Spreekt Amazon Alexa al Nederlands?

Laatste update: 5 januari 2022

amazon-alexa-nederlands

Er zijn nu al verschillende slimme speakers met Amazon Alexa in Nederland beschikbaar, maar helaas spreekt Amazon Alexa nog geen Nederlands. Dat houdt een hoop mensen tegen om zo’n slimme speaker aan te schaffen, niet iedereen ziet het namelijk zitten om in het Engels of Duits tegen zijn speaker te praten. Zelf kunnen we ook bijna niet wachten totdat onze taal bij Alexa wordt opgenomen. We laten het je dan ook direct weten zodra Amazon Alexa Nederlands is.

Beste slimme speakers met Amazon Alexa

Er zijn al verschillende slimme speakers met Amazon Alexa die je in Nederland aan kunt schaffen. Wanneer je nu al Nederlandse commando’s wilt geven aan je slimme speaker, dan raden we je aan een speaker te kiezen die zowel Amazon Alexa als Google Assistant heeft. Zo kun je gebruik maken van Google Assistant en overstappen zodra Amazon Alexa ook Nederlands begrijpt. Uit onze onderzoeken naar de beste Alexa smart speakers en de beste Amazon speakers kwamen deze slimme speakers als beste naar voren:

amazon echo dot 4de generatie

Amazon Echo Dot (4e generatie)

Dit is de nieuwste speaker van Amazon, de Echo Dot 4e generatie. Deze slimme speaker van Amazon is nu te koop in Nederland.

sonos move

Sonos Move

De Sonos Move brengt vele voordelen met zich mee: hij heeft een sterk geluid, meerdere spraakassistenten en is draadloos te gebruiken

amazon echo plus review

Amazon Echo Plus

Deze slimme speaker is door Amazon zelf uitgebracht. Het is een van de beste speakers die de Alexa spraakassistent bij zich draagt.

amazon echo show 5

Amazon Echo Show 5

De 5 in de titel staat voor het 5 inch (12,7 cm) scherm van deze smart display. Zeer compact en draait op de Amazon Alexa assistent.

Amazon Alexa speakers vergelijken

We zijn altijd erg benieuwd naar de nieuwste slimme speakers met Amazon Alexa. Daarom schrijven we regelmatig slimme speaker reviews over zowel Amazon Echo speakers en speakers van andere merken. Door ze op deze manier onder de loep te nemen, kunnen we de verschillende Alexa speakers goed met elkaar vergelijken. Hierdoor kunnen we je de bovenstaande speakers met zekerheid aanraden. Mochten er nieuwe ontwikkelingen zijn op gebied van deze speakers, dan passen we onze pagina’s waar nodig altijd zo snel mogelijk aan. Het laatste nieuws over o.a. de slimme speakers met Amazon Alexa vindt je bovendien terug in onze slimme speaker blog.

Welke slimme speakers zijn er nu beschikbaar?

De slimme speakers met Amazon Alexa zijn nog maar een kleine greep uit wat er allemaal beschikbaar is. Zo heb je ook slimme soundbars, compacte speakers en waterdichte speakers. Bezoek ons beste smart speaker overzicht en kom er achter waar je allemaal uit kunt kiezen. We helpen je graag bij het vinden van de beste slimme speaker voor jouw situatie.

google home max review 2019

Tot 35% korting op diverse WiFi speakers bij Bol.com

Besparen op je nieuwe WiFi speaker? Dan kan dit hét moment zijn om er één aan te schaffen. Bij Bol.com krijg je namelijk nu tot 35% korting op diverse WiFi speakers. Alle speakers die in de aanbieding zijn vind je hier.

Meer over speakers

bluetooth speaker koppelen aan laptop
bluetooth speaker koppelen aan tv
premier league live luisteren
sonos speakers koppelen aan je tv
heos speaker
google nest koppelen aan sonos
voordelen bluetooth speaker
tradfri google nest
google nest philips hue