Home » Beste smart speakers » Beste multiroom smart speakers

Beste multiroom smart speakers

Door Joep | Laatste update: 4 januari 2021

Wanneer je in meerdere ruimtes gebruik wilt maken van slimme speakers en deze wilt bedienen met een spraakassistent, dan is het aan te raden om gebruik te maken van multiroom smart speakers. Dit zijn speakers die je onderling met elkaar kunt verbinden. Wanneer je dan bij een van deze speakers muziek aanzet, speelt dit zich bij allemaal af. Maar wat zijn nu de beste multiroom speakers? En wat maakt nu de beste multiroom smart speakers? Door alle slimme multiroom speakers met elkaar te vergelijken, vielen ons er een aantal op:

harman kardon citation tower

Harman Kardon Citation Tower

De Harman Kardon Citation Tower is een relatief grote slimme speaker die mooi in ieder interieur past. Heeft een ingebouwde display en bluetooth.

Sonos Beam

Sonos Beam

Een soundbar die zowel met Amazon Alexa als Google Assistant communiceert. Mooie vorm slimme speaker met hoge kwaliteit Sonos-geluid.

apple homepod 2019

Apple Homepod

Deze slimme speaker van Apple werkt natuurlijk met Siri, waardoor deze goed kan communiceren met andere Apple-apparaten. Met de multiroom-functie kunnen meerdere Homepods tegelijk je muziek afspelen.

sonos one slimme speaker

Sonos One

De Sonos One werkt met zowel Google Assistant als Amazon Alexa en is daardoor erg populair. Hij is relatief goedkoop en eenvoudig als multiroom-speaker in te zetten.

Selectie en vergelijking multiroom smart speakers

Wanneer je multiroomspeakers wilt aanschaffen is het belangrijk om op een aantal dingen te letten. Zo zijn er natuurlijk verschillende manieren om slimme speakers te bedienen, bijvoorbeeld met je stem of een display. Verder is het natuurlijk wel zo fijn als je multiroom smart speakers kunnen met elkaar en andere apparaten in je smart home kunnen communiceren. We vergeleken de speakers op de volgende punten:

  • Soort spraakassistent: Je hebt een aantal keuzes wat spraakassistenten betreft, de bekendste zijn Google Assistant, Amazon Alexa en Apple Siri. Omdat de speakers met elkaar moeten communiceren, is het wel zo prettig als deze dezelfde spraakassistent hebben.
  • Smart speaker met display: Naast de spraakassistent kun je je slimme speaker natuurlijk ook gewoon met de hand bedienen, wat vaak handig is als er al muziek op staat en je dus minder goed verstaanbaar bent voor de assistent. Het mooie is dat sommige slimme speakers een eigen display ingebouwd hebben wat nóg meer mogelijk maakt.
  • Prijs van de speakers: Aan iedere slimme speaker hangt natuurlijk een prijskaartje. Maar is deze prijs ook reëel voor de kwaliteit van de speaker? Dat nemen we onder de loep.

Op basis van deze eigenschappen kregen we een beeld van wat nu de beste multiroom smart speakers zijn. We gaan nog wat dieper in op de beste keuzes en wat deze zo goed maakt.

Beste multiroom smart speaker met Google Assistant

Wanneer je echt de allerbeste slimme speaker met multiroom-functie zoekt, kijk dan niet verder. De Harman Kardon Citation Tower spant namelijk de kroon op gebied van slimme speakers. Hij geeft het beste geluid en communiceert moeiteloos met andere apparaten, maar is daarom niet de goedkoopste.

harman kardon citation tower

De hoogwaardige Harman Kardon Citation Tower

Een grote slimme speaker met multiroom-functie die gemakkelijk met andere Citation-speakers verbindt. Verkrijgbaar in grijs en zwart.

Harman Kardon Citation Tower mogelijkheden

Met een hoogte van 1,16 meter is dit een van de grotere smart speakers. De Harman Kardon Citation Tower heeft een ingebouwde display, waardoor je dus zowel met je stem als met de hand je speakers en andere slimme apparaten kunt bedienen. De Citation Tower is door de multiroom-functie een sterke basis wanneer je in meerdere ruimtes slimme speakers wilt gebruiken. Je kunt er voor kiezen om meerdere Towers te kopen, maar kunt deze ook verbinden met andere Citation speakers van Harman Kardon.

Wanneer je met deze speaker verbinding wilt maken zonder Google Assistant, dan is er altijd nog de bluetooth-functie waarmee je gemakkelijk je muziek kunt afspelen. Handig voor als je iemand te gast hebt.

Beste multiroom smart speaker met Amazon Alexa

De Sonos Beam is een slimme soundbar die perfect te bedienen is met Amazon Alexa, zijn unieke vorm geeft je mogelijkheden die je andere slimme speakers niet zou hebben. Je kunt deze soundbar door de multiroom-functie met andere slimme Sonos speakers verbinden, zo heb je ook de mogelijkheid tot surround sound.

Sonos Beam

Beam: slimme soundbar van Sonos

Deze slimme soundbar is optimaal wanneer je voorkeur geeft aan Amazon Alexa. Mooi voor onder je televisie en in combinatie met andere slimme Sonos speakers.

Sonos Beam mogelijkheden

De Sonos Beam is een relatief grote slimme speaker die je kamer een mooi geluid te bieden heeft. Met je stem kun je deze speaker en andere apparaten besturen die communiceren met Amazon Alexa. Denk hierbij aan slimme stekkers en slimme lampen van merken zoals Philips Hue. Deze speaker kun je bovendien verbinden met SonosNet, Spotify Connect en AirPlay. Er is dus genoeg mogelijk!

Beste multiroom smart speaker met Apple Siri

Uiteraard hebben we ook gekeken naar de beste multiroom optie met Apple Siri. En eigenlijk hebben we niet zo gek veel keuze, het aantal slimme speakers met Apple Siri is namelijk niet al te hoog. Maar er is zeker een speaker die de titel ‘beste multiroom smart speaker met Apple Siri’ heeft verdiend, namelijk de Apple HomePod.

apple homepod 2019

Apple Homepod: beste multiroom optie voor Siri

De Homepod is de beste optie onder de slimme speakers die met Apple Siri te besturen zijn. De herkenbare stijl van deze slimme speaker past mooi in een huis met andere Apple-apparaten.

Apple Homepod ervaring

De Apple Homepod kun je als de beste bedienen met Siri. Hij communiceert met perfect met HomeKit apparaten als slimme stekkers, slimme lampen of een slimme thermostaat. Wanneer je meerdere Homepods in huis hebt, kun je deze eenvoudig aan elkaar koppelen met mutiroom en met één homepod beide slimme speakers bedienen. Naast Siri kun je ook gebruik maken van AirPlay en telefoons via bluetooth verbinden. We delen graag onze ervaring met deze slimme speaker in de Apple Homepod review.

Beste budget multiroom smart speaker

De Sonos One is de beste keuze wanneer je wat minder uit wilt geven aan je multiroom-installatie. Communiceert met andere Sonos speakers en is in veel smart homes toe te passen. Deze slimme speaker wordt veel verkocht en houdt er veel positieve klantenreviews op na.

sonos one slimme speaker

Sonos One: budget multiroom keuze

De Sonos one is met meerdere spraakassistenten te bedienen en past daardoor moeiteloos in verschillende smart homes. Is een stukje goedkoper, maar van meer dan prima kwaliteit!

Sonos One ervaring

De Sonos One is de perfecte keuze wanneer je voor niet al te veel geld meerdere speakers in de huis wilt hebben die met elkaar kunnen communiceren. Je kunt er voor kiezen om meerdere Sonos One’s te kopen of om deze met een Sonos Beam te combineren. In ieder geval heb je hierbij een goede prijs/kwaliteit-verhouding en een speaker met een mooi design. Hij heeft helaas geen bluetooth-functie maar wel meer streamingmogelijkheden dan de meeste slimme speakers. Lees ook onze Sonos One review.

Waar moet ik op letten?

Wanneer je meerdere slimme multiroom speakers aanschaft, let er dan altijd op dat ze met elkaar kunnen communiceren. Enerzijds is het van belang dat ze dezelfde spraakassistent hebben, anderzijds werken ze vaak alleen samen met speakers van hetzelfde merk of type. Het is dus aan te raden om speakers van dezelfde productlijn te kopen en goed de compatibiliteit te checken!

Beste multiroom smart speakers vergelijken

Nog niet zeker wat voor jou de beste slimme multiroom speaker is? Bekijk dan in de onderstaande tabel de specifieke eigenschappen van de selectie smart speakers die we hebben vergeleken. Bekijk ook ons beste smart speaker overzicht voor onze andere vergelijkingen.

Smart speakerAfmeting
DisplaySpraakassistent

BluetoothIndicatieprijs
Harman Kardon Citation TowerDiameter 34,7 cm,
hoogte 116 cm
JaGoogle AssistantJa€ 2.499,-
JBL Link 500Diepte 15,7 cm,
breedte 37 cm,
hoogte 20 cm,
NeeGoogle AssistantJa€ 199,-
Sonos OneDiameter 12 cm,
hoogte 16 cm
Nee
Amazon Alexa,
Google Assistant
Nee€ 210,-
Sonos BeamDiepte 10 cm,
breedte 65,1 cm,
hoogte 6,8 cm,
Nee
Amazon Alexa,
Google Assistant
Nee€ 429,-
Bose Home speaker 500Diepte 10,9 cm,
breedte 17,0 cm
hoogte 20,3 cm
JaGoogle AssistantJa€ 449,95
Apple HomepodDiameter 14,2 cm,
hoogte 17,2 cm
NeeApple SiriJa€ 359,28