Home » Beste smart speakers » Beste Harman Kardon speakers

Beste Harman Kardon speakers

Door Rob | Laatste update: 4 januari 2021

harman kardon smart speakers

Harman Kardon richt zich al enige tijd op speakers met slimme functies. De Harman Kardon Citation lijn is gevuld met vier verschillende Harman Kardon speakers: de Citation One, Citation 100, Citation 300 en de grote Citation 500.

Bij Mijnspeaker.nl hebben we elke Harman Kardon speaker uitgebreid getest. Door de verschillende speakers te beoordelen op de belangrijkste smart speaker factoren, hebben we ze een plekje kunnen geven in deze beste Harman Kardon speakers lijst! Bekijk de beste modellen hieronder.

harman kardon citation one review

1. Harman Kardon Citation One

De beste Harman Kardon speaker is de Citation One in onze ogen!

harman kardon citation 100 review

2. Harman Kardon Citation 100

De tweede in de lijst is de Harman Kardon Citation 100!

harman kardon citation 300 review

3. Harman Kardon Citation 300

Een mooie middelmaat en ook de derde plek in de lijst: de Citation 300!

harman kardon citation 500 review

4. Harman Kardon Citation 500

Hoewel dit de meest krachtige Harman Kardon Citation speaker is, scoort deze de minste punten in onze reviews.

Selectie Harman Kardon speakers

De selectie was redelijk makkelijk te maken: Harman Kardon heeft op dit moment namelijk maar vier smart speakers! Het gaat om de complete Citation lijn, waarmee Harman Kardon zijn pijlen richt op de slimme speakers. We hebben elke Harman Kardon speaker zelf getest. In onze uitgebreide reviews hebben we voor verschillende belangrijke factoren een score berekend. Onderaan de pagina zet ik de verschillende scores op een rij voor elke speaker: zo kun je ze makkelijk vergelijken per kenmerk!

Benieuwd naar een kleine samenvatting van de totstandkoming van onze scores? Bekijk deze hieronder per Harman Kardon speaker!

Harman Kardon Citation One de #1!

Als beste uit onze reviews komt de Harman Kardon Citation One uit de test. Met name op het gebied van design scoort deze kleine Citation speaker de meeste punten. Net als de andere modellen is deze Harman Kardon speaker voorzien van Google Assistant.

Harman Kardon Citation One review score

Tijdens mijn Harman Kardon Citation One review kon ik alleen maar kijken naar het mooie design. Wat ziet deze speaker er prachtig uit! Naast prachtige vormgeving is het een goede toevoeging voor binnen een smart home vanwege de ondersteuning van Google Assistant. Wil je meer weten over mijn oordeel per kenmerk? Dan raad ik je aan om mijn Harman Kardon Citation One review in zijn geheel te lezen.

Harman Kardon Citation 100 is een goede keuze

Op de tweede plaats in de lijst met de beste Harman Kardon speakers staat de Citation 100. In vergelijking met de 200 en 300 is dit een aanzienlijk kleinere speaker, die toch een beetje aanvoelt als de Citation One. Ook dit model is voorzien van een stoffen behuizing, die we bijvoorbeeld ook tegenkomen bij de Google Home Mini en de Amazon Echo Plus.

Harman Kardon Citation 100 review score

Hoewel deze smart speaker een tweede plek verovert in deze lijst, scoort hij wel de meeste punten op het design. In mijn ogen is dit een van de mooiste smart speakers (ook in vergelijking met andere merken) op de markt. Hij is gemaakt om gezien te worden! Net als bij de One geniet je van de voordelen bij het bedienen via Google Assistant. Check de Harman Kardon Citation 100 review voor meer informatie over mijn oordeel.

Harman Kardon Citation 300: ‘stuck in the middle’

Een derde plaats voor de Harman Kardon Citation 300. Dit is met name te danken aan het ‘stuck in the middle’ principe in mijn ogen. Het is een model wat niet klein en niet groot is, en niet duur of goedkoop. Hoewel het wel een prima speaker is met zeker een goed geluid, is de keuze voor een goedkoper en kleiner model sneller gemaakt.

Harman Kardon Citation 300 review score

Wees niet bang dat deze Harman Kardon Citation speaker een slechte keuze is. Integendeel! Als ik hem echter naast de andere Citation speakers leg, valt me wel op dat hij net een beetje er tussen valt. Hij is wat groter dan de Citation 100, maar heeft net weer wat minder geluidsbeleving dan de Citation 500. Hiermee is de prijs/kwaliteitsverhouding in mijn ogen een beetje uit balans. In mijn Harman Kardon Citatoin 300 review ga ik dieper in op de specifieke kenmerken.

Harman Kardon Citation 500: grootste keuze!

Onderaan deze (korte) lijst met beste Harman Kardon speakers staat de Citation 500. De grootste uit de Citation familie en enorm vergelijkbaar met de grotere Google Home Max en de JBL Link 500. Het geluid is subliem, maar de prijs is echter enorm hoog wat ik niet bij smart speakers verwacht.

Harman Kardon Citation 500 review score

Ook deze Harman Kardon speaker is zeker geen slechte keuze, hoewel de prijs er niet om liegt. Met een gemiddelde prijs van € 650,- moet je wel diep in de buidel tasten voor een slimme speaker. Je kunt je afvragen of je niet gewoon voor de beste speaker wilt gaan die niet specifieke voorzien hoeft te zijn van een spraakassistent bij deze prijs. In de Harman Kardon Citation 500 review blijkt dan ook dit met name de prijs/kwaliteitsverhouding impact heeft op mijn totale oordeel.

Beste Harman Kardon speakers vergelijken

Natuurlijk ben je benieuwd hoe wij deze lijst hebben samengesteld. Dit konden we alleen maar realiseren door alle Harman Kardon Citation speakers zelf te testen van A tot Z. Om te zorgen dat we met gelijke maten vergelijken, onderzoeken we bij alle speakers dezelfde factoren onderzocht in de smart speaker reviews. Hiermee kunnen we de beste smart speakers op een rij zetten, maar ook onderling de speakers goed te kunnen plaatsen in de beste Harman Kardon speakers lijst.

  • Ondersteuning van Harman Kardon speakers
  • Mogelijkheden met de Citation smart speakers
  • Prijs en de kwaliteit van de slimme speakers
  • Design: hoe mooi zijn de Harman Kardon speakers?

We hebben de scores van alle Harman Kardon speakers hieronder op een rij gezet. Bekijk per kenmerk hoe een Harman Kardon Citation speaker scoort.

Smart speakerOordeelOndersteuningMogelijkhedenDesign PrijsReview
Harman Kardon Citation One88897Lees mijn review
Harman Kardon Citation 100888106Lees mijn review
Harman Kardon Citation 30089885Lees mijn review
Harman Kardon Citation 50079874Lees mijn review