WiFi speaker

Advies voor een WiFi speaker kopen

wifi speaker kopen
Home » Speaker advies » WiFi speaker

We komen hem steeds vaker tegen in slimme woningen: de WiFi speaker. Deze speaker kan met behulp van WiFi ondersteuning verbonden worden met andere speakers, apparaten en diensten. Hiermee kun je bijvoorbeeld ook WiFi speakers met elkaar koppelen en groeperen per kamer (Multiroom). Het zoeken naar de juiste WiFi speaker kan echter lastig zijn: wil je hem draadloos, met voice assistant en tot een bepaald bedrag? Ook kan het vaak gaan om een bluetooth speaker. Met deze adviesgids maken wij een WiFi speaker kopen een stuk makkelijker. Bekijk de beste speakers met WiFi in onze ogen en vergelijk deze op relevante factoren!

De beste WiFi speakers

Onze aanbeveling voor WiFi speakers

jbl link 20 wifi speaker
JBL
Link 20
harman kardon citation one wifi speaker
Harman Kardon
Citation One
sonos one wifi speaker
BESTE KEUZE
Sonos One
bose soundtouch 10 wifi speaker
Bose
SoundTouch 10
Denon Heos
1 HS2

Eigenschappen van een WiFi speaker

Zoals de naam al doet vermoeden bieden WiFi speakers een draadloze verbinding aan middels WiFi. De speakers kunnen met andere apparaten en producten gekoppeld worden middels de WiFi verbinding, evenals meerdere speakers onderling. Laten we eens kijken naar de belangrijkste eigenschappen van een WiFi speaker.

4 belangrijkste eigenschappen van WiFi speakers:

 1. WiFi ondersteuning: natuurlijk bieden WiFi speakers ondersteuning voor WiFi. Hiermee kun je eenvoudig de speaker koppelen met andere apparaten en speakers onderling.
 2. Draadloos verbinden: door de WiFi ondersteuning hoef je niet te rommelen met kabels en aansluitingen. Je kunt een WiFi speaker draadloos verbinden.
 3. Vaak multiroom: met heel veel WiFi speakers is er vaak sprake van multiroom mogelijkheden. Hiermee kun je diverse speakers in een kamer groeperen, om zo een eigen netwerk te creëeren.
 4. Meestal smart speaker: steeds vaker gaat het om een slimme speaker, die voorzien is van een ‘voice assistant’. Hiermee kun je WiFi speaker met spraak besturen, evenals vragen stellen en gekoppelde apparaten bedienen.

Interessante voordelen van een WiFi speaker

Bij de verschillende eigenschappen en kenmerken van WiFi speakers zitten gelijk een aantal interessante voordelen. We zetten de vier belangrijkste voordelen van een WiFi speaker voor je op een rij.

 • Beter bereik dan bluetooth: met WiFi heb je vaak een stabielere verbinding dan met bijvoorbeeld een bluetooth speaker. Daarbij is het wel noodzaak om te zorgen voor een stabiele verbinding (zie ook kooptips).
 • Speakers gebruiken voor meer zaken: lekker gamen, muziek streamen vanaf je telefoon of de televisie af laten spelen. Het kan vaak allemaal met WiFi speaker, doordat steeds meer apparaten ook WiFi ondersteuning bieden. Een mooie alles-in-een speaker dus!
 • Verbinding makkelijk te maken: de verbinding via WiFi is met een WiFi speaker heel makkelijk te maken. Na het selecteren van de speaker in de WiFi lijst zal er een verbinding gemaakt worden, waarna het muziek afspelen kan beginnen.
 • Steeds vaker met voice assistant: een van de opvallende voordelen is dat een WiFi speaker vandaag de dag steeds vaker voorzien is van een voice assistant. Hierdoor kun je vragen stellen aan de WiFi speaker, maar hem ook bedienen en gekoppelde apparaten aansturen. Onwijs handig als je hier wat meer aan gewend bent.

De voordelen die we hier op een rij hebben gezet hoeven niet altijd allemaal aanwezig te zijn bij een WiFi speaker. Wanneer jij een voordeel heel belangrijk vindt, raden we je aan om altijd bij specifieke WiFi speakers de beschrijvingen te controleren op aanwezigheid van een van de voordelen.

sonos one wifi speaker

★★★★★ – “Een WiFi speaker van zeer goede kwaliteit. Met name interessant voor reeds Sonos gebruikers.

Onze aanbeveling: Sonos One

De Sonos One is in onze ogen een zeer geschikte WiFi speaker voor in huis. Dit wordt helemaal interessant als je ook al een home cinema speakerset van Sonos hebt aangeschaft. Naast WiFi ondersteuning biedt deze Sonos One ook multiroom mogelijkheden, waardoor je de speaker makkelijk kunt groeperen met andere speakers.

Eigenschappen:

 • WiFi
 • Multiroom
 • Voice Assistant (Alexa)

Onze tips voor een WiFi speaker kopen

Om te zorgen dat jij straks de juiste WiFi speaker kopen gaat, hebben we een aantal handige kooptips op een rij gezet. Deze tips vloeien voort uit onze ervaring met een WiFi speaker kopen en vragen van bezoekers van Mijnspeaker.nl

 • Let op stembediening ondersteuning: tegenwoordig is stembediening steeds beter geïntegreerd in speakers. Het is slim om hier naar te kijken als je dit wenst. Zo kun je bijvoorbeeld de speaker bedienen met spraak, maar ook binnen een smart home je slimme lampen van Philips Hue aan- en uitzetten.
 • Kijk goed naar multiroom mogelijkheden: wil je een WiFi speaker straks groeperen met je huidige speakers? Kijk dan goed naar multiroom mogelijkheden, wat het groeperen van speakers mogelijk maakt. Let op: ook je andere speakers dienen dit natuurlijk te ondersteunen voor het kunnen groeperen.
 • Lees ervaringen van eerdere kopers: er zijn vast en zeker al eerdere kopers geweest van de specifieke WiFi speaker die jij voor ogen hebt. Kijk online naar reviews en ervaringen van desbetreffende WiFi speaker, zodat je beter weet wat je kunt verwachten.
 • Zorg eerst voor een stabiel netwerk: let goed op het feit dat je thuis wel een stabiel WiFi netwerk dient te hebben voor het beste resultaat. Eigenlijk is dit de eerste stap, voordat je overgaat tot een WiFi speaker kopen.

Als je nog vraagtekens zet bij een WiFi speaker kopen, kun je onze speaker experts altijd een bericht sturen. Wij voorzien je graag van aanvullend advies voor de juiste keuze!

WiFi speakers vergelijken

Vergelijk de beste WiFi speakers

WiFi speakerVoice assistantDraadloosMultiroomIndicatie prijs
JBL Link 20Google AssitantJaJa€ 149,-
Harman Kardon Citation OneGoogle AssistantNeeJa€ 199,-
Sonos OneAmazon AlexaNeeJa€ 229,-
Bose
SoundTouch 10
NeeNeeJa€ 188,99
Denon Heos 1 HS2NeeNeeJa€ 199,-

Beste merken voor een WiFi speaker

Van deze merken kun je het best WiFi speakers kopen

sonos speakers

Sonos WiFi speakers

Sonos richt zich al geruime tijd op speakers die voorzien zijn van WiFi ondersteuning. Daarbij zien we ook bijvoorbeeld bij de Sonos One WiFi speaker ondersteuning terugkomen voor Alexa. Een WiFi speaker met voice assistant kun je dus prima kopen van Sonos (let wel op dat Alexa nog niet in het Nederlands ondersteund wordt).

jbl speakers

JBL WiFi speakers

Ook van JBL komen we vaker mooie WiFi speakers tegen. Zo ook de JBL Link familie, waarbij er sprake is van ondersteuning voor Google Assistant. Eigenlijk is Google Home ingebouwd in deze WiFi speakers, waardoor je ze niet alleen met Nederlandse spraak kunt bedienen, maar ook diverse vragen kunt stellen als het actuele weer.

harman kardon speakers

Harman Kardon WiFi speakers

De Harman Kardon Cititation One is misschien wel een van de mooiste WiFi speakers op dit moment. Met een mooie afwerking en een ingebouwde Google Assistant ondersteuning is dit een mooie toegevoegde waarde voor de kamer. Met behulp van WiFi ondersteuning koppel je de speaker snel aan verschillende apparaten.

The following two tabs change content below.

Rob

Rob schrijft dagelijks artikelen en adviesgidsen op Mijnspeaker.nl en heeft een passie voor huishoudelijke gadgets. Hij is een van de gezichten achter deze speaker website en is met name liefhebber van slimme speakers. Zoeken via speakers is volgens Rob 'the next big thing'. Ook niet gek dat Rob voorkeur heeft voor speakers van Google, Harman Kardon en Sonos.

Laatste berichten van Rob (toon alles)