Surround speaker

Advies voor een surround speaker kopen

surround speaker
Home » Speaker advies » Surround speaker

Een surround speaker is bij een home cinema effect niet weg te denken. In een standaard 5.1 speakerset zijn altijd twee surround speakers te vinden. Een surround speaker wordt vaak naast de zitplaats van de luisteraar/kijker geplaatst, waarbij rekening gehouden moet worden met het aantal graden richting de center speaker. Om te zorgen dat je de juiste surround speaker kopen gaat, hebben we de beste modellen voor je op een rij gezet. Vergelijk de beste surround speakers op relevante factoren, als vermogen en aansluiting. Een surround speaker kopen en ontdekken wordt zo een stuk makkelijker!

De beste surround speakers

Onze aanbeveling voor surround speaker

harman kardon surround speakers
Harman Kardon
Wisa
pioneer surround speakers
Pioneer
TS-X150
klipsch-surround-speakers
BESTE KEUZE
Klipsch
jamo surround speakers
Jamo
S 8 ATM
Artsound surround speaker
Artsound
AS410

Eigenschappen van surround speakers

Een surround speaker is onmisbaar bij en optimale geluidsbeleving voor in de woonkamer. We hebben de belangrijkste eigenschappen van surround speakers voor je op een rij gezet!

De 3 belangrijkste eigenschappen van surround speakers:

 1. Surround speakers werken samen: surround speakers werken vaak in combinatie met andere speakers. Het ligt aan de opstelling welke speakers samenwerken met elkaar. Vaak wordt er gekozen voor een 5.1 opstelling, twee surround speakers, twee front speakers (vaak vloerstaande speakers), één subwoofer en één center speaker.
 2. Twee speakers of meer: als we kijken naar de meest voor de hand liggende opstelling, de 5.1 opstelling. Wordt er vaak gekozen voor twee surround speakers. Deze speakers staan dan vaak geplaatst aan de zijkant geplaatst waar je zit. Voor een nog betere geluidservaring tijdens een film kan het ook nog zijn dat er nog twee speakers achter je geplaatst worden.
 3. Per set verkocht: vaak worden surround speakers per set gekocht. Dit wordt ook aangeraden dit te doen zodat surround speakers het zelfde vermogen hebben. Het kan namelijk storend zijn wanneer er geluidsverschil in de speakers zit.

Voordelen van surround speakers

Wanneer je kiest voor surround speakers komen er direct enkele voordelen bij kijken. Zo geniet je van een betere geluidservaring en zijn ze vaak makkelijk te installeren. Bekijk deze en enkele andere mooie voordelen van surround speakers.

 • Betere geluidservaring: kijk je veel films of series? Dan kun je veel plezier hebben van surround speakers. Surround speakers zorgen namelijk voor een betere beleving tijdens een film. Dit komt geluid uit verschillende hoeken komt met surround speakers.
 • Makkelijk te installeren: heb je al een geluidssysteem? Dan is het vrij gemakkelijk deze uit te breiden met surround speakers. Vaak zijn deze speakers ook vrij makkelijk te installeren, koppel ze aan het geluidssysteem en test ze uit.
 • Personaliseren en uit te breiden: je kunt er voor kiezen om een compleet home cinema speakerset aan te schaffen, hier zit vaak alles bij ook surround speakers. Kies je voor losse surround speakers dan kun je deze zelf nog personaliseren en uitbreiden.

Het is belangrijk om op deze voordelen te letten bij surround speakers kopen! Kijk altijd goed naar de productomschrijving in desbetreffende webshop voor je overgaat tot aankoop. Lees meer bij de kooptips in deze adviesgids onderaan de pagina.

klipsch-surround-speakers

★★★★★ – “Prachtige speakers met subliem geluid“.

Onze aanbeveling: Klipsch RP-500SA surround speakers

Onze voorkeur en aanbeveling gaat uit naar de Klipsch Rp-500SA surround speakers. Er hangt wel een aardig prijskaartje aan de speakers, maar als je voor goede kwaliteit wilt gaan dan zijn dit wel de beste surround speakers op dit moment. Ook zien de speakers er prachtig uit, mooi afgewerkt met hout en een bronzen gloed. Let er wel op dat deze speakers met name bedoeld zijn om aan de muur te bevestigen.

Eigenschappen:

 • Continue vermogen van 75 Watt
 • Peak vermogen van 300 Watt
 • Geschikt voor versterkers van 10 t/m 75 Watt

Onze tips voor het kopen van surround speakers

Om je zo goed mogelijk te adviseren voor het kopen van surround speakers, willen we je ook nog wat tips meegeven. Hieronder staat beschreven waar je op kunt letten, zodat je niet voor verassingen komt te staan.

 • Koop van hetzelfde merk: wij raden aan om speakers te kopen van hetzelfde merk. Vaak sluit dit net even wat beter aan op elkaar qua geluid en hoef je je geen zorgen te maken over de mogelijkheden.
 • Vraag het aan een expert: niet zeker over je keuze? Vraag dan altijd aan een expert wat hij jou zou aanraden. Vaak kun je dit online doen bij desbetreffende webshop. Bepaal eerst wat je voorkeuren zijn en leg dit voor aan de online expert.
 • Lees ervaringen en reviews: weet je wel welke surround speakers je graag zou willen kopen of overweegt? Lees dan ook even de ervaringen en reviews van andere consumenten. Vaak hebben deze desbetreffende speakers zelf uitgebreid getest en kun je hun ervaringen lezen. Dit is net wat betrouwbaarder dan de beschrijving in de webshop zelf.

Natuurlijk kun je ook altijd contact met ons op nemen voor advies.

Surround speakers vergelijken

Vergelijk de beste surround speakers

SpeakerType speakerMaximale belastbaarheidAantalIndicatie prijs
Pioneer TS-X150Satelliet speaker
60 Watt2 stuks€ 61,-
Harman Kardon WisaSatelliet speaker50 Watt2 stuks€ 449,-
Klipsch RP-500SASatelliet speaker300 Watt
2 stuks
€ 649,-
Jamo S 8 ATMSatelliet speaker100 Watt2 stuks€ 229,-
Artsound AS410Satelliet speaker100 Watt2 stuks€ 195,-

Beste merken voor een surround speaker

Van deze merken kun je het best surround speakers kopen

pioneer speakers

Pioneer surround speakers

Het Japanse merk Pioneer is bekend van kwalitatief hoogwaardige speakers. Denk aan autospeakers, home cinema speakersets, surround speakers en overige radioapparatuur. Doordat dit bekende merk al 1938 actief is op de audiomarkt en zijn naam waar maakt vinden wij dat het thuishoort in dit rijtje.

bose speakers

Bose surround speakers

Een ander bekend audio merk is Bose. Ook Bose levert speakers van hoge kwaliteit en goede geluidservaring. We hebben goede ervaringen met dit merk en horen ook veel goede verhalen erover.

klipsch speakers

Klipsch surround speakers

Speakers van het Amerikaanse merk Klipsch zien er vaak top uit. De prijs daarentegen is wel vaak erg hoog, daarvoor krijg je wel het beste sound voor terug. Vaak zijn dit ook de beste speakers op de markt voor de particuliere markt.

The following two tabs change content below.

Bram

Bram is een van de gezichten achter Mijnspeaker.nl en heeft een grote passie voor het opstellen van home cinema situaties. Onder het mom 'goede muziek is pas goed met de juiste apparatuur' adviseert Bram bezoekers van Mijnspeaker.nl in de vorm van adviesgidsen en blogs. Bram's favoriete speaker merken? Sonos, Harman Kardon en Denon!

Laatste berichten van Bram (toon alles)