Home » Beste smart speakers » Beste compacte smart speakers

Beste compacte smart speakers

Door Bram | Laatste update: 4 januari 2021

Smart speakers zijn er in alle soorten en maten, van mini speakers tot grote torens. Iets wat ze allemaal gemeen hebben is dat ze slim zijn, slim houdt in dat ze er in de speaker een slimme spraakassistent zit. Deze assistent beantwoord al je vragen en als je slimme apparaten gekoppeld hebt zullen ze ook nog eens de apparaten in je huis aansturen. Bij deze zijn we op zoek gegaan naar de meest kleine en beste compacte smart speakers die er op dit moment zijn. Hieronder hebben we vier verschillende keuzes voor je opgesteld en elk keuze heeft zijn voordelen.

google home mini review

1. Google Home Mini

De Google Home Mini is een zeer compacte smart speaker en doet zijn naam eer aan. Helaas is de speaker niet draadloos te gebruiken, maar je kunt er wel al je Google Home apparaten mee koppelen.

amazon echo show 5

2. Amazon Echo Show 5

Ook een zeer compacte smart speaker deze Echo Show 5 van Amazon. Een ander pluspunt van deze speaker is dat deze een handige display heeft.

mobvoi tichome speaker

3. Mobvoi Tic Home Mini

De meest kleine smart speaker die er nu te vinden is, is tevens ook draadloos wat super handig is. Met een opgeladen accu gaat deze smart speaker zo’n 6 uur mee.

harman kardon citation one slimme speaker

4. Harman Kardon Citation One

Ook deze Harman Kardon Citation One is een zeer compacte smart speaker die makkelijk te plaatsen is in je huis. Werkt met de Google Assistant, hierdoor kun je veel slimme apparaten met elkaar koppelen.

Selectie en vergelijking compacte smart speakers

Om een goede aanbeveling te geven voor de beste compacte smart speakers hebben we eerst een selectie gemaakt op basis van slimme functionaliteiten. Met slimme functionaliteiten bedoelen we in deze functionaliteiten als een spraak assistent aan boord. Na het selecteren van alle verschillende slimme speakers hebben we deze speakers vergeleken op de formaat.

Klein is niet altijd fijn daarom hebben we ook gekeken naar andere factoren. De factoren waar we ook naar gekeken hebben en onze beste keuze hebben gebaseerd staat hieronder onderbouwd:

  • Soort spraakassistent: over het algemeen zijn er drie bekende spraakassistenten: Siri, Alexa en Google Assistant.
  • Aansluiting van de speaker: er zijn bedrade en draadloze smart speakers. Let bij draadloze smart speakers ook vooral op de accuduur.
  • Smart speaker met display: ook is het mogelijk dat een smart speaker een display heeft, dit worden smart displays genoemd.
  • Prijs van de speakers: ook niet geheel onbelangrijk is natuurlijk de prijs. Let op dat er veel prijsverschil in het soort smart speaker zit. Vaak is de prijs gebaseerd op het geluidskwaliteit van de speaker maar ook zeker op het merk.

Na het vergelijken van bovenstaande factoren hebben we verschillende compacte speakers op kunnen stellen met ieder een eigen specialiteit. Zo hebben we een overal beste keuze, een beste compacte met display, een draadloze en één met de beste sound.

Google Home Mini de beste keuze!

Op dit moment is de Google Home Mini de beste keuze als je op zoek bent naar een compacte smart speaker. Vooral de formaat van deze speaker maakt dit een geschikte keuze. De speaker is erg klein en is daarom goed weg te werken. Ook handig wanneer je bijvoorbeeld in elke kamer een spraakassistent wilt hebben.

De speaker van Google werkt natuurlijk ook met de spraakassistent van Google, hierop kun je dan ook verschillende apparaten aansturen. Wel dien hierbij te letten of apparaten te koppelen zijn met Google Home, vaak wordt dit aangeduid met “talks with Google”. De lampen van Philips Hue kunnen bijvoorbeeld gekoppeld worden aan de Google Mini.

google home mini review

De compacte Google Home Mini

Een goede compacte smart speaker. Makkelijk weg te werken in elke kamer, zodat je in elke kamer ook een spraakassistent hebt.

Google Home Mini review score

Deze Google Home Mini, is in onze ogen de beste compacte smart speaker van dit moment. Niet alleen het formaat van de speaker maakt de speaker een goede keuze, maar ook de prijs en de koppelingen met diverse Google Home apparaten maken deze speaker interessant. In onze beste smart speaker beoordeling komt deze Google Home mini ook als beste uit te test en krijgt hij een 8,4.

Beste compacte smart speaker met display

Veel mensen geven een voorkeur aan een smart speaker met een display. Dit is handig omdat je bijvoorbeeld kunt zien welk nummer er afgespeeld wordt, hoe laat het is of welke lampen er aan of uit staan. Ook kun je via een smart display scenario’s handmatig activeren zonder dat je het aan de spraakassistent hoeft te vragen.

In ons onderzoek naar de beste compacte smart speaker viel deze Amazon Echo Show 5 ons op. Het is een vrij compacte smart display die bijna net zo groot scherm heeft als een iPhone 6, zo’n 5 inch. Vandaar ook de naam: Show 5, niet de vijfde editie, maar de grootte van het scherm.

Zoals je waarschijnlijk al verwacht werkt deze smart speaker met de spraakassistent van Amazon Alexa. Alexa spreekt helaas nog geen Nederlands dus je zult in het Engels moeten communiceren.

amazon echo show 5

Kleine smart speaker met display

Deze Amazon Echo Show 5 is een hele compacte smart display. Heeft eens scherm van 5 inch en werkt met de spraakassistent Alexa. Tevens ook goed te gebruiken als wekker door zijn formaat.

Amazon Echo Show 5 ervaring

Wij zijn erg te spreken over deze Amazon Echo Show 5. Het formaat van de display maakt deze display ideaal voor het gebruik als wekker. Helemaal wanneer je vanuit bed je ochtend scenario wilt activeren of gewoon de lampen aan wilt zetten.

Wel één minpuntje is dat deze smart display werkt met Alexa en je dus in het Engels moet communiceren met de spraakassistent. Ook dien je een Amerikaans account te hebben, omdat deze spraakassistent in Nederland nog niet wordt ondersteund.

Beste draadloze compacte smart speaker

Natuurlijk hebben we ook gekeken naar de beste draadloze compacte smart speaker. In onze vergelijking kwam de Mobvoi Tic Home Mini als beste uit de test. Het is een zeer compacte speaker en is ook draadloos te gebruiken. Na het volledig opladen van de speaker kun je hem zo’n 6 uur gebruiken. Op dit moment zijn er nog niet veel draadloze smart speakers, vandaar dat deze Tic Home Mini een interessante keuze is.

mobvoi tichome speaker

Draadloze compacte smart speaker

De meest kleine smart speaker die er nu te vinden is, is tevens ook draadloos wat super handig is. Met een opgeladen accu gaat deze smart speaker zo’n 6 uur mee.

Mobvoi Tic Home Mini ervaring

Een leuke draadloze smart speaker van Mobvoi, de TIc Home Mini. Is daarnaast ook waterdicht (IPX6) en dus zeer geschikt om mee te nemen naar buiten. De speaker werkt met de spraakassistent van Google en spreekt dus ook Nederlands. Lees hier onze Mobvoi Tic Home Mini review over onze ervaringen.

Compacte smart speaker met beste geluid

De speakers van Harman Kardon staan bekend om de goede sound. De Citation lijn van Harman Kardon maakt dit ook weer waar en daarnaast hebben al deze Citation speakers een spraakassistent aan boord. De Google Assistent is de gelukkig wat ook betekend dat je in het Nederlands met de speaker kunt communiceren.

In vergelijking met de andere speakers in de Citation lijn vinden we deze Citation One tot een compacte smart speaker horen. De speaker is makkelijk te verwerken in je interieur en ziet er ook nog eens goed uit en heeft een geweldige sound. Daarnaast zijn de speakers van Harman Kardon Citation ook met elkaar te koppelen, zodat je alle speakers met elkaar werken.

harman kardon citation one slimme speaker

Compacte speaker met goede sound

Ook deze Harman Kardon Citation One is een zeer compacte smart speaker die makkelijk te plaatsen is in je huis. Werkt met de Google Assistant, hierdoor kun je veel slimme apparaten met elkaar koppelen.

Harman Kardon Citation One ervaring

Over de Citation lijn van Harman Kardon zijn we zeker te spreken. Goede sound en makkelijk met elkaar te koppelen. Kijkend naar deze Citation One is dit ook een zeer geschikte compacte smart speaker die je makkelijk ergens in huis plaatst, maar er ook nog eens goed uit ziet. Zorgt voor een goede sound en met de spraakassistent bestuur je ook nog eens al je slimme apparaten via spraak. Benieuwd naar onze Harman Kardon Citation One review?

Beste compacte smart speakers vergelijken

Kun je geen keuze maken voor de beste compacte smart speaker? Bekijk dan hieronder de gegevens van de vier bovenstaande smart speakers of bekijk onze beste smart speaker overzicht voor het gehele overzicht. Onderstaande tabel geeft een goede vergelijking weer van de vier beste compacte smart speakers.

Smart speakerAfmeting
DisplaySpraakassistent

Draadloos Indicatieprijs
Google Home MiniDiameter 9,8 cm, hoogte 4,2 cmNee
Google AssistantNee€ 49,00
Amazon Echo Show 5Hoogte 8,6 cm, breedte 14,8 cm, diepte 7,3 cmJaAmazon AlexaNee€ 124,99
Mobvoi Tic Home MiniDiameter 11 cm, hoogte 4,3 cmNee
Google AssistantJa (tot 6 uur)€ 59,00
Harman Kardon Citation OneHoogte 18,8 cm, breedte 14 cm, diepte 14 cmNee
Google AssistantJa€ 199,00