Home » Beste smart speakers » Beste JBL speakers

Beste JBL speakers

Door Rob | Laatste update: 4 januari 2021

jbl smart speakers

Sinds enige tijd richt JBL haar pijlen ook smart speakers met de JBL Link productlijn. Persoonlijk vind ik dit een super mooie ontwikkeling: JBL is al jarenlang een specialist op het gebied van luidsprekers. Er is dus sprake van een kwalitatief goede speaker voorzien van de slimme functionaliteiten van een smart speaker! Maar ook onderling kunnen de JBL smart speakers van elkaar verschillen. Zo zijn er kleinere modellen die misschien wat minder geluid leveren, maar op het gebied van prijs weer beter scoren dan de enorm grote JBL speakers met smart functies.

Op Mijnspeaker.nl hebben we alle JBL smart speakers uitgebreid getest. Hierdoor kunnen we een mooie top lijst samenstellen met de beste JBL speakers. Ontdek de toppers op een rij!

jbl link 500 review

1. JBL Link 500

De grootste smart speaker van JBL én de best scorende is de JBL Link 500 speaker.

JBL link 10 review

2. JBL Link 10

Ondanks dat dit de kleinste JBL speaker is met smart functies, scoort deze wel een mooie tweede plek!

jbl link 300 review

3. JBL Link 300

De JBL Link 300 scoort op basis van onze reviews een derde plek in deze lijst met beste JBL speakers.

jbl link 20 review

4. JBL Link 20

Onderaan de lijst hebben we de JBL Link 20 geplaatst. Alsnog een goede keuze, maar de minst scorende speaker.

Selectie JBL smart speakers

Bovenstaande lijst hebben we samen kunnen stellen op basis van onze smart speaker reviews. De smart speaker lijn van JBL wordt aangeboden in de ‘Link’ lijn. In totaal zijn er vier soorten JBL link speakers: de Link 10, Link 20, Link 300 en de Link 500. Deze laatste werd in 2018 geïntroduceerd tijdens de CES 2018 in Las Vegas.

Door de verschillende JBL speakers op dezelfde factoren te testen, hebben we ze kunnen beoordelen met een cijfer en vergelijken we geen appels met peren! Laten we kijken naar de verschillende review scores per JBL speaker.

JBL Link 500 is de beste JBL speaker!

Uit onze reviews komt de JBL Link 500 als beste uit de test. Deze smart speaker is de grootste op dit moment (van alle merken!). Hij komt aardig dicht in de buurt van de Google Home Max. Niet alleen qua afmetingen, ook op het gebied van ondersteuning. Zo vinden we ook een Google Assistant ondersteuning en mogelijkheden om muziek te streamen.

JBL Link 500 review score

De JBL Link 500 is niet alleen de grootste, maar ook de beste JBL speaker op dit moment. Een ware krachtpatser die met name een goede keuze is als je op zoek bent naar een speaker met veel vermogen. Voor in grotere woonkamers een goede speaker, waarbij je ook nog eens geniet van de voordelen van een smart speaker. Wil je meer weten over onze ervaringen? Lees dan onze uitgebreide JBL Link 500 review.

JBL Link 10: klein maar goede keuze!

De JBL Link 10 is de allerkleinste JBL speaker die voorzien is van slimme functies. Deze kleine smart speaker scoort ondanks zijn kleine formaat wel opvallend veel punten: zo is hij voorzien van Google Assistant, is hij draadloos (is uniek bij een smart speaker!) en heeft hij een accuduur van 5 uur. Naast het feit dat dit de meest compacte JBL speaker is, is het ook de goedkoopste: je vindt hem al vanaf € 109,- bij diverse webshops.

JBL Link 10 review score

De prijs is zeer aantrekkelijke voor een smart speaker van deze omvang. Qua afmetingen komt hij aardig in de buurt van de Google Home. Het design is wellicht ietsjes minder strak dan andere smart speakers in deze range, maar het geluid is daarentegen prima! Goed geschikt voor de wat kleinere woonkamers. Wanneer je meer wilt weten over de totstandkoming van onze score, raad ik je aan om onze complete JBL Link 10 review te lezen.

JBL Link 300 op de derde plaats

De JBL Link 300 is een middenformaat van de Link lijn. Wees niet bang dat je een enorm grote speaker in huis haalt: hij is alsnog aardig compact. Ook deze speaker is voorzien van Google Assistant, waardoor je er dus ook apparaten binnen een smart home mee kunt bedienen met spraak. Hij is qua formaat iets kleiner dan de JBL Link 500.

JBL Link 300 review score

Hoewel deze JBL Link speaker op de derde plaats staat van de lijst beste JBL speakers op dit moment, is het zeker geen slechte keuze. Echter heb je voor een relatief klein bedrag meer, de sterkere Link 500 in huis. Hou er daarentegen wel rekening mee dat deze een stuk groter is dan de Link 300. Wil je meer weten over ons oordeel? Lees dan onze JBL Link 300 review! We gaan dieper in op de specifieke kenmerken van een smart speaker.

JBL Link 20 scoort de minste punten

De laatste in de lijst van beste JBL speakers met slimme functies is de JBL Link 20. Deze tweede kleinste smart speaker van JBL is een vooralsnog een goede keuze voor de wat kleinere kamers. Daarbij is ook deze speaker net als de JBL Link 10 draadloos, met een accuduur van 10 uur. Genoeg om een lange periode te genieten van draadloos muziek streamen!

JBL Link 20 review score

Hoewel de JBL Link 20 de laatste plek in neem in onze toplijst, is het zeker geen slechte JBL speaker. Hij scoort simpelweg de minste score op het gebied van prijs-kwaliteitsverhouding. De speaker is namelijk niet veel beter dan de goedkopere JBL Link 10. Als je benieuwd bent naar waarom wij deze speaker op de laatste plek zetten, raden we je aan om de JBL Link 20 review te lezen.

Beste JBL speakers vergelijken

We kunnen alleen maar de beste JBL speakers vergelijken en op een rij zetten als we ze vergelijken met dezelfde factoren. Ook om de speakers van JBL te kunnen plaatsen in de totale lijst met beste smart speakers, houden we deze factoren ook aan bij alle andere smart speaker reviews. Ik zet ze voor je op een rij.

  • Ondersteuning bij JBL
  • Slimme mogelijkheden van JBL speakers
  • Design en uitvoering van de Link speakers
  • Prijs/Kwaliteitsverhouding van JBL

Bekijk in onderstaand overzicht de scores op basis van onze reviews per JBL Link speaker.

Smart speakerOordeelOndersteuningMogelijkhedenDesign PrijsReview
JBL Link 5008,38979Lees mijn review
JBL Link 108,08969Lees mijn review
JBL Link 3008,08879Lees mijn review
JBL Link 207,89868Lees mijn review