Home » Beste smart speakers » Beste Siri Smart Speakers

Beste Siri Smart Speakers

Door Rob | Laatste update: 4 januari 2021

Smart speakers zijn er in veel verschillende soorten en maten. Daarbij is er ook nog vaak sprake van verschillende spraakassistenten. Hoewel Nederlands voor velen de voorkeur heeft, zijn daar nog verschillen in: ga jij bijvoorbeeld voor Google Assistant als spraakassistent of heb je voorkeur voor Siri van Apple?

Wij zijn op zoek gegaan naar de beste Siri smart speakers op dit moment. We hebben gezocht naar de beste slimme luidsprekers die voorzien zijn van de spraakassistent van Apple. Dit bleken er niet enorm veel te zijn.

apple homepod 2019

1. Apple HomePod

De HomePod van Apple is een van de weinige smart speakers die Siri ondersteund. De Apple Homepod biedt een hoge geluidskwaliteit. Met de zeer gebruiksvriendelijke voice assistant Siri een geweldige combinatie.

libartone zipp 2

2. Libratone ZIPP 2

Op zoek naar een goede draadloze smart speaker met Siri? Dan is de Libratone ZIPP 2 in onze ogen de beste keuze. Deze – wat minder bekende – smart speaker is voorzien van Siri als spraakassistent.

Randvoorwaarden voor Siri smart speakers

Smart speakers met Siri zijn vandaag de dag nog relatief zeldzaam. Er zijn bijvoorbeeld veel meer keuzes voor slimme luidsprekers met Google Assistant of Alexa van Amazon. Toch kan de keuze voor een smart speaker met Siri een interessante zijn: dit wordt helemaal interessant als jij veelal gebruik maakt van Apple producten. Denk hierbij aan een iPhone, maar ook aan smart home gerelateerde producten die werken op het Apple Homekit smart home systeem.

De volgende randvoorwaarden hebben wij toegepast om te komen tot een afgebakende onderzoeksselectie:

  • Siri onder de motorkap: natuurlijk moet Siri een mogelijke spraakassistent zijn bij de smart speakers.
  • Van goede kwaliteit: we hebben geen rommel opgenomen in onze lijsten en onderzoeken. Veelal selecteren we op basis van onze jarenlange ervaring, maar ook checken we hierbij beoordelingen en reviews van specifieke speakers in bekendere webshops.
  • In Nederland verkrijgbaar: met smart speakers kan de verkrijgbaarheid per land nog al verschillen. Wij selecteren enkel modellen die jij en ik kunnen kopen, zodat we ook echt wat hebben aan het onderzoek.

Opmerking: we hebben gemerkt dat er nog erg weinig Siri smart speakers zijn. Wij houden de ontwikkelingen voor Siri smart speakers nauwlettend in de gaten en zullen ons onderzoek waar nodig updaten.