Home » Beste smart speakers » Beste Sonos speakers

Beste Sonos speaker

Door Bram | Laatste update: 8 maart 2019

sonos smart speakers

Sonos heeft verschillende smart speakers waaronder de Sonos One, Move en Beam. Alle drie hebben ze functies die de speakers slim maken, zoals een slimme assistent. Met zo’n slimme assistent kun je via spraak commando’s geven als: “He Google, zet het licht in de keuken uit”.

Het mooie en unieke van Sonos is dat je een keuze hebt uit twee verschillende spraakassistenten, namelijk Google en Alexa. Momenteel is dit enige speaker die waarbij je deze keuzes hebt. In het onderstaande overzicht hebben we de drie beste Sonos speakers opgesteld die ook echt smart zijn.

sonos move

1. Sonos Move

Een vrij nieuwe speaker van Sonos, de Sonos Move. Deze speaker is uniek doordat deze draadloos te gebruiken is en een bluetooth mogelijkheid heeft.

sonos one slimme speaker

2. Sonos One

De Sonos One is een mooie compacte speaker die makkelijk overal in huis te plaatsen is. Uit deze speaker komt mooi geluid en dankzij de TruePlay functie past het geluid zich aan aan de omgeving.

Sonos Beam

3. Sonos Beam

Deze Sonos Beam is een ideale smart speaker voor de tv. Zorgt voor een betere geluidservaring tijdens het kijken van een goede film.

Selectie beste Sonos speakers

Om de beste Sonos speakers op te stellen hebben we eerst gekeken naar welke speakers ook werkelijk slim zijn. Wij vinden een speaker slim wanneer deze een slimme assistent aan boord heeft. Op dit moment zijn de bovenste drie speakers alle speaker van Sonos die deze functie hebben, waarvan de Move de meest recent uitgebrachte speaker is.

Sonos draadloze speaker met bluetooth

Gezien de functionaliteiten vinden wij de Sonos Move de beste Sonos speaker van dit moment. Dit heeft vooral te maken doordat de speaker een bluetooth functie heeft en de speaker draadloos te gebruiken is. Beide erg uniek omdat Sonos nooit echt te spreken was over bluetooth en door de bluetooth functie is de speaker draadloos te gebruiken bijvoorbeeld in je tuin waar je geen goede Wifi verbinding hebt. Eigenlijk is dit ook de eerste Sonos draadloze speaker met bluetooth.

Een ander belangrijk punt waarom wij zo te spreken zijn over de Sonos Move is dat het apparaat ook weerbestendig en heeft de speaker een IP56-rating. De speaker is dus buiten te gebruiken en is bestand tegen water, stof, uv-straling en extreme temperaturen.

Bij de speaker wordt ook een handig oplader geleverd waar in je de speaker eenvoudig kunt zetten, zo kan de speaker opladen maar ook gewoon muziek afspelen. Met een volledig opgeladen accu gaat de Sonos Move zo’n 10 uur mee, is de accu leeg dan kun je de speaker ook nog gebruiken met een USB-C-oplader.

Binnen in de speakers bevinden zich twee D-klasse versterkers, far-field microfoons, een tweeter en een mid-woofer. Ook blijkt uit ons onderzoek dat deze Sonos Move de beste draadloze smart speaker van dit moment is.

sonos move

Eerste draadloze speaker van Sonos

Qua sound en functionaliteiten is dit een erg goede speaker. Vooral handig omdat de speaker draadloos te gebruiken is en een mogelijkheid heeft om te verbinden met bluetooth.

Goedkoopste Sonos speaker

Gezien de overige twee modellen is dit de goedkoopste Sonos speaker die smart is. Toch hangt er nog een aardig prijskaartje aan, maar is het wel een zeer goede speaker. De Sonos One is makkelijk te plaatsen in al je kamer waardoor je in elke kamer kunt genieten van prachtig muziek. Ook kan het handig zijn om de Sonos One in een bundel kopen, dit is vaak goedkoper en de speaker zijn eenvoudig te koppelen aan elkaar.

Net zoals in de Sonos Move zitten er twee D-klasse versterkers, een tweeter, een midwoofer en far-field microfoons ingebouwd in de Sonos One.

sonos one slimme speaker

Sonos One

Uit deze Sonos One komt krachtig geluid. Bedien de Sonos One met spraak, via de Sonos app of via AirPlay 2.

Beste Sonos draadloos muzieksysteem

De laatste smart speaker van Sonos is ook zeker de moeite waard om eens even goed te bekijken. De Sonos Beam is namelijk geschikt om te koppelen aan je tv. De beamer is in vergelijking met de Sonos One wat makkelijker aan te sluiten op je tv. Door de Beam te koppelen met de bijgeleverde kabels heb je binnen een paar minuten en verbinding, door een automatische detectie is dit zo aangesloten.

Gezien de specificaties is de Sonos Beam een stuk beter qua sound. Zo zitten er in de Beam vier full-range woofers, een tweeter, drie passieve radiatoren, vijf D-klasse digitale versterkers en vijf far-field microfoons. Daarnaast is het ook mogelijk om de Sonos Beam handmatig in te stelen.

Sonos Beam

Koppel de Sonos Beam aan je tv

De Sonos Beam is een mooie aanvulling in je huis. Zorgt voor een goede geluidsbeleving tijdens het kijken van tv en het is makkelijk om de Sonos Beam te koppelen aan je tv.

Sonos speakers koppelen

Hoewel het heel eenvoudig is om Sonos speaker aan elkaar te koppelen heeft Sonos ook een tijdje geleden de nieuwe Sonos One SL geïntroduceerd. Het verschil met de gewone Sonos One is dat deze geen spraakassistent aan boord heeft en een stukje goedkoper is.

De Sonos One SL is de opvolger van de Sonos Play1 en kan dienen als uitbreiding van de Sonos One. Door een eenvoudige koppeling met een Sonos One en One SL speaker, kun je zo alle speakers op elkaar aansluiten. De Sonos One gebruik je als center en aanspreekpunt. De overige SL wordt dan automatische geactiveerd wanneer je aan de Sonos One vraagt of je favoriete muziek opgezet mag worden.

sonos one sl

Sonos One SL uitbreiding voor Sonos One

Deze Sonos One SL zijn bedoeld als uitbreiding van de Sonos One. Koppel al je speakers aan elkaar en je geniet van het beste geluid in huis.

Beste Sonos speakers vergelijken

Om nog even wat duidelijker te maken waar het verschil in zit in de bovenstaande beste Sonos speakers hebben we vier Sonos speakers in het tabel verwerkt. Per speaker staan de functionaliteiten en specificaties beschreven.

Smart speakerSpraakassistentDraadloosBluetoothPrijs
Sonos Move
Google Home & Amazon AlexaJaJa€ 399,-
Sonos BeamGoogle Home & Amazon AlexaNeeNee€ 409,-
Sonos OneGoogle Home & Amazon AlexaNeeNee€ 210,-
Sonos One SLGeenNeeNee€ 199,-