Beste smart speakers

Laatste update: 31 mei 2022

Er zijn ongelooflijk veel smart speakers te vinden in verschillende webshops. De merken zelf bestempelen ze natuurlijk als ‘beste keuze’ en ook webshops markeren enkel de modellen die ze op dat moment verkopen. Tijd om een eerlijk oordeel te vellen voor de beste smart speakers op dit moment!

Zoals je wellicht weet schrijven we op Mijnspeaker.nl dagelijks diverse smart speaker reviews.  Aan de hand van onze ervaringen naar aanleiding van deze reviews zijn we in staat om de beste smart speakers voor verschillende toepassingen op een rij te zetten.

Beste smart speakers 2022 lijst

Op Mijnspeaker.nl hebben we alle smart speakers die er op dit moment zijn grondig getest. Dit levert heel veel informatie op: zo kun je direct ontdekken welke smart speakers in onze ogen de beste keuzes zijn. Uiteraard worden de speakers vaak vernieuwd en verbeterd, waardoor we onze reviews zo nu en dan aanpassen. Bij elke review hebben we een update datum geplaatst, zodat je kunt zien hoe actueel deze is.

Benieuwd naar de beste smart speakers van 2022? Ik zet ze op basis van onze smart speakers reviews allemaal voor je op een rij met de door ons gegeven scores!

Smart speaker

Beoordeling

Review

Bekijk direct

google home mini review
1. Google Home Mini

8,4/10
Google Home Mini review
Bekijk
google home mini review
2. Google Nest Audio

9/10
Google Nest Audio review
Bekijk
jbl link 500 review
3. JBL Link 300

8,3/10
JBL Link 300 review
Bekijk
amazon echo plus review
4. Amazon Echo Plus

8,3/10
Amazon Echo Plus review
Bekijk
google home hub review 2019
5. Google Nest Hub

8,0/10
Google Nest Hub review
Bekijk

Beste smart speakers voor diverse wensen

Het is maar net wat jij belangrijk vindt bij een smart speaker. Stel jij een lage prijs als belangrijke factor voor het maken van een keuze of vind je de ondersteuning van Google Assistant belangrijker? We hebben de beste smart speakers ingedeeld voor vier verschillende koopredenen: Merk, Toepassing, Prijs en Voice Assistant. Ik beschrijf de verschillende redenen hieronder met daarbij direct de gidsen voor de beste smart speakers keuzes.

Beste smart speakers per merk

Je kunt een voorkeur hebben voor een merk. Wellicht heb je al meerdere apparaten hiervan in huis staan en wil je verzekerd zijn van een makkelijk te maken koppeling met de speakers. Goed nieuws: wij hebben de beste modellen van populaire merken op een rij gezet!

Beste smart speakers per kenmerk

Wil je graag een smart speaker in huis halen die zo klein mogelijk is, zodat deze minder opvalt? Of vindt jij het veel belangrijker dat deze waterdicht is, zodat je hem in de badkamer kunt plaatsen? Wij hebben onderzoek gedaan naar de beste smart speakers per kenmerk, bekijk de varianten hieronder.

Beste smart speakers met specifieke ondersteuning

Een van de grote voordelen van smart speakers, is dat je ze vaak draadloos met elkaar kunt koppelen. Sterker nog: ook met reeds gekochte speakers zijn slimme luidsprekers vaak te verbinden. Vraag je aan je een slimme speaker om een nummer af te spelen? Dan wordt deze automatisch gegroepeerd afgespeeld op al je speakers. Wij zijn op zoek gegaan naar de beste smart speakers met specifieke ondersteuning, check ze hieronder!

Beste Nederlandse smart speakers

Beste smart speakers per voice assistant

Zoals je wellicht weet is Google Assistant Nederlands ondersteund. Hierdoor kun je simpelweg op zoek zijn naar de beste smart speakers die Google Assistant ondersteunen. Heb jij echter apparaten die enkel te bedienen zijn met Amazon Alexa? Dan kan jouw voorkeur uit gaan naar speakers die voorzijn van Alexa als spraakassistent. Wij hebben uitgezocht welke speakers het beste gekozen kunnen worden per voice assistant: van Alexa tot Siri!

google assistant

Beste
Google Assistant
smart speakers

alexa

Beste
Alexa
smart speakers

beste smart speakers voor tv

Wat zijn de beste smart speakers voor een TV? Wij zoeken het uit!

Hoe komen wij tot de beste smart speakers?

Om te komen tot een selectie van de beste keuzes voor een smart speaker, doen we grondig onderzoek en schrijven we dagelijks diverse smart speaker reviews. Dit doen we met zorg, waarbij we een speaker van A tot Z testen alvorens we deze uitlichten als beste smart speaker.

De selectie voor de beste keuze komt met name voort uit de verschillende review onderdelen die we testen. Ik zet ze hieronder voor je op een rij.

Smart speakers met beste ondersteuning

Een van de belangrijkste elementen voor het bepalen of een smart speaker ‘goed’ is, is de ondersteuning die een smart speaker biedt. Hierbij gaan we dieper in op de mogelijkheden met de aanwezige spraakassistent. Gaat het om Google Asssitant of Amazon Alexa? Is de smart speaker Nederlands ondersteund? Allemaal factoren die meewegen bij de selectie voor de beste keuzes.

Smart speakers met de meeste mogelijkheden

Welke smart speakers zij de beste keuzes op het gebied van mogelijkheden? Met andere woorden: met welke slimme speakers kun je het meest bedienen binnen een smart home of voor de meeste zaken in huis gebruiken. Je kunt hierbij denken aan mogelijkheden als het maken van spraaknotities en het opvragen van je planning van de dag.

meeste mogelijkheden bij beste smart speakers

Welke smart speakers bieden de meeste mogelijkheden?

De mooiste smart speakers

Vanwege het feit dat slimme speakers vaak in het zicht komen te staan, is het ook belangrijk om te kijken naar de beste keuzes op het gebied van design. Welke zijn nu het allermooiste en welke scoren in onze ogen de meeste punten op het gebied van design en uitvoering? Wij zetten de meest prachtige smart speakers op een rij!

Smart speakers met beste prijs/kwaliteitsverhouding

En natuurlijk blijft altijd de vraag of een smart speaker het bedrag wel waard is waarvoor deze aangeboden wordt. Met behulp van de beoordelingen van de overige factoren in combinatie met de verkoopprijs, kan er een prijs/kwaliteitsverhouding berekend worden. Ook dit speelt enorm mee bij de selectie van de beste smart speakers.

Eindoordeel voor de beste smart speakers

Met verschillende wegingen per onderzoekselement komen we tot een eindoordeel. Door smart speakers vergelijken op deze factoren, komen er beste keuzes naar voren die we uitlichten op elke pagina voor diverse wensen. Meer over de onderzoeksmethodologie en de wegingen voor de onderlinge kenmerken, kun je vinden op onze smart speakers reviews pagina.

Meer over speakers

bluetooth speaker koppelen aan laptop
bluetooth speaker koppelen aan tv
premier league live luisteren
sonos speakers koppelen aan je tv
heos speaker
google nest koppelen aan sonos
voordelen bluetooth speaker
tradfri google nest
google nest philips hue