Home » Beste smart speakers » Beste Google Home speakers

Beste Google Home speakers

Door Rob | Laatste update: 3 januari 2022

google home smart speakers

Google Home heeft diverse smart speakers die interessant zijn voor het bedienen van apparaten met spraak. Naast smart speakers heeft Google Home ook een smart display: een speaker voorzien van een touch screen. In Nederland is Google Home een van de populairste keuzes, gezien Google Assistant, de spraakassistent, sinds vorig jaar Nederlands ondersteund is!

Bij Mijnspeaker.nl hebben we alle Google Home smart speakers uitgebreid getest. We hebben naar alle belangrijke factoren gekeken en deze onder de loep gehouden. Dankzij al deze Google Home reviews kunnen we ze rangschikken voor de beste keuzes!

google home mini review

1. Google Home Mini

De beste keuze voor een Google Home smart speaker! Mede vanwege de scherpe prijs!

google home review

2. Google Home

De grotere variant dan de Mini, die ook goed gebruikt kan worden voor het streamen van muziek.

google home hub review 2019

3. Google Nest Hub

Deze smart speaker is voorzien van een display! Hoewel nog niet in het Nederlands ondersteund, een goede keuze!

google home max review 2019

4. Google Home Max

De Google Home Max staat onderaan de lijst vanwege de hoge prijs en de slechte beschikbaarheid in Nederland.

Selectie Google Home smart speakers

Nu zul je je afvragen waarom ik de Google Home Mini op nummer een heb geplaatst in de top 4. Puur vanwege de scores op basis van onze smart speaker reviews, waarbij we scores toewijzen aan specifieke onderdelen. Ik licht alle review scores per model toe. Onderaan de pagina ontdek je een samenvatting in de vorm van een tabel met de scores per onderdeel per Google Home smart speaker!

Google Home Mini de beste keuze!

Op basis van onze reviews en het vergelijken van de scores op specifieke smart speaker kenmerken, kan ik niet anders dan de Google Home Mini op nummer te plaatsen. Met de vele mogelijkheden en de minimale verschillen met de grotere en duurdere Google Home is het de allerbeste keuze. In onze Google Home Mini review scoort deze kleinste smart speaker van Google een mooie 8,4.

Google Home Mini review score

De Google Home Mini is, naast de beste Google Home smart speaker, de allerbeste smart speaker op dit moment! De kleine speaker scoort op alle onderdelen het hoogste: van de prijs/kwaliteitsverhouding tot aan het design. Het enige minpuntje wat ik kan benoemen is de hands-on bediening: dit kan soms wat lastig zijn door de ‘onzichtbare’ knoppen.

Google Home goed voor muziek streamen

Als je op zoek bent naar een Google Home smart speaker voor het streamen van muziek, ben je aan het goede adres met de Google Home. Dit veruit het meest bekende model van Google en is groter dan de Mini. Daarbij is het geluid stukken beter, maar betaal je hier ook wel wat meer voor (bijna twee keer zo duur als de Google Home Mini). Door de wat hogere prijs komt deze speaker op een mooie nummer twee. Meer weten over de specifieke scores? Check dan mijn Google Home review!

Google Home review score

De Google Home scoort een 8,3 en is daarmee op heel Mijnspeaker.nl de #2 smart speaker van 2022. Door de Nederlandse ondersteuning is deze smart speaker perfect voor ondersteuning en daarbij zijn de mogelijkheden binnen een smart home eindeloos. Op het gebied van prijs/kwaliteitverhouding levert deze smart speaker iets in: hij is beter voor het streamen van muziek, maar daar betaal je wel relatief veel voor.

Google Home Hub: smart speaker met scherm

Op het gebied van smart speakers gaat Google Home een stapje verder: met zogeheten smart displays richt Google Home met de Hub haar pijlen op nog meer gemak en comfort. Met name voor in de keuken is de Google Home Hub een interessante keuze. Deze scoort echter minder punten dan de Mini en de reguliere variant, gezien het ontbreken van de Nederlandse ondersteuning van Google Assistant.

Google Home Hub review score

De Google Home Hub is een smart display die de derde plaats inneemt in de lijst beste Google Home smart speakers. Het model is officieel nog niet gelanceerd in Nederland, waarmee Google Assistant bij deze Hub nog niet Nederlands ondersteund is. Echter is de prijs relatief laag voor een smart display! In mijn Google Home Hub review scoort deze smart speaker met display een 8.

Google Home Max is de grootste smart speaker

Als je op zoek bent naar een Google Home smart speaker van het grootste formaat met het meeste vermogen, kun je het beste kiezen voor de Google Home Max. Echter zijn er twee nadelen bij dit model: hij is officieel nog niet beschikbaar in Nederland en Google Assistant is op deze smart speaker nog niet in het Nederlands beschikbaar.

Google Home Max review score

In mijn Google Home Max review scoort het model een 7. Dit is de minste score voor Google Home smart speakers, waarmee dit model de lijst eindigt. Echter is het alsnog een goede keuze als je op zoek bent naar een sterke speaker, die voorzien is van Google Asssitant. Als je niet een fanatieke Google Home verzamelaar bent, kun je wellicht ook modellen als de JBL Link 500 of de Harman Kardon Citation 500 overwegen. Ook dit zijn grotere smart speakers, voorzien van Google Assistant die wél Nederlands is.

Beste Google Home speakers vergelijken

Om te komen tot deze top selectie heb ik in mijn reviews een waarde toegekend aan belangrijke smart speaker factoren.

  • Ondersteuning: in hoeverre is er sprake van een goede ondersteuning. Met name de taal van de spraakassistent is daarvoor een belangrijke indicator.
  • Mogelijkheden: wat kun je met deze speakers? Kun je de Google Home speaker ook goed gebruiken voor het streamen van muziek?
  • Design en uitvoering: is de speaker vervelend groot, aangenaam compact? En is hij lelijk of juist enorm mooi? Ook belangrijke factoren die ik onderzocht heb.
  • Prijs/Kwaliteitsverhouding: is een hogere prijs ook van invloed op een veel betere kwaliteit? Ik heb het voor alle Google Home modellen uitgezocht.
Smart speakerOordeelOndersteuningMogelijkhedenDesign PrijsReview
Google Home Mini8,4997,58Lees mijn review
Google Home8,39987Lees mijn review
Google Home Hub8,06998Lees mijn review
Google Home Max7,09964Lees mijn review