Home » Beste smart speakers » Beste goedkope smart speakers

Beste goedkope smart speakers

Door Bram | Laatste update: 4 januari 2021

Op deze pagina vind je de beste goedkope smart speakers. Om hiervoor een aanbeveling te geven hebben we gekeken naar het huidige aanbod aan smart speakers. Van al deze smart speakers hebben we een vergelijking gemaakt en hebben we hieronder de smart speakers opgesteld voor ieder budget.

Prijs speelt een belangrijke factor bij het kopen van een smart speaker, maar we hebben alleen goede goedkope smart speakers opgesteld.

google home mini review

1. Google Home Mini

De meest goedkope smart speaker van dit moment, de Google Home Mini. Deze kleine speaker kun je in elke kamer plaatsten, zodat je in elke kamer een spraakassistent hebt.

amazon echo dot review

2. Amazon Echo Dot 3

Deze Amazon Echo Dot 3 is de goedkoopste smart speaker van Amazon van dit moment. Een kleine compacte speaker die werkt met de spraakassistent Alexa.

mobvoi tichome speaker

3. Mobvoi Tic Home Mini

Ook een interessante budget keuze wanneer je op zoek bent naar een draadloze smart speaker. Deze smart speaker werkt met de spraakassistent van Google en is draadloos ongeveer 6 uur te gebruiken.

google home review

4. Google Home

De smart speaker met de beste sound in dit overzicht. Met deze smart speaker van Google Home kun je diverse slimme apparaten koppelen en besturen met spraak, denk bijvoorbeeld aan Philips Hue lampen.

Selectie en vergelijking goedkope smart speakers

Voordat we de bovenstaande smart speakers kunnen aanbevelen hebben we eerst gekeken naar het huidige aanbod aan smart speakers. Na het selecteren van deze speakers hebben we alle speakers vergeleken op verschillende factoren en waaronder ook de prijs.

Prijs was in deze vergelijking leidend, maar daarnaast is het ook belangrijk om te kijken naar andere factoren. De factoren waarop je goed naar dient te kijken, voordat je een smart speaker koopt, hebben we hieronder geformuleerd:

  • Spraakassistent: let goed op welke spraakassistent de smart speaker ondersteund. De meest bekende spraakassistenten zijn Siri, Alexa of Google. Heb je bijvoorbeeld al slimme apparaten in huis kijk dan met welke spraakassistent je deze kunt koppelen.
  • Gebruik: wil je een smart speaker voor de spraakassistent of voor muziek? Er zijn smart speakers met goede sound, maar ook smart speakers die minder goede sound hebben en die gewoon gebruikt worden alleen voor een spraakassistent.
  • Aansluiting: verschil zit hem in bedraad of draadloos. Draadloze speakers kunnen erg handig zijn wanneer je bijvoorbeeld graag in de tuin een muziekje hebt.

Hieronder hebben we de bovenstaande speakers nog even uitgelicht met onze onderbouwing waarom dit een goede keuze is voor de beste goedkope smart speaker.

Google Home Mini goedkope keuze!

De Google Home Mini speaker is een zeer goede keuze. Ook komt deze speaker als beste uit onze test met de beste smart speakers. Google Home Mini is een zeer compacte speaker die makkelijk te plaatsen is overal in huis. Werkt met de spraakassistent van Google en je kunt er veel slimme apparaten aan koppelen, bijvoorbeeld de lampen van Philips Hue.

Ook gezien de prijs is dit de goedkoopste smart speaker van dit moment. Voor een prijs van € 49,- schaf je deze speaker al aan. Heb je nog geen slimme apparaten dan kan het ook interessant zijn om de Google Home Mini in combinatie te kopen met Philips Hue lampen, zie onderstaande starterspakket.

philips hue starterspakket

Interessante starterspakket Google Home Mini

Een goede start voor een slim huis, deze Philips Hue starterspakket. Dit pakket bevat onder andere een Google Home Mini en alles wat je nodig hebt om te beginnen met slimme verlichting.

Google Home Mini ervaring

Op dit moment de beste slimme speaker van dit moment. Qua sound is dit niet de beste keuze maar ben je op zoek naar een smart speaker voor een spraakassistent is dit een goede keuze. Goed geprijsd en makkelijk te plaatsten en te koppelen met andere slimme apparaten.

Beste goedkope smart speaker van Amazon

Amazon heeft verschillende smart speakers in haar assortiment. Deze Amazon Echo Dot 3 is daarvan de goedkoopste Echo speaker. De speaker werkt natuurlijk ook met de spraakassistent van Amazon Alexa. Dit betekend wel dat je de speaker nog niet in het Nederlands aan kunt spreken.

amazon echo dot review

Goedekope Amazon smart speaker

Momenteel de goedkoopste smart speaker van Amazon, de Amazon Echo Dot 3. Is de derde generatie en is vooral ideaal om in elke kamer een spraakassistent te hebben.

Amazon Echo Dot 3 ervaring

Een mooie compacte smart speaker van Amazon. De speaker is ideaal en makkelijk te plaatsen in elke kamer in je huis, hierdoor kun heb je over al een spraakassistent. Wel heeft deze speaker één minpunt en dat is dat de Alexa nog niet de Nederlandse taal ondersteund, hierdoor moet je de speaker in het Engels aanspreken. Ook dien je een Amerikaans account aan te maken, omdat het in Alexa in Nederland nog niet ondersteunt wordt.

Beste draadloze goedkope smart speaker

Ook interessant om een draadloze smart speaker aan te schaffen. Veel smart speakers hebben deze functie nog niet en zijn daarom niet makkelijk mee te nemen naar het strand of de tuin. In onze vergelijking viel de Tic Home Mini van Mobvoi ons op. Een draadloze smart speaker die ook nog eens goed geprijsd is.

De Mobvoi Tic Home Mini is draadloos te gebruiken en werkt met Google Home. Handig wanneer je bijvoorbeeld lekker in de tuin zit en even de grasmaaier wilt aansturen middels spraak. Of wanneer de zon onder gaat de lampen aan wilt zetten.

mobvoi tichome speaker

Goedkope draadloze smart speaker

Mobvoi Tic Home Mini is een draadloze smart speaker. Na een volledig opgeladen accu is deze speaker tot 6 uur lang te gebruiken.

Mobvoi Tic Home Mini ervaring

We hebben deze draadloze smart speaker ook uitgetest en er een Mobvoi Tic Home Mini review overgeschreven. Over de werking van deze smart speaker waren we erg over te spreken. De sound is voor zo’n compacte speaker erg goed en is vooral handig dat de speaker ook draadloos te gebruiken is. Een ander pluspunt van de speaker is dat deze ook waterdicht is (IPX6).

Goedkope smart speaker met goed geluid

Bij een smart speaker speelt de kwaliteit van de speaker natuurlijk ook een belangrijke rol. Om deze reden hebben we ook gekeken naar een smart speaker die een goede prijs-kwaliteitsverhouding heeft. Hiervoor hebben we gekozen voor de Google Home speaker. De speaker is te koop voor € 89,- en heeft gezien de prijs ook een goede sound.

Verder is de Google Home net zoals de Mini een goede keuze voor een begin van een slim huis. Veel slimme apparaten zijn te koppelen met Google en zijn te besturen via spraak. Dit is erg handig en zorgt ook voor veel gemak.

google home review

Beste goedkope speaker met goede sound

De Google Home één van de populairste smart speakers van dit moment. Gezien de kwaliteit van de sound en de functionaliteiten van de speaker is deze goed geprijsd.

Onze Google Home ervaring

We zien de populariteit van Google Home steeds weer stijgen en ook wij vinden de speakers van Google Home interessant en goed. De prijs-kwaliteitsverhouding van de speakers zijn goed en behoren ook thuis in deze goedkope smart speaker lijst. Via je Googleaccount kun je veel slimme apparaten koppelen aan deze speaker. Een zeer goede start voor een slim huis met apparaten die je via spraak aan wilt sturen.

Beste goedkope smart speakers vergelijken

Om je een beter beeld te geven van de bovenstaande smart speakers hebben we de belangrijkste factoren van deze smart speakers opgesteld. In het tabel vind je onder andere de prijs wat in deze vergelijking natuurlijk belangrijk is.

Smart speakerSpraakassistent
Waterdicht
Draadloos Indicatieprijs
Google Home MiniGoogle AssistantNeeNee€ 49,00
Amazon Echo Dot 3Alexa NeeNee€ 57,00
Mobvoi Tic Home MiniGoogle AssistantJa (IPX6)Ja (tot 6 uur)€ 65,99
Google HomeGoogle AssistantNeeNee
€ 89,00