TV speaker

Advies voor een TV speaker kopen

tv spekaer kopen
Home » Speaker advies » TV speaker

Op het gebied van TV speakers is er tegenwoordig een duidelijke trend zichtbaar: in vorm van soundbars kun je het geluid van je TV aanzienlijk verbeteren. Er zijn ontzettend veel soundbars voor de TV op de markt. Wij bieden de helpende hand: op deze pagina zetten we de beste speakers voor de televisie op een rij en geven we handige tips. Een nieuwe TV speaker kopen maken wij een stuk eenvoudiger met deze adviesgids!

De beste TV speakers

Onze aanbeveling voor een TV speaker

samsung hw-k355 speaker voor tv
Samsung
HW-K355
soundbar
philips htl1190 speaker voor tv
Philips
HTL1190
soundbar
bose solo 5 speaker voor tv
BESTE KEUZE
Bose
Solo 5
sony ht-ct290 speaker voor tv
Sony
HT-CT290
soundbar
jbl bar 2.1 speaker voor tv
JBL
Bar 2.1
soundbar

Eigenschappen van een TV speaker

speakers voor tv als soundbar

Speakers voor TV zijn vaak in vorm van een soundbar.

Speakers voor TV hebben een totaal andere vorm dan bijvoorbeeld speakers voor woonkamer. Zo zijn ze vaak horizontaal en laag uitgevoerd, waardoor ze vaker de naam ‘soundbar’ dragen. We hebben deze en drie andere échte eigenschappen van TV speakers op een rij gezet.

4 eigenschappen van TV speakers:

 1. In vorm van soundbar: de speakers voor TV zijn vaak een slank, liggend model. Ze kunnen daardoor perfect onder de televisie geplaatst worden.
 2. Voorzien van subwoofer: diverse TV speakers zijn voorzien van een extra subwoofer, om de geluidskwaliteit aanzienlijk te versterken.
 3. Multiroom: doordat diverse TV speakers multiroom ondersteunen, kun je de soundbar opnemen en groeperen met bijvoorbeeld alle speakers in de woonkamer.
 4. Draadloos via bluetooth: in veel gevallen zijn speakers voor TV draadloos, doordat ze gebruik maken van een bluetooth verbinding. Je kunt dan makkelijk een verbinding maken met je TV zonder bedrading.

Met name het laatste eigenschap is super relevant bij soundbars: zo voorkom je een wir war aan draden, wat helemaal een rommelige look geeft als je de TV aan de muur hebt hangen. Laten we gelijk doorgaan met alle voordelen.

Voordelen van speakers voor TV

multiroom speakers voor tv

Multiroom speakers voor TV maken het mogelijk om ze te groeperen.

Wanneer je specifiek speakers voor TV kopen gaat, geniet je van net weer andere voordelen dan bij andere typen speakers. We zetten de voordelen voor je op een rij.

 • Onder de TV te plaatsen: doordat de TV speakers vaak uitgevoerd zijn in vorm van een soundbar, kun je ze eenvoudig onder je televisie plaatsen. Dit zorgt niet alleen voor een strakkere look: ook geniet je nog beter van het geluid!
 • Versterking/verbetering TV geluid: het geluid van je TV op zichzelf, is vaak niet enorm goed. Met behulp van extra TV speakers verbeter je het geluid aanzienlijk en geniet je nog meer van muziek of films.
 • Te koppelen met andere speakers: door onder andere multiroom, kun je tv speakers steeds vaker koppelen met andere speakers! Sterker nog: er zijn zelfs soundbars die te op nemen zijn binnen een smart home, waarna je ze kunt bedienen met bijvoorbeeld Google Home!
 • Geen gedoe met bedrading: doordat er in veel gevallen sprake is van een bluetooth ondersteuning, hoef je je geen zorgen te maken over kabelgaatjes of bedrading. In veel gevallen zijn speakers voor TV gewoon draadloos!

Bovenstaande voordelen komen veelal voor bij dit type speakers. Echter is het wel afhankelijk van het model en het merk: we raden je altijd aan om goed te kijken naar de specifieke productomschrijvingen van speakers.

bose solo 5 speaker voor tv

★★★★★ – “De beste speaker voor tv op dit moment is de Bose Solo 5 in onze ogen. Goede kwaliteit, makkelijk onder TV te schuiven en makkelijk aan te sluiten.

Onze aanbeveling: Bose Solo 5 soundbar

Deze soundbar van Bose is onze ogen de beste keuze als speaker voor TV. Doordat hij verbinding kan maken via bluetooth, zul je geen last hebben van losghangende draden. Daarbij kun je niet alleen TV koppelen, maar ook zaken als je smartphone of tablet. Voor een mooie prijs is deze Bose Solo 5 soundbar een hele goede keuze.

Eigenschappen:

 • Streamen van allerlei apparaten
 • Bluetooth (draadloos!)
 • Met afstandsbediening

Tips voor een TV speaker kopen

Om ervoor te zorgen dat jij straks de beste speakers voor TV kopen gaat, hebben we een aantal handige tips op een rij gezet. Deze tips vloeien voort uit onze ervaring bij het kopen van diverse speakers, waaronder speakers voor een televisie!

 • Kijk goed naar de afmetingen: niets is zo belangrijk als de afmetingen van speakers voor een tv. Je wilt straks een soundbar onder je TV kunnen schuiven. Kijk daarom altijd goed naar de lengte, breedte en hoogte van desbetreffende speakers.
 • Ga voor een draadloos model: wanneer je de keuze hebt is het slim om te gaan voor bluetooth mogelijkheden. Hiermee geniet je van een draadloze verbinding, waardoor je geen aansluiting hoeft te maken met je TV met behulp van een kabel.
 • Controleer het bluetooth bereik: als je er dan een hebt met bluetooth ondersteuning, is het ontzettend belangrijk om het bereik in de gaten te houden. Bedenk hoever jij straks van de soundbar af komt te zitten en ga op zoek naar modellen met voldoende bluetoothbereik.
 • Check reviews van soundbars: online zijn er veel speaker reviews te vinden van diverse modellen. Het is dan ook aan te raden om deze reviews te lezen alvorens je speakers voor TV kopen gaat.
 • Controleer goed welke poorten jouw TV allemaal heeft: bij diverse speakers is koppelen met je TV mogelijk, alleen is dit wel afhankelijk van de mogelijke poorten die jouw televisie heeft. Bij bijvoorbeeld Sonos speakers koppelen aan je TV is ook veel mogelijk, indien je wel de juiste poorten (open) hebt.

Behoefte aan aanvullend advies of heb je wellicht nog enkele vragen voor een specifieke televisie? Vraag het onze speaker-experts en maak straks de juiste keuze!

TV speakers vergelijken

Vergelijk de beste TV speakers

TV speakerBluetoothMet subwooferVermogenAfmetingenIndicatie prijs
Samsung HW-K355JaJa130 watt90,7 x 5,4 x 7,1 cm€ 95,19
Philips HTL1190JaNee40 watt86,5 x 8,6 x 6,8 cm€ 114,95
Bose Solo 5JaNee200 watt54,8 x 7,0 x 8,6 cm€ 239,-
Sony HC-CT290JaJa300 watt90 x 5,2 x 6,8 cm€ 137,95
JBL Bar 2.1JaJa300 watt96,5 x 6,8 x 5,8 cm€ 284,-

Beste merken voor speakers voor TV

Van deze merken kun je het best TV speakers kopen

bose speakers

Bose TV speakers

Voor speakers voor TV ben je bij Bose aan het goede adres. Het bekende merk is een specialist op het gebied van soundbars om het geluid van je TV te versterken. De meesten TV speakers zijn draadloos te koppelen via een bluetooth verbinding.

jbl speakers

JBL TV speakers

JBL richt zich al enkele jaren op TV speakers in de vorm van een soundbar. De fraai vormgegeven soundbars zijn compact en zeer licht, waardoor je ze eenvoudig onder je TV kunt schuiven. Met een goede prijs/kwaliteitsverhouding maak je met JBL altijd een goede keuze.

sony speakers

Sony TV speakers

Sony is bij veel verschillende soorten speakers een hele goede keuze. Ook voor speakers voor TV biedt Sony uitkomst: met diverse soundbars (meestal voorzien van subwoofer) geniet je straks van veel betere geluidskwaliteit. In veel gevallen te koppelen met behulp van bluetooth!

The following two tabs change content below.

Rob

Rob schrijft dagelijks artikelen en adviesgidsen op Mijnspeaker.nl en heeft een passie voor huishoudelijke gadgets. Hij is een van de gezichten achter deze speaker website en is met name liefhebber van slimme speakers. Zoeken via speakers is volgens Rob 'the next big thing'. Ook niet gek dat Rob voorkeur heeft voor speakers van Google, Harman Kardon en Sonos.

Laatste berichten van Rob (toon alles)