Speakers voor kleine ruimte

Advies voor speakers voor een kleine ruimte kopen

speakers voor kleine ruimte
Home » Speaker advies » Speakers voor kleine ruimte

Bij het kopen van speakers is het belangrijk om te kijken naar het vermogen van de luidspreker: je wilt immers wel dat er straks genoeg geluid uitkomt. Als je echter op zoek bent naar speakers voor kleinere ruimtes, kun je beter kijken naar andere factoren. Denk aan de compactheid van de speaker en de aansluiting mogelijkheden. Op deze pagina delen wij een selectie met de beste speakers voor kleine ruimte.

De beste speakers voor kleine ruimte

Onze aanbeveling voor buiten speakers

sonos one speaker voor kleine ruimte
Sonos
One
speaker
google mini voor kleine ruimte
Google
Mini
speaker
jbl charge 4 speaker voor kleine ruimte
BESTE KEUZE
JBL
Charge 4
sony xb10 speaker voor kleine ruimte
Sony
SRS-XB10
speaker
sonos play-1 speaker voor kleine ruimte
Sonos
PLAY:1
speaker

Eigenschappen van speakers voor kleinere ruimtes

speakers voor kleine ruimtes zijn vaak compact

Speakers voor kleine ruimtes zijn vaak compact!

In tegenstelling tot speakers voor buiten, hoef je bij kleinere ruimtes minder rekening te houden met het totale vermogen van een speaker. Vaak zijn dit soort speakers dan ook kleiner qua formaat en is de prijs stukken lager dan grotere speakers. We zetten deze en een aantal andere belangrijke eigenschappen op een rij.

Belangrijkste eigenschappen van kleine ruimte speakers:

 • Kleiner formaat: speakers voor kleine ruimte zijn vaak een stuk compacter dan speakers die bedoeld zijn voor grote hallen of woonkamers.
 • Makkelijk te koppelen: net als bij andere modellen zijn deze speakers vaak ook makkelijk te koppelen met bijvoorbeeld je smartphone via bluetooth.
 • Lagere prijs: de prijs is aanzienlijk lager bij de keuze voor kleinere speakers. Dit heeft met name te maken met het vermogen en de capabiliteit van de speakers.
 • Voldoende geluid: uiteraard is, ongeacht het formaat, meestal sprake van een prima geluidskwaliteit en is de kleinere ruimte straks goed voorzien van geluid.

Voordelen van speakers voor kleine ruimtes

kleine speakers kun je overal neerzetten

Bij het kopen van speakers voor kleinere kamers of ruimtes, geniet je vaak vaan aantal voordelen. Zo zijn ze lekker compact en kun je makkelijk op een wandplankje of een bijzettafel zetten. Bekijk alle voordelen in onze ogen:

 • Makkelijk neer te zetten: doordat deze speakers vaak stukken kleiner zijn, kun je ze makkelijker een plaatsje geven. Je hoeft dus geen rekening te houden met het feit of de speaker wel ‘past’.
 • Eenvoudig te verplaatsen: omdat deze speakers vaak draadloos verbonden kunnen worden, kun je ze praktisch overal in de ruimte neerzetten.
 • Goedkoper: natuurlijk is minder uitgeven interessant bij het kopen van speakers. Bij speakers voor kleinere ruimtes ben je vaak minder geld kwijt dan voor grotere kamers of ruimtes.
 • Streamen / bluetooth verbinding: een mooi voordeel is dat je eenvoudig muziek kun streamen via een bluetooth verbinding.

Let op: bovenstaande voordelen zijn veelvoorkomende voordelen. Niet altijd is er sprake van alle voordelen bij verschillende speakers. We raden je dan ook altijd aan om naar de kenmerken van bepaalde varianten te kijken.

jbl charge 4 speaker voor kleine ruimte

★★★★★ – “De JBL Charge 4 is een goede keuze als je op zoek bent naar een speaker voor de wat kleinere kamers/ruimtes.

Onze aanbeveling: JBL Charge 4

De Charge lijn van JBL is gevuld met allerlei speakers voor in en rondom het huis. Een mooi tussenmodel wat er tussenuit springt is de JBL Charge 4. Een compacte speaker die in onze ogen goed gebruikt kan worden voor de wat kleinere ruimtes!

Eigenschappen:

 • Compact
 • Lichtgewicht
 • Draadloos

Onze tips bij speakers kopen voor een kleine ruimte

De afgelopen tijd hebben we veel speakers in handen gehad die prima kunnen dienen als speaker voor de ietwat kleinere kamers of ruimtes (denk aan een hal of slaapkamer). Hierbij zijn we soms wat zaken tegengekomen die we met je delen, zodat jij straks beter de juiste keuze kunt maken. Bekijk onze kooptips:

 • Kijk goed naar afmetingen: een speaker voor kleinere ruimtes hoeft niet heel groot te zijn. Een afbeelding of foto kan vertekenend zijn, helemaal wanneer er speakers naast elkaar afgebeeld staan. Kijk altijd naar de afmetingen om er zeker van te zijn dat jij een ‘klein’ model in huis haalt.
 • Check aansluitingen: het laatste wat je wilt is een speaker kopen die straks niet te koppelen is met jouw systeem of apparaat. Check daarom altijd de compatibiliteit van een speaker voor je deze aanschaft.
 • Bekijk koppelmogelijkheden: wil je de speaker straks kunnen koppelen met bijvoorbeeld je Google Home speaker? Dan is het wel slim om te kijken naar koppelingen en de mogelijkheden daarvan. Vaak wordt dit aangegeven als te koppelen domotica platform.
 • Lees reviews: online zijn er heel veel reviews te lezen. Hiermee kun je een goed beeld krijgen over een model wat je wellicht voor ogen heb. Zo kom je erachter waar men tegenaan is gelopen en weet je precies wat je in huis haalt.
 • Check maximaal bereik: hoewel er sprake is van een kleine ruimte, raden we je altijd aan om het maximale bereik van de speaker te bekijken. Hou ook rekening met eventuele obstakels of muren in de kleine ruimte.

Heb je naar aanleiding van onze kooptips nog aanvullende vragen? Stuur ons dan een berichtje, ons team van speaker-experts staat te trappelen om jou te helpen bij het maken de juiste keuze.

Speakers voor kleine ruimtes vergelijken

Vergelijk de beste speakers voor kleinere ruimtes

Speaker voor buitenAfmetingGewichtIndicatie prijs
Sonos One11,9 x 16,1 x 11,9 cm1850 gram€ 219,-
Google Mini9,8 x 4,2 x 9,8 cm358 gram€ 59,-
JBL Charge 422 x 9,3 x 9,5 cm965 gram€ 169,-
Sony SRS-XB107,5 x 9,1 x 7,5 cm368 gram€ 48,-
Sonos Play:116,1 x 11,9 x 11,9 cm2576 gram€ 169,-

Beste merken voor speakers voor kleine ruimte

Van deze merken kun je het best buiten speakers kopen

sonos speakers

Sonos speakers voor kleine ruimte

Zoals je wellicht weet heeft Sonos heel veel verschillende speakers in haar assortiment. Ook voor compacte speakers voor geluid in kleinere ruimtes ben je bij Sonos aan het juiste adres. Je hebt hierin een keuze uit diverse kleinere speakers met of zonder spraakbesturing (via Alexa).

jbl speakers

JBL speakers voor kleine ruimte

JBL is een van de betere voor compacte, draadloze speakers. Perfect voor ruimtes als de hal of de slaapkamer. Het makkelijke van de JBL speakers is dat je ze op kunt laden, waarna je ze ook gewoon mee kunt nemen naar een park of op vakantie!

sony speakers

Sony speakers voor kleine ruimte

Sony heeft diverse speakers in het assortiment die goed geschikt zijn voor kleinere ruimtes als slaapkamers of schuurtjes. Een goed voorbeeld hiervan is de SRS-XB10, die ondanks zijn kleine formaat zorgt voor voldoende geluid!

The following two tabs change content below.

Rob

Rob schrijft dagelijks artikelen en adviesgidsen op Mijnspeaker.nl en heeft een passie voor huishoudelijke gadgets. Hij is een van de gezichten achter deze speaker website en is met name liefhebber van slimme speakers. Zoeken via speakers is volgens Rob 'the next big thing'. Ook niet gek dat Rob voorkeur heeft voor speakers van Google, Harman Kardon en Sonos.

Laatste berichten van Rob (toon alles)