Zuilspeaker

Advies voor een zuilspeaker kopen

zuilspeaker
Home » Speaker advies » Zuilspeaker

Een zuilspeaker komt aardig overeen met een vloerstaande speaker en is vaak uitgevoerd in een langwerpig model. Een zuilspeaker is met name interessant voor het creëeren van een home cinema effect in de woonkamer. Met name bij een 5.1 speakerset zijn zuilspeakers niet te missen! Op deze pagina maken wij de juiste vergelijking van diverse speakers, zodat een zuilspeaker kopen makkelijker wordt. We hebben de beste zuilspeakers van dit moment op een rij gezet, die je kunt vergelijken op relevante factoren als afmeting en kwaliteit.

De beste zuilspeakers

Onze aanbeveling voor zuilspeakers

fenton zuilspeakers
Fenton
SHFT655B
Krüger en Matz zuilspeakers
Krüger & Matz
KM0501
Klipsch RP-260F zuilspeaker
BESTE KEUZE
Klipsch RP-260F
Jamo S628 zuilspeaker
Jamo
S628
Pioneer zuilspeaker
Pioneer
S-31-LR

Eigenschappen van een zuilspeaker

Een zuilspeaker is vaak een kolom waar speakers in verwerkt zitten. Hierdoor vallen zuilspeakers meteen op wanneer deze in de woonkamer zijn. De eigenschappen waaraan je een zuilspeaker kunt herkennen staan hieronder beschreven.

3 belangrijkste eigenschappen voor zuilspeakers:

 1. Langwerpige speakers: de eerste eigenschap van een zuilspeaker is dat dit vaak langwerpige speakers zijn. Vaak zijn de speakers verwerkt in een langwerpige kolom. Perfect om bijvoorbeeld naast een televisie te zetten.
 2. Makkelijk te plaatsten: zuilspeakers zijn vaak makkelijk te plaatsen. Doordat speakers verwerkt zijn in een zuil heb je geen kast of bevestiging aan de muur nodig. Je sluit de speakers aan en je zet ze simpelweg op je juiste plek.
 3. Grote klankkast: zuilspeakers hebben vaak een grote klankkast. Doordat de zuilspeakers groot zijn is er vaak een grote ruimte voor de klankkast en dit weer voor betere klanken.

Voordelen van een zuilspeaker

Zuilspeaker worden ook vaak aangeboden in een 5.1 speakerset. In zo’n set zitten twee zuilspeakers, twee surround speakers, een centerspeaker en een subwoofer. Het voordeel hiervan is dat je direct klaar bent, echter kun je er voor kiezen zelf alles los te kopen. Waarom dit voordelen kan opleveren vertellen we hieronder:

 • Makkelijk uit te breiden: kies je er voor om zelf alles aan te schaffen dan kun er eerst voor kiezen om alleen zuilspeakers te kopen. Je hoeft dan niet meteen alles aan te schaffen, daarnaast zijn losse speakers makkelijk uit te breiden. Kies je voor een complete set dan is dit vaak niet meer aan te vullen met andere speakers.
 • Zelf keuze voor ander speakers: ook heb je de keuze om zelf te kiezen welke versterker, subwoofer of surround speakers je neemt. Heb je een voorkeur voor een bepaalde merk dan kun je hier zelf voor kiezen.
 • Geen meubilair nodig: als je kiest voor zuilspeakers heb je ook geen meubilair of muurbevestigingen nodig. Zuilspeakers zitten in een kolom en zijn gemaakt om neer te zetten naast de tv.

x

Klipsch RP-260F zuilspeaker

★★★★★ – “De mooiste en beste zuilspeaker van dit moment, qua design en sound”.

Onze aanbeveling: Klipsch RP-260F zuilspeaker

Een hele mooie zuilspeaker om te zien en om te horen, helder geluid en een diepe bas. Perfect om naast je tv te zetten, om het plaatje helemaal compleet te maken kun je ook nog kiezen voor andere speakers van het merk Klipsch.

Eigenschappen:

 • Maximale belastbaarheid 500 Watt
 • Gevoeligheid 97 dB
 • Te verkrijgen in zwart of cherry kleur

Onze tips voor een zuilspeaker kopen

Bij het kopen van een zuilspeaker dien je op bepaalde eigenschappen te van de speaker te letten. Hieronder hebben we de factoren waar je op dient te letten beschreven.

 • Aantal zuilspeakers: let goed op het aantal te leveren stuks. Het verschilt vaak per merk hoeveel zuilspeakers er geleverd worden. Zo kan het soms voorkomen dat de prijs aantrekkelijk lijkt, maar vaak komt dit doordat er een per stuk prijs gerekend wordt.
 • Bespaar door speakers per set te kopen: het kan voordeliger zijn om speakers direct per set te kopen. Kijk daarom goed of de speakers ook per set aangeboden worden en wat voor bulk korting ze hiervoor geven. Soms kan dit erg aantrekkelijk zijn omdat hier vaak veel korting gegeven wordt.
 • Lees reviews een aanbevelingen: heb je een zuilspeaker gevonden. Lees dan ook even de reviews van andere consumenten. In deze reviews vertellen consumenten hoe ze het product hebben ervaren en welk cijfer ze het product geven.

Heb na het lezen van bovenstaande tips nog vragen? Neem dan gerust contact met één van onze specialisten.

Zuilspeakers vergelijken

Vergelijk de beste zuilspeakers

ZuilspeakerAantalMaximale belastbaarheidGevoeligheidSpeaker systeemIndicatie prijs
Fenton SHFT655B2 stuks250 Watt90 dB3-weg€ 199,95
Krüger & Matz KM05012 stuks100 Watt89 dB3-weg € 165,-
Klipsch RP-260F1 stuk500 Watt97 dB2-weg€ 376,68
Jamo S6282 stuks240 Watt89 dB3-weg€ 423,-
Pioneer S-31-LR1 stuk120 Watt85 dB2-weg€ 499,-

Beste merken voor een zuilspeaker

Van deze merken kun je het best zuilspeakers kopen

klipsch speakers

Klipsch zuilspeakers

Klipsch ontwerpt en brengt al sinds 1946 diverse audioproducten op de markt. Denk aan koptelefoons, speakers en soundbars. Klipsch is een merk waar kwaliteit voorop staat en dit is ook duidelijk hoorbaar in de speakers van Klipsch.

kruger en matz speakers

Krüger & Matz zuilspeakers

Krüger & Matz is in 2010 geïntroduceerd door het Poolse bedrijf Lechpol. Naast de zuilspeakers van Krüger & Matz vind je ook audio apparatuur, hoofdtelefoons, platenspelers, tv’s en onder andere camera’s in het productportfolio.

jamo speakers

Jamo zuilspeakers

Jamo is een Deens bedrijf en dit zie je ook terug in de design van de speakers. In de speakers vind je het Scandinavische design terug. Naast dat de speakers er prachtig uitzien is het geluid dat uit de speakers komt ook goed.

The following two tabs change content below.

Bram

Bram is een van de gezichten achter Mijnspeaker.nl en heeft een grote passie voor het opstellen van home cinema situaties. Onder het mom 'goede muziek is pas goed met de juiste apparatuur' adviseert Bram bezoekers van Mijnspeaker.nl in de vorm van adviesgidsen en blogs. Bram's favoriete speaker merken? Sonos, Harman Kardon en Denon!

Laatste berichten van Bram (toon alles)