Soundplate

Advies voor een soundplate kopen

soundplate kopen
Home » Speaker advies » Soundplate

Een soundplate is een alles-in-een speaker, die vaak veel speakers van een 5.1 speakerset op zich neemt. In sommige gevallen is een soundplate voorzien van een eigen subwoofer, waardoor hij perfect is om het geluid van je televisie te verbeteren. In tegenstelling tot een soundbar, kun je een soundplate ook gebruiken om je televisie op te zetten. Voor een soundplate kopen en ontdekken ben je hier aan het juiste adres. We hebben een adviesgids gemaakt met de beste soundplates van dit moment, die je kunt vergelijken op relevante factoren. De juiste soundplate kopen wordt zo een stuk makkelijker!

De beste soundplates

Onze aanbeveling voor soundplates

steenssen action light veneer soundplate
Steenssen
Action Light
Veneer
panasonic sc-hte80eg soundplate
Panasonic
SC
HTE80EG
sonos playbase soundplate
BESTE KEUZE
Sonos
PLAYBASE
steenssen action plus soundplate
Steenssen
Action
PLUS
Sonos
PLAYBASE
Wit

Kenmerken van een soundplate

Een soundplate is een speaker die bedoeld is om onder de televisie te plaatsen. Vaak zijn er meerdere spekers ingebouwd in de soundplate, waarmee je direct zult genieten van een veel betere kwaliteit van geluid dan de ingebouwde speakers van je televisie. De installatie is vaak in een paar stappen gerealiseerd.

5 belangrijkste kenmerken voor soundplates:

 1. Ingebouwde speakers en woofer: een soundplate heeft vaak meerdere ingebouwde speakers en is in veel gevallen voorzien van een tweeter en subwoofer.
 2. Verbetert geluidskwaliteit aanzienlijk: je zult na het aansluiten direct genieten van een veel beter geluid dan enkel het geluid uit de speakers van je TV.
 3. Gemaakt voor onder de televisie: een soundplate is speciaal gemaakt voor onder de TV. Hiermee bereik je ook de beste geluidskwaliteit.
 4. Kan televisie op geplaatst worden: een soundplate is gemaakt om onder de televisie te zetten. Vaak wordt er dan ook een televisie bovenop gezet, wat zeker niet erg is. Wel even goed letten op het maximale gewicht.
 5. Te bedienen middels app: in veel gevallen is een soundplate te bedienen via een app. Een goed voorbeeld hiervan is de soundplate van Sonos, die je middels de Sonos applicatie kunt aansturen.

Grote voordelen van een soundplate

Met de aanschaf van een soundplate zul je gelijk genieten van een betere geluidskwaliteit. Je zult meer in films gezogen worden en geluidseffecten veel beter opmerken. Naast dit grote en misschien wel belangrijkste voordeel, zul je van nog veel meer voordelen van een soundplate genieten.

 • Valt niet op: door zijn onopvallende omvang zal de soundplate onder de televisie verdwijnen. Wees niet bang voor een vermindering van de kwaliteit; een soundplate is hier immers voor gemaakt.
 • Veel betere geluidskwaliteit: natuurlijk is het grootste voordeel dat je van veel beter geluid geniet na de installatie onder je televisie.
 • Vaak hele makkelijke installatie: vaak ben je met enkel het aansluiten van de kabel in je televisie al klaar met het installeren van de soundplate.
 • Eenvoudig te koppelen met andere speakers: met name speakers van dezelfde merken als de soundplate zijn heel makkelijk te verbinden. Ook hierbij geven we het voorbeeld van Sonos, waarmee je met meerdere Sonos speakers een mooi home cinema effect kunt creëeren.
 • Bediening via smartphone: bij sommige merken soundplates kun je de bediening regelen via een applicatie. Zo kun je vanaf de bank de soundplate aansturen via je smartphone en is het vaak ook mogelijk om muziek te streamen naar de soundplate.
sonos playbase soundplate

★★★★★ – “De Sonos PLAYBASE zal ondanks zijn slanke formaat zorgen voor een prachtig geluid in de kamer!

Onze aanbeveling: Sonos Playbase (zwart)

Wil je gaan voor kwaliteit? Dan raden wij de Sonos Playbase aan als soundplate voor onder je televisie. Deze prachtige soundplate is geschikt om een televisie op te plaatsen (tot 35 kg.) en zal niet opvallen. Dankzij de ingebouwde speakers, tweeter en subwoofer zul je direct genieten van een betere kwaliteit van het geluid. De Sonos Playbase is te bedienen via de Sonos-app, zodat je vanaf je smartphone de soundplate kunt aansturen. Een ander mooi voordeel is dat je ook eenvoudig muziek kunt streamen (ook bijvoorbeeld met Spotify!).

Eigenschappen:

 • Bediening via app
 • Aansluiting is makkelijk: één kabel
 • Elegant design

Onze kooptips voor de juiste soundplate kopen

Om te zorgen dat jij straks de juiste soundplate kopen gaat, hebben we een aantal kooptips voor je op een rij gezet. Check onze tips en maak straks de juiste keuze voor een nieuwe soundplate!

 • Kijk goed naar de afmetingen/geschiktheid van aantal inch televisie: je wilt de soundplate straks onder de televisie zetten. Check goed de afmetingen van de soundplate en vergelijk deze met bijvoorbeeld de standaard van je televisie. Dit wordt tevens vaak aangegeven in de vorm van het aantal inch van de televisie.
 • Kijk naar de aansluiting: check welke aansluitingen jij prefereert en welke überhaupt mogelijk zijn in jouw situatie! Ga dan pas op zoek naar een soundplate die hieraan voldoet (hou ook rekening met open poorten in je TV!). Tip: onlangs schreven we ook een interessant artikel over Sonos speakers koppelen aan je TV, waarin bleek dat de Soundplate een goede optie is!
 • Check reviews en ervaringen: ga online op zoek naar de ervaringen en reviews van eerdere kopers. Zo weet je precies waar zij eventueel tegenaan gelopen zij bij een specifieke soundplate.
 • Bekijk koppeling mogelijkheden: heb jij reeds speakers in huis staan? Ga dan altijd na of de soundplate die jij voor ogen hebt hiermee te koppelen is!
 • Controleer het maximale gewicht wat de soundplate kan hebben: het is slim om van te voren te checken hoeveel gewicht de soundplate kan hebben. Meestal is dit rond de 30 kilogram, maar dit wordt een probleem als jouw TV een stukje zwaarder is.

Heb jij vragen voor een nieuwe soundplate kopen voor jouw situatie en kom je er niet uit met onze tips? Stuur ons dan gerust een berichtje, we denken graag met je mee en helpen je bij het vinden van een geschikt model.

Soundplates vergelijken

Vergelijk de beste soundplates

SoundplateGeschikt voor TVBluetoothStreamenIndicatie prijs
Steenssen Action Light VeneerTot 100 kgJaJa€ 599,-
Panasonic SC HTE80EG32 inch t/m 43 inchJaJa€ 249,99
Sonos PLAYBASETot 35 kgNeeJa€ 697,-
Steenssen Action PLUSTot 100 kgJaJa€ 675,-
Sonos PLAYBASE WitTot 35 kgNeeJa€ 641,84

Beste merken voor een soundplate

Van deze merken kun je het best soundplates kopen

sonos speakers

Sonos soundplates

De soundplates van Sonos zijn voorzien van zeer goede kwaliteit. De PLAYBASE van Sonos is een echte topper onder de verschillende soundbars. Niet voor niets hebben we deze ook uitgelicht als beste keuze, met name door makkelijke installatie en het kunnen bedienen via de Sonos app.

Steenssen Denmark soundplates

Voor velen waarschijnlijk een iets minder bekender merk, maar voor de speaker specialisten zeker niet. Steenssen Denmark is al jarenlang een kenner op het gebied van hoge kwaliteit soundplates. Deze zijn met name op het gebied van design een zeer goede keuze: ze zijn mooi afgewerkt en zien er bijna uit als een compleet TV meubel.

panasonic speakers

Panasonic soundplates

Ja, wie kent Panasonic niet? Ook voor een soundplate kun je goed terecht bij deze specialist! In deze adviesgids hebben we de SC HTE80EG van Panasonic uitgelicht, waarbij het gelijk een goed voorbeeld is van de scherpe prijzen die Panasonic hanteert, ondanks de zeer goede kwaliteit.

The following two tabs change content below.

Rob

Rob schrijft dagelijks artikelen en adviesgidsen op Mijnspeaker.nl en heeft een passie voor huishoudelijke gadgets. Hij is een van de gezichten achter deze speaker website en is met name liefhebber van slimme speakers. Zoeken via speakers is volgens Rob 'the next big thing'. Ook niet gek dat Rob voorkeur heeft voor speakers van Google, Harman Kardon en Sonos.

Laatste berichten van Rob (toon alles)