Speakers voor buiten

Advies voor speakers voor buiten kopen

speakers voor buiten
Home » Speaker advies » Speakers voor buiten

Bij het kopen van speakers voor buiten zijn er aantal kenmerken waar je goed op moet letten. Zo is het verstandig om te kijken naar de waterdichtheid van de speaker, het gewicht en natuurlijk de afmeting. Daarbij zijn ook zaken als de accuduur niet onbelangrijk om mee te nemen bij jouw keuze. Op deze pagina geven wij gericht advies voor buiten speakers kopen. Bekijk de beste modellen, vergelijk deze en lees onze kooptips voor het maken van de juiste keuze.

De beste speakers voor buiten

Onze aanbeveling voor buiten speakers

sony srs-xb31 speakers voor buiten
Sony
SRS-XB31
speaker
bose soundlink revolve speakers voor buiten
BOSE
Soundlink
Revolve+
speakers voor buiten
BESTE KEUZE
JBL
Charge 3
fresh n rebel rockbox speakers voor buiten
Fresh ‘n Rebel
Rockbox
BOLD M
LIPA
HFD-812
speaker

Eigenschappen van speakers voor buiten

speakers voor buiten zijn vaak waterdicht

Speakers voor buiten zijn vaak waterdicht.

Bij buiten speakers zijn er aantal belangrijk eigenschappen, die we niet vaak terug zien bij andere soorten speakers. We zetten de belangrijkste eigenschappen voor buiten modellen op een rij.

Belangrijkste eigenschappen van buiten speakers:

 • Waterdicht: buiten speakers zijn vaak waterdicht, waardoor ze een regenbui kunnen overleven. Je kunt deze speakers daarbij ook met een gerust hart naast het zwembad zetten.
 • Compact: vaak zijn buiten speakers een stuk kleiner dan speakers voor in huis.
 • Lichtgewicht: omdat de speakers gemaakt zijn om makkelijk mee te kunnen nemen, zijn ze vaak uitgevoerd in lichtgewicht. Er zijn modellen die nog minder dan een kilogram wegen!
 • Eenvoudige bevestiging: er zijn speciale speakers voor buiten die voorzien zijn van een clip. Zo kun je ze bijvoorbeeld makkelijk aan je rugtas hangen of aan je stuur van je fiets.
 • Voorzien van USB poort: buiten speakers zijn vaak voorzien van een USB poort, met alle voordelen van dien (bespreken we straks!).

Voordelen van speakers voor buiten

opladen smartphone met speakers voor buiten

Opladen van je smartphone is vaak mogelijk met speakers voor buiten.

Bij speakers voor buiten zitten automatisch een aantal interessante voordelen. Zo kun je in veel gevallen de speakers als power bank gebruiken, kun je hem makkelijk opladen en gaat hij extra lang mee. Laten we inzoomen op de mooiste voordelen van dit type speakers.

 • Eenvoudig mee te nemen: speakers voor buiten zijn vaak makkelijk mee te nemen. Dit komt doordat ze veel compacter zijn dan andere speakers en in veel gevallen voorzien zijn van een clip. Daarbij zijn ze dus ook een stuk lichter dan andere modellen.
 • Je kunt je smartphone opladen: als je buiten muziek gaat luisteren, word er vaak gebruik gemaakt van een telefoon voor het streamen van muziek. Je telefoon kunnen opladen is dan een mooi voordeel.
 • Vaak mogelijkheid voor streamen: zoals we net al deelden kun je vaak met speakers voor buiten eenvoudig muziek streamen vanaf je smartphone of tablet.
 • Gaat lang mee met accuduur: er zijn speakers voor buiten die wel tot 20 uur meegaan! Dit is erg voordelig, gezien je niet altijd oplaad-mogelijkheden hebben als je bijvoorbeeld in het park zit.
 • Snel opgeladen: opvallend is dat buiten speakers steeds sneller opgeladen kunnen worden.
 • Kan tegen een regenbui: door de waterdichtheid van diverse speakers, overleven ze een regenbui en kan zelfs een duik in het zwembad geen probleem zijn bij deze speakers.

Uiteraard zijn dit slechts enkele voordelen, waarbij de voordelen uiteraard afhankelijk zijn van het model. In onze selectie en aanbeveling zijn dit in ieder geval belangrijke pijlers om de toppers te kunnen aanwijzen.

speakers voor buiten

★★★★★ – “De JBL Charge 3 is onze ogen de beste keuze voor een speaker voor buiten. De accu gaat lang mee en de speaker is waterdicht!

Onze aanbeveling: JBL Charge 3

Een van de beste keuzes op dit moment voor een buiten speaker is de JBL Charge 3. Deze speaker is volledig waterdicht, waardoor hij een regenbui zeker overleeft. Daarbij gaat de accu tot wel 20 uur mee, is de speaker compact én is deze niet zwaar. Met een totaal vermogen van 20 watt een prima keuze voor een buiten speaker.

Eigenschappen:

 • Volledig waterdicht
 • Zeer compact
 • 20 uur speeltijd

Onze tips bij speakers voor buiten kopen

Bij Mijnspeaker.nl willen wij je graag helpen bij het maken van de juiste keuze. Hiervoor hebben wij een paar handige kooptips op een rij gezet, die volledig gericht zijn op het kopen van buiten speakers. Check onze tips en maak straks de juiste keuze.

 • Let op waterdichtheid van speaker: in Nederland is regen helaas geen uitzondering. Om te voorkomen dat je speaker snel kapot zal gaan door regen of waterschade, raden we je aan om goed te letten op de waterdichtheid van een speaker. Let op: er is een verschil tussen spat-waterdicht en waterdicht.
 • Check de omvang en afmetingen: een speaker even makkelijk in je tas doen, kan natuurlijk alleen met kleinere modellen. Kijk altijd goed naar de specifieke afmetingen van een speaker voor buiten en ga voor de meest compacte variant.
 • Ga na of de accuduur voor jouw situatie voldoende is: wil je de speakers voor buiten soms mee nemen voor een hele middag? Dan is het wel zo lekker om een speaker te hebben die lang genoeg mee gaat. De meeste speakers voor buiten gaan zo’n 15 uur lang mee.
 • Controleer oplaadtijd van speakers: even snel opladen is makkelijk en kan bij sommige speakers slechts enkele uren in beslag nemen. Check altijd hoelang het duurt voor een specifieke speaker om volledig op te laden (staat vaak bij de productbeschrijvingen).
 • Check het vermogen: buiten heb je meer geluiden dan enkel de muziek die je wilt gaan luisteren. Denk aan wind, andere personen in de buurt of voorbij rijdend verkeer. Om ervoor te zorgen dat de muziek gewoon nog steeds te horen zal zijn, dien je een speaker met voldoende vermogen aan te schaffen.
 • Lees reviews en ervaringen: online zijn er tal van reviews en ervaringen te lezen van specifieke speaker modellen. Ook op Mijnspeaker.nl schrijven we speaker reviews, waarbij we de min- en pluspunten uitlichten. Wees een stap voor en weet wat je kunt verwachten bij bepaalde speakers voor buiten.

Mocht je naar aanleiding van onze kooptips nog op zoek zijn naar aanvullend advies, dan kun je ons altijd even een berichtje sturen. Ons team helpt je graag.

Speakers voor buiten vergelijken

Vergelijk de beste speakers voor buiten

Speaker voor buitenWaterdichtAccuduurGewichtAfmetingenIndicatie prijs
Sony SRS-X31Ja24 uur1160 gram23,1 x 8,7 x 8,1 cm€ 88,-
Bose SoundLink Revolve+Ja16 uur1485 gram10,5 x 18,4 x 10,5 cm € 299,-
JBL Charge 3Ja20 uur1461 gram21,3 x 8,8 x 8,7 cm€ 119,-
Fresh ‘n Rebel Rockbox Bold MJa15 uur1014 gram18,2 x 8 x 8 cm€ 75,-
LIPA HFD-812Ja8 – 10 uur1160 gram20 x 6,5 x 8,7 x cm€ 74,99

Beste merken voor buiten speakers

Van deze merken kun je het best buiten speakers kopen

jbl speakers

JBL buiten speakers

JBL heeft prachtige speakers voor buiten. Met name de JBL Charge speakerlijn: je vindt hiervan verschillende modellen die verschillen in afmeting en grootte. Toch is er bij alle Charge speakers van JBL sprake van zeer goede kwaliteit en zijn de JBL buiten speakers waterdicht. Opvallend is de lange accuduur van JBL speakers: gemiddeld 20 uur!

bose speakers

Bose buiten speakers

Bose heeft diverse modellen die bedoeld zijn om makkelijk mee te nemen. Met name de Bose SoundLink lijn is hiervoor een mooie keuze: de verschillende modellen zijn waterdicht, wegen niet veel en zijn compact. Hoewel de speakers niet enorm groot zijn, zijn deze buiten speakers voorzien van zeer goede kwaliteit!

fresh 'n rebel speakers

Fresh ‘n Rebel buiten speakers

Het merk Fresh ‘n Rebel zorgt met haar verschillende apparaten voor een betere geluidsbeleving: van speakers tot hoofdtelefoons. Ook voor buiten speakers heeft het merk een mooi assortiment klaar staan. De compacte waterdichte speakers kun je makkelijk meenemen, waarna je geniet van een prima geluidskwaliteit, ongeacht de omvang!

The following two tabs change content below.

Rob

Rob schrijft dagelijks artikelen en adviesgidsen op Mijnspeaker.nl en heeft een passie voor huishoudelijke gadgets. Hij is een van de gezichten achter deze speaker website en is met name liefhebber van slimme speakers. Zoeken via speakers is volgens Rob 'the next big thing'. Ook niet gek dat Rob voorkeur heeft voor speakers van Google, Harman Kardon en Sonos.

Laatste berichten van Rob (toon alles)