Home » Beste smart speakers » Beste Amazon speakers

Beste Amazon speakers

Door Rob | Laatste update: 4 januari 2021

amazon alexa smart speakers

Amazon is wat minder bekend in Nederland, maar heeft divers aanbod met smart speakers die ik graag met je wil delen. Alle Amazon speakers zijn voorzien van Alexa, een voice assistant die helaas nog niet Nederlands ondersteund is. Amazon biedt haar smart speakers aan in de ‘Echo’ lijn.

We hebben ze op Mijnspeaker.nl alle Amazon speakers uitgebreid getest. Door in onze reviews goed te kijken naar de belangrijkste factoren van diverse slimme speakers, kunnen we zeggen welke het beste scoren! Ontdek de beste Amazon speakers op deze pagina.

amazon echo plus review

1. Amazon Echo Plus

De Amazon Echo Plus is de mooiste en beste Amazon speaker op dit moment!

amazon echo show review 2019

2. Amazon Echo Show

Op de tweede plek staat de Amazon Echo Show, een Amazon speaker voorzien van display!

amazon echo 2 review

3. Amazon Echo 2

De tweede generatie Amazon Echo scoort een mooie derde plek!

amazon echo dot review

4. Amazon Echo Dot

De kleinste smart speaker van Amazon op de markt: de Amazon Echo Dot.

Selectie Amazon speakers

Op dit moment zijn er vier modellen te onderscheiden in de Amazon Echo lijn: de Dot, Show, Plus en de Echo 2. Bij Mijnspeaker.nl hebben we ze alle vier uitgebreid getest. Door ze op dezelfde factoren te testen (hier ga ik onderaan deze pagina verder op in), was het mogelijk om ze naast elkaar te zetten. Op basis van de uiteindelijke scores die we hebben berekend, hebben we bovenstaande top 4 beste Alexa speakers kunnen samenstellen. Onderaan deze gids heb ik de verschillende scores overzichtelijk naast elkaar geplaatst.

Uiteraard houden we de ontwikkelingen van Amazon speakers nauwlettend in de gaten. Boven elke review vind je daarom een update datum: wanneer er een update plaats vindt of een nieuwe ontwikkeling uitgerold wordt op de Alexa speakers, updaten wij onze reviews zo spoedig mogelijk.

Amazon Echo Plus scoort het best!

De Amazon Echo Plus is op basis van onze ervaringen de allerbeste keuze voor een Amazon speaker. Deze speaker wordt ook wel een smart home hub genoemd, gezien je ook Zigbee apparaten kunt koppelen met deze Alexa speaker.

Amazon Echo Plus review score

De hoge score van de Amazon Echo Plus is met name te denken aan het strakke design in combinatie met de vele mogelijkheden. In tegenstelling tot de andere Alexa speakers kun je met deze smart speaker ook Zigbee ondersteunende apparaten koppelen. Dit is echt een voordeel, waarbij je als consument de vrijheid binnen je smart home behoudt. Lees mijn uitgebreide Amazon Echo Plus review voor meer informatie over deze Alexa speaker.

Amazon Echo Show scoort tweede plek

De Amazon Echo Show is eigenlijk een vreemde eend in de bijt. De speaker is voorzien van een display, wat hem eigenlijk bestempeld als smart display. Toch hebben we ook deze speaker opgenomen in de lijst van de beste Amazon speakers, gezien er sprake is van Alexa onder de motorkap van dit slimme display.

Amazon Echo Show review score

De Echo Show scoort een mooie tweede plek vanwege de extra toevoeging van een display. In de complete Amazon Echo Show review kwam wel naar voren dat je de meeste voordelen behaalt in de keuken met het display: zo kun je gerechten opvragen en dit ook visueel bekijken. Op het gebied van ondersteuning en bediening is de Show ook een prima keuze.

Amazon Echo 2: een verbeterde Echo

Op de derde plaats komt de Amazon Echo 2. Deze tweede generatie van de Amazon Echo modellen is aanzienlijk verbeterd en biedt veel designmogelijkheden om de speaker mooi aan te laten sluiten op het interieur. Daarbij is de prijs van deze speaker gemiddeld in vergelijking met de andere speakers.

Amazon Echo 2 review score

Hoewel er ook bij dit model sprake is van een super strakke vormgeving, is er helaas geen sprake van Zigbee ondersteuning, zoals ik dit wel tegenkom bij de Amazon Echo Plus. Toch is dit een prima keuze en is deze ook velen malen goedkoper dan de Plus en de Show. In mijn Amazon Echo 2 review ga ik veel dieper in op de scores per smart speaker kenmerk.

Amazon Echo Dot: beste budget keuze

De kleinste Alexa speaker op de markt is de Amazon Echo Dot. Deze compacte smart speaker kan goed gebruikt worden voor het bedienen van apparaten binnen een smart home en valt zeker weten niet op in de woonkamer. Op dit moment is er al een derde generatie van de Amazon Echo Dot op de markt verschenen.

Amazon Echo Dot review oordeel

Deze kleine Amazon Echo Dot lijkt een klein beetje op de Google Home Mini. Hij scoort in mijn ogen de minste punten vanwege de slechte geluidskwaliteit. Toch is het een prima keuze als je enkel een Alexa speaker wilt aanschaffen voor het bedienen van apparaten. Wil je meer weten over deze compacte Alexa speaker? Check dan mijn actuele Amazon Echo Dot review en kom achter de mogelijkheden van deze slimme speaker.

Beste Amazon speakers vergelijken

Het is natuurlijk reuze interessant om de beste Amazon speakers naast elkaar te tonen. Zo kun je precies kijken op welke kenmerken specifieke Alexa speakers het beste scoren op basis van mijn ervaringen.

Bij Mijnspeaker.nl testen we altijd de volgende smart speaker kenmerken:

  • Ondersteuning van Amazon speakers
  • Mogelijkheden met Alexa
  • Design en uitvoering van speakers
  • Prijs/Kwaliteitsverhouding van Amazon speakers

Indien er in de toekomst belangrijke functionaliteiten bijkomen, zullen we onze methodologie uiteraard aanpassen. Meer over onze review aanpak kun je bekijken op de smart speaker reviews pagina.

Smart speakerOordeelOndersteuningMogelijkhedenDesign PrijsReview
Amazon Echo Plus8,387,5107,5Lees mijn review
Amazon Echo Show7,98896,5Lees mijn review
Amazon Echo 27,977,598Lees mijn review
Amazon Echo Dot7,5887,56,5Lees mijn review