Speakers voor woonkamer

Advies voor speakers voor woonkamer kopen

beste speakers voor woonkamer
Home » Speaker advies » Speakers voor woonkamer

Een speaker kan en mag natuurlijk niet ontbreken in de woonkamer. Je wilt in de woonkamer kunnen genieten van je favoriete muziek of helemaal op gaan in de film die aanstaat op je televisie. Er zijn op het gebied van speakers voor de woonkamer veel verschillende varianten. In deze gids zetten we de beste speaker voor woonkamer modellen op een rij en geven we je advies welke je het beste kunt kopen.

De beste speakers voor woonkamer

Onze aanbeveling voor woonkamer speakers

jbl boombox speaker voor woonkamer
JBL
Boombox
speaker
harman kardon citation one woonkamer speaker
Harman Kardon
Citation
One
sonos play-5 speaker voor woonkamer
BESTE KEUZE
Sonos
Play:5
google home speaker voor woonkamer
Google
Home
smart speaker
bose soundlink mini speaker woonkamer
Bose
SoundLink
Mini II

Eigenschappen van speakers voor woonkamer

Speakers voor in de woonkamer zijn veelal mooie design speakers. Denk aan merken als Bose en Sonos die niet alleen zorgen voor een goede geluidsbeleving in de kamer, maar ook bijdragen aan het interieur. Bij speakers voor in de woonkamer is er veelal sprake van een aantal eigenschappen die we meermaals  zien terugkomen.

Belangrijkste eigenschappen van woonkamer speakers:

 • Designvol: design staat vaak voorop. Logisch, wat de speakers zullen hoogstwaarschijnlijk in het zicht komen te staan in de kamer.
 • Multiroom mogelijkheden: in veel gevallen is er sprake van ondersteuning voor multiroom. Hierbij kunnen speakers eenvoudig per kamer gegroepeerd worden.
 • Koppelen: in de woonkamer is er vaak sprake van een radio, een televisie en natuurlijk persoonlijke devices als een smartphone van de bewoner. In veel gevallen kunnen woonkamer speakers gekoppeld worden met al deze apparaten.
 • Streamen: de speakers bieden vaker streaming mogelijkheden. Hiermee kun je met je smartphone of tablet eenvoudig muziek streamen naar de speakers.
 • Voice assistant: steeds vaker zien we ondersteuning voor bijvoorbeeld Google Assistant. Hiermee kun je de speakers ook om antwoorden vragen, gebruiken bij het bedienen van verlichting of natuurlijk gewoon voor het afspelen muziek luisteren. Let op: ga voor een Google Assistant ondersteuning als je in het Nederlands wilt communiceren. Speakers die gebruik maken van Alexa ondersteuning (bijvoorbeeld Sonos One) zijn nog niet Nederlands ondersteund. Lees ook ontwikkelingen over Sonos spraak Nederlands.

Voordelen van speakers voor woonkamer

In vergelijking met bijvoorbeeld speakers voor buiten, zijn er bij woonkamer speakers grote beslissingen gemaakt op het gebied van design. Daarbij is er veel meer nagedacht over het kunnen groeperen en koppelen van de speakers met andere apparaten, bijvoorbeeld voor smart homes. We zetten de mooiste voordelen op een rij.

 • Ze zien er vaak prachtig uit: soms kunnen deze speakers jouw complete interieur naar een hoger level brengen. Ze zien er vaak mooi uit en dragen bij aan de look en feel van de woonkamer.
 • Groepeer alle woonkamer speakers: je kunt met diverse speakers je hele woonkamer voorzien van geluid. Door ze strategisch te plaatsen en te groeperen met ‘multiroom’ ondersteuning, zorg je ervoor dat je overal in de kamer geniet van de beste geluidskwaliteit.
 • Koppel met diverse apparaten: een radio, een tv en je smartphone gebruik je veelal in de woonkamer. Een van de grote voordelen bij woonkamer speakers is dan ook dat je ze allemaal kunt koppelen en de koppeling vaak bewaart blijft. Je loopt de woonkamer in en het streamen kan beginnen!
 • Verbetering systemen/apparaten: natuurlijk is een van de grootste voordelen dat je bijvoorbeeld je smart tv kunt verbeteren op het gebied van geluid. Met meer speakers in de woonkamer geniet je van nog betere beleving van films, muziek of radio.

We raden je altijd aan (lees ook onze kooptips) om goed te letten op deze factoren. Er is niet altijd sprake van alle voordelen die we hier benoemen bij speakers.

sonos play-5 speaker voor woonkamer

★★★★★ – “Op dit moment is de compacte Sonos Play:5 in onze ogen de beste keuze voor speakers voor woonkamer!

Onze aanbeveling: Sonos Play:5 speaker

Als je op zoek bent naar speakers voor woonkamer, is in onze ogen de Sonos Play:5 een van de betere keuzes. De mooi afgewerkte speaker is relatief compact, waardoor je hem praktisch overal kunt zetten. Bij meerdere kun je alle speakers in de woonkamer groeperen en met een knop muziek af laten spelen op alle Sonos speakers. Daarbij kun je met Spotify Connect eenvoudig muzieklijsten streamen. Met een ingebouwde (internet) radio is dit onze keuze voor een woonkamer speaker.

Eigenschappen:

 • Compacte speaker
 • Designvol en mooi afgewerkt
 • Ingebouwde (internet)radio

Onze tips bij speakers voor woonkamer kopen

Er zijn een aantal zaken waar je goed op moet letten bij de juiste keuze voor woonkamer speakers. Zo is niet alleen het uiterlijk van de speakers belangrijk; ook het feit of ze te koppelen zijn met jouw apparaten is een must om naar te kijken. We zetten onze tips voor woonkamer speakers kopen op een rij!

 • Ga voor een passend design: je wilt in de woonkamer natuurlijk een kloppend plaatje. De speakers zullen hoogstwaarschijnlijk in het zicht komen te staan, waardoor een aansluitend design belangrijk is. Gelukkig bieden diverse merken speakers aan in verschillende kleuropties.
 • Ga je voor een home cinema set? Let dan op plaatsing: je hebt keuze uit een 2.1, 5.1 of 7.1 speaker set voor een betere geluidsbeleving. Lees hier meer informatie over plaatsing speakers in woonkamer.
 • Check of er radiofunctie ingebouwd is: de keuze voor een speaker met ingebouwde radio is onze ogen een juiste keuze. Je wilt in de kamer ook radio kunnen luisteren. In veel gevallen hebben speakers ook een radio functie ingebouwd. Let op: het kan dan ook gaan om internetradio.
 • Meet mogelijke afmetingen op: hoe groot is de plank waar jij de speaker op wilt zetten? Ga na wat de mogelijke afmetingen zijn en ga dan op zoek naar een model wat ‘past’.
 • Kijk of de speakers ‘aan te sluiten’ zijn: je wilt straks wellicht de speakers eenvoudig aansluiten op de televisie en de radio in de woonkamer. Check altijd of de speaker ‘compatibel’ is met jouw systemen en apparaten.
 • Kies voor multiroom ondersteuning: onze tip is om echt te kiezen voor speakers met multiroom. Mocht je je speaker set willen uitbreiden, kun je speakers makkelijk groeperen!
 • Lees reviews en ervaringen van modellen: je bent niet de eerste die dat ene model op het oog heeft.  Lees je van te voren in en kom er voordat je over gaat tot aankoop achter wat anderen hebben ervaren bij specifieke speakers.

Heb je naar aanleiding van onze kooptips nog aanvullende vragen voor woonkamer speakers? Schroom niet om contact met ons op te nemen: ons team met speaker-experts staat klaar om je te helpen met persoonlijk advies.

Speakers voor woonkamer vergelijken

Vergelijk de beste speakers voor de woonkamer

Speaker voor woonkamerMultiroomAansluitingGewichtIngebouwde radioIndicatie prijs
JBL BoomboxNeeDraadloos5.25 kgNee€ 369,-
Harman Kardon CItation OneJaNetstroom2.00 kgJa€ 199,-
Sonos Play:5JaNetstroom6.36 kgJa€ 499,-
Google HomeJaNetstroom0.47 kgNee€ 149,-
Bose SoundLink Mini IINeeDraadloos1.23 kgNee€ 189,95

Beste merken voor speakers voor woonkamer

Van deze merken kun je het best buiten speakers kopen

sonos speakers

Sonos woonkamer speakers

Sonos is een van de beste merken voor speakers waarmee je de geluidsbeleving in de woonkamer kan verbeteren. Met de gehele ‘Play’ lijn vind je diverse speakers in verschillende afmetingen die eenvoudig met elkaar te verbinden zijn. Middels multiroom koppel je gemakkelijk alle speakers in de woonkamer. Bij Sonos staat design en kwaliteit voorop, wat je duidelijk terugziet in de verschillende speakers.

jbl speakers

JBL woonkamer speakers

Hoewel JBL het meest bekend is van haar compacte draadloze speakers, zijn er ook modellen die prima een plaatsje kunnen krijgen in de woonkamer. De speakers van JBL hebben allen zeer goede geluidskwaliteit en kunnen onder andere gebruikt worden voor het streamen van muziek via bluetooth.

harman kardon speakers

Harman Kardon woonkamer speakers

Wie kent Harman Kardon niet? Het bekende speakermerk heeft diverse goede keuzes voor speakers voor in de woonkamer. Interessant is dat de speakers van Harman Kardon tegenwoordig steeds vaker ondersteuning bieden voor platformen als Google Assisant. Zo heb je in de woonkamer altijd antwoord op je vragen en kun je de speakers met spraak bedienen.

The following two tabs change content below.

Rob

Rob schrijft dagelijks artikelen en adviesgidsen op Mijnspeaker.nl en heeft een passie voor huishoudelijke gadgets. Hij is een van de gezichten achter deze speaker website en is met name liefhebber van slimme speakers. Zoeken via speakers is volgens Rob 'the next big thing'. Ook niet gek dat Rob voorkeur heeft voor speakers van Google, Harman Kardon en Sonos.

Laatste berichten van Rob (toon alles)