Home » Beste smart speakers » Beste bluetooth smart speakers

Beste bluetooth smart speakers

Door Bram | Laatste update: 4 januari 2021 

Alle smart speakers zijn te koppelen met Wifi, maar soms niet met bluetooth. Met een bluetooth verbinding kun je apparaten die niet met Wifi verbonden zijn verbinden. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn wanneer je je speakerset wilt koppelen met je smart speaker. Hierdoor kun je huidige speakerset ook integreren in je slimme huis. Belangrijk is dat je daarom kijkt of een smart speaker een mogelijkheid voor een bluetooth verbinding heeft.

In dit onderzoek zijn we op zoek gegaan naar de beste bluetooth smart speakers. We hebben hiervoor gekeken naar het huidige aanbod aan smart speakers. Alle speakers hebben we met elkaar vergeleken en daarbij vooral gelet op een mogelijkheid voor een bluetooth verbinding. Ook hebben weg gekeken naar andere functionaliteiten van de smart speakers en zodoende de beste modellen hieronder op een rijtje gezet.

sonos move

1. Sonos Move

De eerste Sonos speaker met een mogelijkheid voor een bluetooth verbinding. Qua sound ook één van de beste keuzes en is ook nog eens draadloos.

google nest hub

2. Google Nest Hub

Ook bij Google Nest Hub is het mogelijk om een verbinding te maken via Bluetooth. Helemaal handig wanneer je andere speakers met bluetooth koppelt aan deze smart display.

google nest mini kopen

3. Google Home Mini

De Google Home Mini is een handige compacte smart speaker. Naast een koppeling via Wifi is het ook mogelijk om een bluetooth verbinding te maken.

harman kardon citation tower

4. Harman Kardon Citation tower

Kies voor deze Harman Kardon Citation tower als je het beste geluid in je huiskamer wilt. Er hangt wel een prijskaartje aan maar de sound is stukken beter dan de overige smart speakers.

Selectie en vergelijking bluetooth smart speakers

Voor het bovenstaande advies hebben we gekeken naar het huidige aanbod aan smart speakers. Deze smart speakers hebben we vergeleken op verschillende factoren, zoals de bluetooth functie, wat in dit onderzoek leidend was.

Ook hebben we gekeken naar de prijs en functionaliteiten. Op basis van deze gegevens hebben we de bovenstaande vier modellen opgesteld en heeft iedere speaker zijn eigen voordelen. Waarom wij dit de beste bluetooth smart speakers vinden onderbouwen we hieronder.

Sonos Move de beste keuze!

Onze keuze is gevallen op de Sonos Move. Deze Sonos Move is een vrij nieuwe speaker van Sonos. Het is ook de eerste speaker van Sonos die te koppelen is met bluetooth. Voorheen was Sonos hier een beetje op tegen, maar gelukkig zijn ze nu ook over. De speaker is ook draadloos te gebruiken en met een volle accu gaat de speaker 10 uur mee.

De Sonos Move is te bedienen met de Sonos app of via AirPlay 2. Heb je even geen Wifi, maak dan gebruik van de bluetooth koppeling. Dat is bijvoorbeeld handig wanneer je de speaker mee naar buiten neemt. De Sonos Move is tevens ook weer- en schokbestendig en heeft een IP56 rating. Dit houdt in dat de speaker bestand is tegen vocht, regen, sneeuw, stof, zout, spatwater, uv-straling en extreme temperaturen. Een perfecte speaker voor buiten dus.

Nog een voordeel van Sonos en nog uniek is, is dat je de mogelijkheid hebt voor twee verschillende spraakassistenten. Smart speakers van Sonos hebben namelijk de software van Google Assistant en Amazon Alexa aan boord. Wel dien je een keuze te maken, want twee tegelijk kan niet.

sonos move

Sonos move draadloze smart speaker

Meest handige draadloze smart speaker met bluetooth. Deze speaker van Sonos is ideaal voor buiten en de sound is ook echt top.

Sonos Move ervaring

Sonos verraste ons al met het nieuws dat ze een bluetooth speaker op de markt zouden brengen. Ook de speaker zelf verraste ons zeer positief. De speaker is ideaal voor zowel binnen als buiten en heeft alle functionaliteiten. Ook de sound die uit deze speaker komt is erg goed, binnen in de speaker zitten onder andere twee D-klasse versterkers die zorgen voor een goede sound.

Een ander voordeel en een upgrade ten opzichte van de vorige smart speaker van Sonos, de Sonos One, is dat deze automatische Trueplay toepast. Voorheen moest je dit per kamer doen, bij deze Sonos Move gaat dit automatisch. Wel handig natuurlijk bij een draadloze smart speaker.

Smart display met bluetooth

Het kan ook erg handig zijn wanneer je een smart speaker hebt met een display, dit wordt ook wel een smart display genoemd. Deze Google Nest Hub een zeer goede smart display en heeft ook de mogelijkheid om een bluetooth verbinding te maken. Zelf gebruik ik dit thuis om “niet slimme” bluetooth speakers te koppelen in mijn smart home. Zo kun je in dit geval aan Google vragen of hij je favoriete album afspeelt op je bluetooth speakers.

google nest hub

Google Nest Hub smart display

De Google Nest Hub één van de beste smart displays van dit moment. Makkelijk dat je kunt zien welke album of scenario er afspeelt.

Google Nest Hub display review

Deze Google Nest Hub hebben we direct aangeschaft en er een Google Nest Hub review over geschreven. Momenteel is deze Google Nest Hub een belangrijk onderdeel van onze smart home. Alle slimme apparaten zijn er aan gekoppeld en kunnen we activeren met spraak of via de smart display.

Beste compacte bluetooth smart speaker

Natuurlijk hebben we ook naar een compacte keuze gekeken. Deze Google Home Mini is daar een goed voorbeeld van. Deze smart speaker is makkelijk te plaatsen in je huis, omdat hij zo klein is. Doordat de speaker ook een bluetooth mogelijkheid heeft kun je andere speakers met de Google Mini verbinden.

google nest mini kopen

Google Home Mini

De Google Home Mini, de populairste smart speaker van Google. Momenteel in veel huishoudens te vinden en werkt goed voor spraakopdrachten.

Onze ervaring met de Google Home Mini

De Google Home Mini werkt erg goed binnen een slim huis. Door simpel commando’s aan Google door te geven activeert Google bepaalde apparaten. Een voorbeeld hiervan is het aan en uit zetten van mijn lampen van Philips Hue.

Kijken we naar de geluidskwaliteit is deze wel minder in vergelijking met de andere smart speakers. Ben je echt op zoek naar een goede bluetooth smart speaker dan zou is het verstandig om naar de andere speakers te kijken.

Ga voor de beste sound met Citation Tower

Als laatste hebben we deze topper van Harman Kardon geselecteerd. Dit model uit de Citation lijn, de Tower, is een smart speaker die echt een zeer goede sound heeft. Ook zijn deze speakers zeer geschikt om diverse koppelingen te maken en je huiskamer te voorzien van de beste sound.

De Harman Kardon Citation Tower bestaat uit twee losse speakers die met elkaar in verbinding staan. Bovenop de speakers bevind zich een handige display waarop je kunt zien wat er afspeelt en waarop je naar een ander nummer wilt.

harman kardon citation tower

Harman Kardon Citation Tower

Deze twee Citation Tower speakers van Harman Kardon zorgen voor indrukwekkend geluid in je huiskamer. Zien er goed uit en kunnen bediend worden met spraakcommando’s via de Google Assistant.

Harman Kardon Citation Tower ervaring

Wij zijn erg tevreden over de werking van deze Harman Kardon Citation Tower. Vooral in vergelijking met de andere smart speakers is de sound erg goed, helemaal omdat het hier gaat om twee speakers krijg je een multiroom sound. Benieuwd naar meerdere multiroom speakers? Bekijk dan hier onze beste multiroom smart speakers.

Beste bluetooth smart speakers vergelijken

Belangrijk om nog even naar de specificaties te kijken van de bovenstaande speakers. Hieronder hebben we de speakers opgesomd en een korte vergelijking van gemaakt.

Smart speakerSpatwaterdicht?

DisplaySpraakassistent

Draadloos Indicatieprijs
Sonos MoveJa (IP56)Nee
Google Assistant / Amazon AlexaJa (tot 10 uur)€ 399,00
Google Nest HubNeeJaGoogle Assistant Nee€ 129,00
Google Home MiniNeeNee
Google AssistantNee€ 49,00
Harman Kardon Citation Tower
NeeNee
Google AssistantNee€ 2.499,00