Home » Beste smart speakers » Beste Draadloze Smart Speakers

Beste draadloze smart speakers

Door Joep | Laatste update: 4 januari 2021

Je kunt met smart speakers van alles doen. Of je nu muziek op wilt zetten of je lampen aan wilt zetten, dit en veel meer is mogelijk. Maar wat als je je smart speaker in meerdere ruimtes wilt gebruiken? Of als je hem mee naar buiten wilt nemen? Dan is het van belang dat hij door middel van een accu ook zonder kabel gebruikt kan worden. We vergelijken alle draadloze modellen en komen er achter wat op dit moment de beste draadloze smart speakers zijn.

Je kunt voor verschillende doelen een smart speaker kopen, waardoor niet alle speakers altijd even geschikt zijn. We vonden voor een aantal verschillende situaties de volgende beste draadloze smart speakers:

sonos move

1. Sonos Move

De Sonos Move staat vooraan op het gebied van draadloze smart speakers. De accu is goed, de toepassingsmogelijkheden zijn goed en het geluid is nog beter!

2. JBL Link 20

Deze draadloze smart speaker van JBL geeft je de mogelijkheid om zowel binnen als buiten van je muziek te genieten. Ook is hij als beste beschermd tegen water!

mobvoi tichome speaker

3. Mobvoi TicHome Mini

Deze draadloze smart speaker is zeer compact en zou je iedere dag gemakkelijk in je jas mee kunnen nemen. Een mooie optie voor mensen met een laag budget of kleine tas.

4. Libratone ZIPP 2

De ZIPP 2 is draadloze speaker van Libratone die gemakkelijk mee te nemen is en een mooi design heeft. Werkt ook met bluetooth en heeft een accuduur tot wel 12 uur.

Selectie en vergelijking draadloze smart speakers

Om een goed beeld te krijgen van wat nu de beste draadloze smart speakers zijn, hebben we allereerst natuurlijk alle smart speakers op een rijtje gezet die niet op netstroom aangesloten hoeven worden. Maar niet iedere draadloze smart speaker werkt even fijn, er zijn aanzienlijke verschillen die belangrijk zijn om mee te nemen.

We hebben de belangrijkste eigenschappen voor draadloze smart speakers op een rijtje gezet om zo een goede vergelijking te kunnen maken. Dit zijn de eigenschappen die we mee hebben genomen:

  • Accuduur van de speaker: Het is natuurlijk mooi als je je smart speaker kunt gebruiker zonder dat deze in het stopcontact zit. Maar dan is het wel van belang dat hij het ook een tijdje volhoudt, daarom vergelijken we de accuduur.
  • Gewicht van de speaker: Wil je een speaker meenemen, dan is het wel zo prettig als hij niet al te zwaar is. Hoe lichter hoe beter, mits de geluidskwaliteit goed is natuurlijk.
  • Bescherming tegen water: We vergelijken hier de IP-certificering van de draadloze smart speakers. Dit geeft inzicht in de mate van bescherming tegen stof en water, waarbij we hier voornamelijk naar water kijken.
  • Prijs van de speakers: De prijzen van deze speakers lopen erg uiteen, maar zijn ze het wel waard? We kijken naar de voordelen van de speakers en het prijskaartje dat er aan hangt.

Op basis van deze vergelijking vallen ons een aantal draadloze smart speakers op. Zo vonden we de beste voor hoge kwaliteit geluid, de beste waterdichte en de compactste draadloze smart speaker.

De beste draadloze smart speaker

Wanneer je benieuwd bent naar de beste draadloze smart speaker, kijk dan vooral naar de Sonos Move. Dit is een slimme speaker die goed kan communiceren met je smart home en een hoge kwaliteit geluid afspeelt, zowel binnen- als buitenshuis.

sonos move

Sonos Move

Als je op zoek bent naar hoge kwaliteit, bekijk dan de Sonos Move, dit is volgens ons op dit moment de beste draadloze smart speaker. Goed om te weten: hij is waterbestendig!

Sonos Move ervaring

Wanneer je in verschillende ruimtes gebruik wilt maken van een smart speaker, heb je twee opties: 1. meerdere smart speakers plaatsen & 2. je speaker meenemen van de ene naar de andere kamer. De eerste optie is vaak wat prijzig en de tweede vaak veel werk. Gelukkig is het bij de Sonos Move niet nodig om telkens opnieuw kabels aan te sluiten, waardoor het een stuk minder werk is. Wel zo prettig.

De Sonos Move is met zijn 3 kg gemakkelijk te verplaatsen en kan tot 10 uur gebruikt worden met een volle accu. Waar deze smart speaker zich van de rest onderscheidt, is op gebied van toepassingsmogelijkheden. Zo kun je met deze speaker bijvoorbeeld streamen via SonosNet, AirPlay en Spotify connect.

Beste draadloze smart speaker die bestand is tegen water

Wanneer je een draadloze smart speaker wilt aanschaffen, dan is de kans groot dat je hem veel gaat verplaatsen. De kans dat er iets op gemorst gaat worden wordt daarbij ook een stuk groter. Gelukkig is daar over nagedacht en zijn er speakers ontwikkeld die het er niet slechter op gaan doen als ze nat worden!

De JBl Link 20 is hier een mooi voorbeeld van. Naast dat deze speaker overal gemakkelijk mee naar toe te nemen is, zul je niet gelijk een nieuwe hoeven te kopen wanneer je hem per ongeluk in het zwembad laat vallen. Wel zo fijn!

JBL Link 20

Wil je zeker weten dat je draadloze smart speaker niet beschadigd raakt wanneer hij in contact komt met water? Dan is dit de beste optie.

JBL Link 20 ervaring

De JBL 20 smart speaker is gemakkelijk te bedienen met Google Assistant en is gemakkelijk mee te nemen, hij weegt namelijk nog geen kilo. De accu gaat 5 uur mee. Wat prima is, maar natuurlijk niet het langste in vergelijking met de andere draadloze smart speakers.

Waar deze speaker zich écht onderscheidt, is op gebied van bescherming tegen water. Er is namelijk een IPx7-certificering, wat betekent dat deze speaker een half uur een meter diep onderwater kan zijn zonder schade op te lopen. Wanneer we de speaker op verschillende manieren nat maakte, merkte we zelf ook geen verlies in geluidskwaliteit op. Lees ook onze JBL Link 20 review.

Beste draadloze én compacte smart speaker

De Mobvoi TicHome mini is onder de draadloze smart speakers het meest compact. Alhoewel deze smart speaker misschien niet de beste optie is om in huis aan je televisie te koppelen, is hij wel prettig voor op je bureau, in de keuken, in de tuin en ga zo maar door. Je neemt hem namelijk gemakkelijk mee en bedient hem zonder moeite met Google Assistant, mits je met je WiFi verbonden blijft.

mobvoi tichome speaker

Mobvoi TicHome mini

Deze speaker is de kleinste smart speaker van het moment. Ook is deze smart speaker draadloos. Mooi meegenomen!

Mobvoi TicHome Mini ervaring

Alhoewel ook de accu klein is, gaat deze draadloze smart speaker wel 6 uur mee! Je hoeft verder niet bang te zijn dat hij snel beschadigd raakt door water, met het IPx6-certificaat is hij namelijk officieel waterbestendig. Lees hier ook onze Mobvoi Tic Home Mini review.

Beste draadloze smart speaker voor Apple Siri

Er zijn nog niet veel slimme speakers die je kunt bedienen met gebruik van Siri. Je kunt wel bedenken dat het aanbod van draadloze smart speakers dan ook niet enorm is. Gelukkig is er wel de ZIPP 2 speaker van Libratone, een smart speaker die aan beide eisen voldoet.

Libratone ZIPP 2

De Libratone ZIPP 2 is de perfecte draadloze speaker wanneer je het liefst gebruik maakt van Apple Siri. Dit is namelijk een van de weinige smart speakers die met zowel Alexa als Siri te bedienen is.

Libratone ZIPP 2

Naast het mooie uiterlijk is dit een slimme speaker van hoge geluidskwaliteit. Waar andere draadloze smart speakers een accuduur van tussen de 5 en 10 uur hebben, gaat deze daar nog een stukje overheen. Neem je je ZIPP 2 bijvoorbeeld mee naar buiten, dan kun je er tot wel 12 uur gebruik van maken. Er wordt op diverse websites gezegd dat hij spatwaterdicht zou zijn, echter is er geen IP-certificering die dit officieel kan bevestigen. Naast Apple Siri kun je trouwens ook Amazon Alexa gebruiken met deze slimme speaker.

Beste draadloze smart speakers vergelijken

Hieronder zie je nog eens duidelijk alle belangrijke aspecten voor de beste draadloze smart speaker. Zo zie je precies wat de verschillen zijn tussen de speakers zijn die wij geselecteerd hebben. Kijk ook bij onze beste smart speaker overzicht voor het gehele overzicht.

Smart speakerAccuduurGewichtSpatwaterdicht?
Prijs (indicatie)
Sonos MoveTot 10 uur3 kgJa (IPx6)€399,-
JBL Link 20Tot 5 uur950 gJa (IPx7)€149,-
JBL Link 10Tot 5 uur710 gJa (IPx7)€119,-
Libratone ZIPP miniTot 12 uur2 kgNee€232,69
Libratone ZIPP 2Tot 12 uur2,6 kgNee€273,99
Bose Portable HomeTot 12 uur1 kgJa (IPx4)€369,95
Mobvoi TicHome miniTot 6 uur246 gramJa (IPx5)€59,-