Home » Beste smart speakers » Beste Waterdichte Smart Speakers

Beste waterdichte smart speakers

Door Joep | Laatste update: 4 januari 2021

In dit onderzoek gaan we op zoek naar wat op dit moment de beste waterdichte smart speaker is. Omdat er natuurlijk veel verschillen zijn tussen de ene en de andere waterdichte smart speaker, komen logischerwijs niet alle types aan bod. Door te filteren op een aantal belangrijke randvoorwaarden, bleef er voor dit onderzoek namelijk een selecte groep waterdichte smart speakers over.

Om je een goed beeld te geven van wat nu de beste keuze is, vergeleken we de speakers op verschillende aspecten die je verder in dit onderzoek op een rijtje zult zien. Hierdoor vonden we de beste waterdichte smart speaker, een andere interessante optie en de beste compacte waterdichte smart speaker.

sonos move

Sonos Move

De Sonos Move is wat ons betreft de beste waterdichte smart speaker, omdat hij goed kan communiceren met andere apparaten in huis. Verder zijn we te spreken over de geluidskwaliteit en de interne accu.

JBL link 10 review

JBL Link 10

Deze watervaste smart speaker heeft een hoge prijs/kwaliteit-verhouding en heeft onder de smart speakers de beste bescherming tegen water. Bovendien heeft hij een fijn formaat om mee te nemen.

mobvoi tichome speaker

Mobvoi TicHome mini

Wanneer je niet te veel wilt uitgeven aan een waterbestendige smart speaker, is dit de aangewezen keuze! Alhoewel hij niet gemaakt is om geheel onder water te gaan, krijg je zeker waar je voor je geld.

Selectie waterdichte smart speakers

Er zijn veel waterdichte smart speakers op de markt, maar we gingen in dit geval echt op zoek naar de allerbeste. Op basis van onze reviews naar smart speakers konden we punten toewijzen aan deze waterdichte uitgaven. Onderaan deze pagina zie je in een tabel hoe de scores verdeeld waren bij alle smart speakers die we mee namen. Eis aan deze speakers was dat ze in ieder geval spatwaterdicht zijn.

Sonos move komt als beste uit de test!

De Sonos Move is in onze ogen de beste waterdichte smart speaker. Met beschermingsgraad IPx6 kun je deze speaker waterbestendig noemen, de Sonos Move is een van de weinige smart speakers waarbij zo’n beschermingsgraad geldt. Naast deze waterbestendigheid ligt bovendien de kwaliteit van deze smart speaker er hoog en kun je met de accu tot wel 10 uur naar je favoriete muziek luisteren!

sonos move

Sonos Move

De Sonos Move is onder de waterdichte smart speakers degene met de hoogste kwaliteit. Hij is erg handig binnenshuis te verplaatsen terwijl de verbinding met je smart home in tact blijft.

Sonos Move ervaring

Het mooie aan dit apparaat is dat hij goed kan communiceren met andere smart home producten in je huis. In tegenstelling tot andere Sonos smart speakers kan deze nu ook eenvoudig via Bluetooth verbinden met je telefoon, wel zo prettig als je hem mee naar buiten neemt! Alhoewel hij met 3 kilo niet de lichtste smart speaker is, heb je wel een waterbestendige speaker van hoge kwaliteit en een accu die lang meegaat.

JBL Link 10: een mooie prijs/kwaliteit-verhouding!

De Amazon Echo Show is eigenlijk een vreemde eend in de bijt. De speaker is voorzien van een display, wat hem eigenlijk bestempeld als smart display. Toch hebben we ook deze speaker opgenomen in de lijst van de beste Amazon speakers, gezien er sprake is van Alexa onder de motorkap van dit slimme display.

JBL link 10 review

JBL Link 10

Wanneer je je smart speaker buitenshuis mee wilt nemen, is de JBL Link 10 de juiste keuze. Hij is gemakkijk mee te nemen en speelt muziek op hoge kwaliteit.

JBL Link 10 review

De JBL Link 10 is al vaker naar voren gekomen als een van de betere draadloze speakers. In de lijst met de beste waterdichte smart speakers mocht hij dan ook zeker niet achterblijven. Hij is op veel vlakken vergelijkbaar met de JBL Link 20, maar heeft toch net een aantrekkelijker prijskaartje. De JBL Link 10 smart speaker heeft een beschermingsgraad van IPx7 en is daarmee het beste beschermd tegen water van het huidige aanbod van smart speakers. Verder is hij met 710 gram prettig mee te nemen en gaat de accu 5 uur mee. Lees in de review meer over deze smart speaker!

Mobvoi TicHome mini: een handige smart speaker op broekzakformaat

Onder de beste waterdichte smart speakers mag deze niet ontbreken. Hij is goed beschermd voor dagelijks gebruik en het water dat daar bij komt kijken, je hoeft je dus niet gauw zorgen te maken als deze speaker nat wordt.

mobvoi tichome speaker

Mobvoi TicHome mini

De Mobvoi TicHome mini is gemakkelijk mee te nemen en speelt tot 6 uur muziek. Je kunt hem beter niet in het zwembad laten vallen, maar deze compacte smart speaker kan een hoop hebben.

Mobvoi TicHome mini review

De Mobvoi TicHome is een van de kleinere smart speakers op de markt en is daardoor heel gemakkelijk mee te nemen. Veel makkelijker nog dan bijvoorbeeld de JBL Link 10. Uiteraard kun je voor dit geld niet de hoogste kwaliteit geluid verwachten, maar deze kwaliteit valt ook zeker niet tegen. Met een beschermingsgraad van IPx6 is hij waterbestendig te noemen en staagt hij op dat gebied gelijk aan de hoogwaardige Sonos Move. Lees meer over deze waterdichte smart speaker in de review.

Beste waterdichte smart speakers speakers vergelijken

Om er achter te komen wat de beste waterdichte smart speaker is, moet er natuurlijk kritisch gekeken worden naar de kenmerken daarvan. Net zoals bij andere testen op onze website vergeleken we op een paar belangrijke punten. Bij Mijnspeaker.nl testen we altijd de volgende smart speaker kenmerken:

  • Ondersteuning van de smart speakers
  • Mogelijkheden
  • Design en uitvoering van de smart speakers
  • Prijs/Kwaliteitsverhouding van de smart speakers

Dit passen we in de toekomst waar nodig aan op ontwikkelingen van smart speakers. Lees meer over onze aanpak op de smart speaker reviews pagina.

Smart speakerOndersteuning
(score)
Mogelijkheden
(score)
Design
(score)
Waterdichtheid
(IP-rating)
Prijs (indicatie)
Sonos Move998IPx6€399,-
JBL Link 10896IPx7€119,-
JBL Link 20986IPx7€149,-
Bose Portable Home898IPx4€369,95
Mobvoi TicHome mini777IPx5€59,-