Home » Beste smart speakers » Beste Google Assistant smart speakers

Beste Google Assistant smart speakers

Door Joep | Laatste update: 4 januari 2021

Er zijn steeds meer slimme speakers op de markt, die allemaal hun eigen voor- en nadelen hebben. Maar één ding hebben ze in ieder geval gemeen: ze zijn met je stem te bedienen. Een van de populaire spraakassistenten is de Google Assistant, een spraakassistent die in het Nederlands aan te spreken is en met veel apparaten kan communiceren. Wij gingen daarom op zoek naar de beste Google Assistant smart speakers.

In de zoektocht naar de beste Google Assistant slimme speakers vergeleken we speakers op verschillende punten en concludeerden we wat voor verschillende budgetten de beste opties zijn. Dit zijn de winnaars:

google home mini review

1. Google Home Mini

De Google Home Mini is een goedkope slimme speaker die voor veel mensen toegankelijk is. Door zijn kleine formaat past hij in ieder interieur thuis.

harman kardon citation tower

2. Harman Kardon Citation Tower

Wanneer je op zoek bent naar een slimme speaker van topkwaliteit, hoef je niet verder te zoeken. Relatief grote speaker met mooi uiterlijk, gemakkelijk met zowel stem als display te bedienen.

sonos move

3. Sonos Move

De Sonos Move smart speaker kun je overal binnen- en buitenshuis gebruiken, deze speaker heeft namelijk een accu die relatief lang mee gaat. Nog een voordeel: hij is waterbestendig.

Sonos Beam

4. Sonos Beam

Deze soundbar van Sonos heeft net een andere vorm dan andere types smart speakers, zo is hij net weer anders te plaatsen in je kamer. Naast Google Assistant is hij ook met Amazon Alexa te bedienen.

Selectie en vergelijking Google Assistant smart speakers

Wanneer je bij andere apparaten al gebruikt maakt van Google Assistant en op zoek bent naar een slimme speaker, is het handig om alleen te kijken naar de speakers die ook met Google Assistant te bedienen zijn. Zo kun je met je slimme speaker namelijk ook je andere apparaten bedienen zonder daar een Hub of telefoon bij nodig te hebben. Wel zo prettig.

Natuurlijk zijn niet alle smart speakers met Google Assistant gelijk. Daarom hebben we deze slimme speakers op een aantal punten met elkaar vergeleken:

  • Aanwezigheid van een display: Bij een aantal slimme speakers zit er een display ingebouwd, die bediening nóg makkelijker maakt. De aanwezigheid van zo’n display is natuurlijk een groot voordeel.
  • Accuduur van de speakers: Waar de ene smart speaker bedoeld is om deel uit te maken van een vaste installatie, zijn anderen juist geschikt om te ontkoppelen en draadloos te gebruiken. Bij de speakers waar dit mogelijk is, vergeleken we de tijd dat de accu meegaat.
  • Mate van waterdichtheid: Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat er water over een speaker heen komt, zij het als ongeluk of bijvoorbeeld door de regen. Dan is het fijn als de speaker hier tegen bestand is en niet gelijk stuk gaat. Hier keken we naar de IP-certificering.
  • Prijs van de speakers: Voor iedereen geldt een ander budget. En hoe hoog of laag dat budget ook is, het is altijd fijn om daar een zo hoog mogelijke kwaliteit voor terug te krijgen. Daarom keken we naar speakers van verschillende prijsniveau’s.

Door kritisch te kijken naar de bovenstaande punten, hebben we de beste slimme speakers met Google Assistant gevonden voor verschillende situaties.

Beste compacte Google Assistant smart speaker

Er zijn speakers van alle formaten, maar het meest toegankelijk blijft natuurlijk een kleine speaker. De Google Home Mini is naar ons idee de beste compacte smart speaker dat te bedienen is met Google Assistant. Verder is hij makkelijk in gebruik te nemen en heeft hij een mooi design.

google home mini review

De compacte Google Home Mini

Deze slimme speaker van Google is zeer compact en daardoor in alle kamers eenvoudig weg te werken. Voor een zacht prijsje heb je een handige speaker waarmee je je smart home kunt bedienen.

Google Home Mini review score

De Google Home Mini is op dit moment de beste compacte speaker in de markt. Vooral de mogelijkheid tot koppelen en besturen met Google Home apparaten maken deze slimme speaker een zeer goede keuze. Hij heeft dezelfde of meer mogelijkheden als duurdere slimme speakers, zo kun je hem o.a. verbinden met Spotify Connect, Google Cast of met je telefoon via Bluetooth. Deze compacte smart speaker kwam niet voor niets met een 8,4 naar voren als beste keuze in de beste smart speaker test.

Beste Google Assistant smart speaker met display

Een handige toevoeging aan een slimme speaker is een display. Daardoor kun je eenvoudig de speaker en andere apparaten bedienen zonder daar je stem bij te gebruiken. Handig voor wanneer je bijvoorbeeld muziek aan hebt staan. De beste smart speaker met display in onze ogen is de Harman Kardon Citation Tower, een mooie slimme speaker van groot formaat.

harman kardon citation tower

Hoogwaardige smart speaker met display

Deze Harman Kardon Citation tower is de perdecte slimme speaker voor in je smart home. Mooi uiterlijk, super geluid en een handige display om je hele smart home mee te bedienen.

Harman Kardon Citation Tower

Deze slimme speaker met display is zowel in zwart en wit verkrijgbaar. Hij is relatief groot en zwaar en daarom bedoeld voor een vaste installatie, waar hij prachtige kwaliteit geluid aan toevoegt. Je kunt deze gemakkelijk koppelen aan andere Citation-speakers van Harman Kardon, waarmee je ook de mogelijkheid hebt tot surround-sound en multiroom.

Beste draadloze Google Assistant smart speaker

Het grootste deel van de slimme speakers dat aangeboden wordt moet met een kabel aan netstroom verbonden worden. Wanneer je zo’n speaker dan in meerdere ruimtes wilt gebruiken, moet je deze telkens opnieuw aansluiten. Niet zo handig. Gelukkig zijn er ook draadloze slimme speakers die je door hun accu draadloos kunt gebruiken. Uit onze vergelijking de Sonos Move onder de draadloze smart speakers naar voren als beste keuze.

sonos move

Draadloze én waterbestendige smart speaker

De Sonos move is een draadloze slimme speaker van hoge kwaliteit. Hij is goed bestend tegen water en heeft een accu die lang meegaat.

Sonos Move eigenschappen

De Sonos Move heeft een hoge kwaliteit zoals we die van Sonos gewend zijn, maar in dit geval kun je deze kwaliteit overal mee naar toe nemen. Met een opgeladen accu kun je wel tot 10 uur gebruik maken van deze slimme speaker, je kunt dus lang naar je muziek luisteren en zult niet gauw met een lege accu zitten.

Neem je een speaker mee naar buiten, dan is de kans natuurlijk groter dat hij nat wordt. Gelukkig is er bij de Sonos Move sprake van een IPx6-certificering, wat inhoudt dat hij officieel waterbestendig genoemd kan worden. Echter is het niet aan te raden om hem geheel onder water te dompelen.

Beste Google Assistant slimme soundbar speaker

Een mooie optie slimme speaker is de soundbar, die er net even wat anders uitziet dan de andere types slimme speakers. Hij is relatief laag en breed, wat meerdere voordelen heeft. Enerzijds past hij door zijn formaat vaak mooi onder een televisie, anderzijds geeft hij door zijn breedte een mooi stereogeluid af. De beste slimme soundbar speaker van dit moment is volgens ons de Sonos Beam.

Sonos Beam

Mooie soundbar van Sonos

De Sonos Beam is een sounbar met een mooi design die met Google Assistant te bedienen is. Ook is hij te verbinden met SonosNet, waarmee meerdere Sonos-apparaten met elkaar kunnen communiceren.

Sonos Beam slimme soundbar eigenschappen

De Sonos Beam is in vergelijking met andere slimme speakers relatief laag en daardoor op plekken neer te zetten waar andere types niet zouden passen. Alhoewel het geluid van de Beam al erg mooi is, zou je eventueel voor de lage tonen nog een subwoofer aan kunnen sluiten. Let er op dat er bij deze speaker helaas geen bluetooth-functie is en je dus altijd met een kabel of Google Assistant moet verbinden.

Beste smart speakers met Google Assistant vergelijken

Door alleen de beste slimme speakers per criteria te selecteren, kwamen we op de bovenstaande keuzes. Deze speakers hebben we gekozen op basis van onderzoek dat we al eerder gedaan hebben. Je zult ze daarom ook tegenkomen in ons beste smart speaker overzicht. Hieronder vindt je alle slimme speakers die we meenamen en kun je de onderlinge verschillen zien.

Smart speakerWaterbestendig?
FormaatDraadloos Indicatieprijs
Google Home MiniNeeDiameter 9,8 cm, hoogte 4,2 cmNee€ 49,00
Mobvoi Tic Home MiniJa, IPx6Diameter 11 cm, hoogte 4,3 cmJa, tot 6 uur€ 59,00
JBL Link 20Ja, IPx7Diameter 9,3 cm, hoogte 21 cmJa, tot 5 uur€ 149,00
Sonos MoveJa, IPx6Breedte 12,5 cm, hoogte 24 cm, diepte 16 cmJa, tot 10 uur€ 399,00
Sonos BeamNeeBreedte 65,1 cm, hoogte 6,9 cm, diepte 10 cmNee€ 429,00
Harman Kardon Citation TowerNeeDiameter 34,7 cm, hoogte 116 cm
Nee€ 2.499,00