Home » Beste smart speakers » Beste Alexa smart speakers

Beste Alexa smart speakers

Door Bram | Laatste update: 4 januari 2021

Momenteel zijn er drie grote spelers op het gebied van spraakassistenten, Alexa, Google en Siri. Alle drie ook de meest voorkomende spraakassistenten. Elke assistent heeft zijn eigen voordelen en nadelen en is te verkrijgen op verschillende speakers. In deze vergelijking ben ik op zoek gegaan naar de beste Alexa smart speakers van dit moment.

De vier beste modellen heb ik geselecteerd met daarbij een onderbouwing, omdat elke smart speaker weer een andere specialiteit is, zo is de één draadloos en heel compact en zo heeft de ander weer een handige smart display.

sonos move

1. Sonos Move

In mijn ogen de beste smart speaker van dit moment. Uit de speaker komt mooi geluid en de speaker is ook nog eens draadloos te gebruiken.

amazon echo show 5

2. Amazon Echo Show 5

Dit is een nieuwe smart display van Amazon. Ook is dit apparaat erg compact met een 5 inch scherm, daar staat ook de 5 voor in de titel.

Sonos Beam

3. Sonos Beam

Ook met deze Sonos Beam is het mogelijk om gebruik te maken van Alexa, daarnaast is de speaker ook geschikt om te koppelen met je tv.

amazon echo dot review

4. Amazon Echo Dot

De meest compacte speaker van Amazon, de Amazon Echo Dot. Is makkelijk te plaatsen in elke kamer zodat je op elk plekje een spraakassistent tot je beschikking hebt.

Selectie en vergelijking Amazon smart speakers

Voor dit onderzoek ben ik op zoek gegaan naar de beste Amazon smart speaker, hiervoor heb ik natuurlijk alleen de speakers geselecteerd die werken met Alexa van Amazon. Daarnaast hebben we de speakers vergeleken op verschillende factoren:

  • Aansluiting speaker: het kan erg handig zijn wanneer een smart speaker ook draadloos te gebruiken is.
  • Speaker met display: ook kan het interessant zijn om speakers te kunnen bedienen via een display. Vaak is dit ook mogelijk via smartphone en spraak.
  • Prijs van de speaker: er zit veel prijs-kwaliteitsverschil in de speaker, bekijk daarom goed naar wat voor soort speaker je op zoek bent.
  • Formaat speaker: er zijn allerlei verschillende soorten smart speakers. Naast functionaliteit kan er ook verschil zitten in het formaat van de speakers.

Sonos Move de beste Alexa speaker

Op dit moment is in mijn ogen de Sonos Move de beste Alexa smart speaker. Dit heeft onder andere te maken omdat de speaker draadloos te gebruiken is en een goede sound heeft. Mocht je toch niet voor de spraakassistent van Amazon kiezen dan heeft Sonos ook de mogelijkheid voor Google Home.

sonos move

Draadloze smart speaker Sonos Move

De beste Alexa smart speaker van dit moment. Dit is de enige speaker waarbij het mogelijk is om te kiezen voor Amazon Alexa of Google Home.

Beste Alexa smart speakers vergelijken

Om een beter beeld te krijgen van bovenstaande speakers heb ik hieronder een vergelijking gemaakt van deze speakers. Mocht je nog op zoek zijn naar andere smart speakers, kijk dan eens op onze beste smart speakers pagina.

Smart speakerDisplaySpraakassistent

Draadloos Indicatieprijs
Sonos MoveNee
Amazon AlexaJa (tot 10 uur)€ 399,00
Amazon Echo Show 5JaAmazon AlexaNee€ 122,49
Sonos BeamNee
Amazon AlexaNee€ 409,00
Amazon Echo DotNee
Amazon AlexaJa€ 57,00