Vloerstaande speaker

Advies voor een vloerstaande speaker kopen

vloerstaande speaker
Home » Speaker advies » Vloerstaande speaker

Een vloerstaande speaker is in onze ogen een van de ‘mooiste’ speakermodellen. Een vloerstaande speaker lijkt veel op een zuilspeaker en wordt vaak gebruikt voor het creëeren van een home cinema effect. Met name bij een 5.1 speakerset zijn ze erg interessant. Echter zijn er veel soorten te koop, waar wij een helpende hand willen bieden. Bekijk op deze pagina de beste vloerstaande speakers op een rij. De juiste vloerstaande speaker kopen kan door de beste varianten te vergelijken op relevante factoren als afmeting en aansluiting!

De beste vloerstaande speakers

Onze aanbeveling voor vloerstaande speakers

Jamo
S628
Q Acoustics 3050i vloerstaande speaker
Q Acoustics
3050i
Klipsch vloerstaande speaker
BESTE KEUZE
Klipsch RP-280F
JBL
Studio 580
JBL Arena 180 vloerstaande speaker
JBL
Arena 180

Eigenschappen van een vloerstaande speaker

Een vloerstaande speaker is een grote speaker die speciaal gemaakt is om op de vloer te staan. Deze hoge en lange speakers zijn vaak ook van toegevoegde waarde voor de woonkamer en zijn dan ook meestal strak uitgevoerd. De speakers zijn meestal te vinden in een complete speakerset, maar kunnen ook los aangekocht worden of in sets van twee.

Interessante eigenschappen van vloerstaande speakers:

 1. Vaak in een set van twee: vloerstaande speakers zijn vaak te koop per twee. Zo kun je aan beide kanten van de bank de speakers plaatsen.
 2. Focus van stereobeeld wordt versterkt: met vloerstaande speakers wordt de focus van het stereobeeld versterkt.
 3. Voor grotere ruimtes bedoeld: de vloerstaande speakers, die ook wel de naam zuilspeaker dragen, zijn met name bedoeld voor grotere ruimtes
 4. Groter en hoger dan reguliere speakers: de speakers zijn aanzienlijk groter dan de boekenplank modellen, waardoor ze ook meer geluid kunnen verplaatsen in een kamer.

Voordelen van een vloerstaande speaker

Vloerstaande speakers kom je niet veel tegen in woonkamers, omdat de speakers ook met smaak te maken kunnen hebben. De speakers zullen namelijk opvallen in de kamer, wat natuurlijk ook voordelen met zich mee kunnen brengen! We zetten deze en enkele andere voordelen van dit type speakers voor je op een rij.

 • Beter geluid in grotere ruimtes: in een kleine woonkamer zul je minder snel een vloerstaande speaker tegenkomen. Zoals we al aangaven bij de eigenschappen zijn deze speakers dan ook bedoeld voor de grotere ruimtes. Een voordeel is dat ze lekker groot zijn en daarmee makkelijker een grotere ruimte van geluid kunnen voorzien.
 • Vaak enorm mooi afgewerkt: er is natuurlijk wel nagedacht over het feit dat dit type speaker op zal gaan vallen in de woonkamer. Daarom zijn ze vaak prachtig uitgevoerd en zijn er zelfs modellen met een behuizing van notenhout.
 • Altijd een passend plaatje: omdat vloerstaande speakers vaak in een set aangeboden worden (wat ook voordeliger is dan wanneer je ze apart zou aanschaffen), zorgt het voor een passend plaatje. Het is aan te raden om de stijl van de woonkamer aan te houden (zie kooptips onderaan de adviesgids).
 • Versterking van het huidige geluid: je zult genieten van een veel beter geluid tijdens het kijken van films of het luisteren van muziek. Daarbij zijn ze ook vaak makkelijk te combineren met je huidige speakerset als je deze hebt.
Klipsch vloerstaande speaker

★★★★★ – “Niet alleen prachtige toevoeging van de woonkamer, maar ook ultiem genieten van geluid!

Onze aanbeveling: Klipsch RP-280F

De Klipsch RP-280F is misschien wel een van de allermooiste vloerstaande speakers van dit moment. Ook op het gebied van kwaliteit scoort deze speaker veel punten: met een totaal vermogen van 600 watt hoef je je geen zorgen te maken over de kwaliteit van deze vloerstaande speaker.

Eigenschappen:

 • 600 watt
 • Bioscoopgeluid
 • Cerametallic woofers en Hybrid Tractrix Hoorn

Slimme tips voor een vloerstaande speaker kopen

Naar aanleiding van enkele vragen over het kopen van een vloerstaande speaker, hebben we een handige lijst gemaakt met tips. Deze tips kunnen je helpen bij de juiste vloerstaande speaker kopen die past bij jouw wensen. Lees de tips door en ga goed voorbereid op pad voor je nieuwe speakers.

 • Kijk naar koppelingen met je huidige home cinema set: heb jij momenteel al een mooie home cinema set? Dan is het raadzaam om goed te kijken of de vloerstaande speakers die je op het oog hebt, te koppelen zijn met je huidige speakers.
 • Koop ze waar mogelijk in een set: het is vaak voordeliger om een vloerstaande speaker in een set te kopen. Hiermee ben je niet alleen verzekerd van twee speakers in hetzelfde jasje, maar is een set ook vaak voordeliger!
 • Check het vermogen van de speakers op de vloer: hoewel vermogen niet altijd evenveel zegt, kan het wel een indcatie geven van de kracht van de speakers. Neem daarom altijd een kijkje bij het totale vermogen van de vloerstaande speaker.
 • Bekende merken hoeven niet altijd het beste te zijn: in tegenstelling tot men vaak denkt, hoeven speakers niet altijd van bekende merken gekocht te worden voor het beste resultaat. We hebben tal van speakers getest van onbekendere merken die betere resultaten leverden.

Mocht je na het lezen toch nog specifieke vragen hebben over een vloerstaande speaker kopen, dan kun je ons altijd een bericht sturen.

Vloerstaande speakers vergelijken

Vergelijk de beste vloerstaande speakers van dit moment

Vloerstaande speakerVermogenAfmetingAantalIndicatie prijs
Jamo S628240 watt190 x 1134 x 380 mm2€ 423,-
Q Acoustics 3050i180 watt310 x 1020 x 310 mm2€ 799,-
Klipsch RP-280F600 watt
268 x 1094 x 465 mm
1€ 499,-
JBL Studio 580200 watt250 x 1069 x 348 mm2€ 799,-
JBL Arena 180225 watt217 x 1086 x 314 mm1€ 269,-

Beste merken voor een vloerstaande speaker

Van deze merken kun je het best vloerstaande speakers kopen

jbl speakers

JBL speakers

JBL heeft diverse speakers in haar assortiment die ons aanspreken. Ook op het gebied van een vloerstaande speaker kopen ben je bij JBL aan het juiste adres. De vloerstaande speakers kun je bij JBL per stuk of per twee aanschaffen in een set.

klipsch speakers

Klipsch speakers

Klipsch heeft naast kwaliteit het design hoog in het vaandel staan. En dat zien we helemaal terug bij de vloerstaande speakers die gezien mogen worden! Wanneer jij vloerstaande speakers een bijdrage wilt laten leveren aan de woonkamer, zit je met de speakers van Klipsch goed!

jamo speakers

Jamo speakers

Op zoek naar betaalbare vloerstaande speakers van goede kwaliteit? Check dan eens de speakers van Jamo! Hoewel de speakers wat minder designvol zijn, zullen ze zeker niet misstaan in de reguliere woonkamer.

The following two tabs change content below.

Bram

Bram is een van de gezichten achter Mijnspeaker.nl en heeft een grote passie voor het opstellen van home cinema situaties. Onder het mom 'goede muziek is pas goed met de juiste apparatuur' adviseert Bram bezoekers van Mijnspeaker.nl in de vorm van adviesgidsen en blogs. Bram's favoriete speaker merken? Sonos, Harman Kardon en Denon!

Laatste berichten van Bram (toon alles)