Samsung TV modellen kun je bluetooth speakers koppelen

Helaas is het koppelen van bluetooth speakers niet met alle Samsung TV modellen mogelijk. Na kort onderzoek hebben we de volgende lijst samengesteld met Samsung TV’s die bluetooth ondersteunen.

Samsung QLED TV modellen
Q6FN
Q7FN
Q8FN
Q8CN
Q8DN
Q9FN
Q900
Samsung UHD TV modellen
NU7400
NU7500
Samsung UHD Premium TV modellen
NU8000
NU8500

Tip: Samsung TV met Bluetooth Low Energy

Een van de grote voordelen van een bluetooth speaker is dat er sprake is van weinig energieverbruik bij het streamen van muziek. Er zijn Samsung TV modellen die werken met Bluetooth Low Energy, wat helemaal interessant is op het gebied van energiebesparend omgaan bij het communiceren van de apparaten.

The following two tabs change content below.

Rob

Rob schrijft dagelijks artikelen en adviesgidsen op Mijnspeaker.nl en heeft een passie voor huishoudelijke gadgets. Hij is een van de gezichten achter deze speaker website en is met name liefhebber van slimme speakers. Zoeken via speakers is volgens Rob 'the next big thing'. Ook niet gek dat Rob voorkeur heeft voor speakers van Google, Harman Kardon en Sonos.

Laatste berichten van Rob (toon alles)