Soundbar

Advies voor een soundbar kopen

soudbar
Home » Speaker advies » Soundbar

Een van de populairste vormen van een TV speaker is een soundbar. Deze smalle, langwerpige speaker, is eenvoudig onder je TV te schuiven en kan vaak (draadloos) gekoppeld worden met andere speakers in de kamer. Een alternatief voor een soundbar is een soundplate, die wat breder en groter is. Wij helpen je graag bij de juiste soundbar kopen: hiervoor hebben we onderzoek gedaan naar de beste sondbars van dit moment. Deze kun je tevens vergelijken op een aantal relevante kenmerken. Een soundbar kopen begint op Mijnspeaker.nl!

De beste soundbars

Onze aanbeveling voor soundbars

jbl soundbar
JBL
Bar Studio
Samsung soundbar
Samsung
HW-K335
sonos soundbar
BESTE KEUZE
Sonos Playbar
Philips
HTL1190
bose soundbar
Bose
Solo 5

Eigenschappen van een soundbar

Een soundbar is een prachtige speaker die vaak onder de televisie geplaatst wordt. Vaak is er sprake van meerdere ingebouwde speakers, waardoor je geniet van een veel (lees: heel veel) beter geluid dan de speakers die in je TV verwerkt zijn. Laten we de mooiste eigenschappen van een TV eens op een rij zetten.

7 mooie eigenschappen van soundbars:

 1. Meerdere ingebouwde speakers: bij een soundbar is vaak sprake van meerdere ingebouwde speakers. We hebben soundbars getest die zelfs voorzien waren van 9 speakers.
 2. Slank formaat: een soundbar is vaak erg smal en slank. Mede hierdoor kun je hem perfect onder de televisie plaatsen. Hou wel rekening met de afmetingen (straks meer bij de kooptips).
 3. Draadloos verbinden met thuisnetwerk: een soundbar is vaak heel makkelijk te verbinden met je televisie. Dit kan zowel gaan via een kabel als draadloos via het WiFi netwerk.
 4. Multiroom mogelijkheden: met name bij Sonos soundbars kun je eenvoudig meerdere Sonos speakers koppelen met multiroom.
 5. Bedienen via app: bij de soundbars van bekendere merken krijg je vaak toegang om ze te bedienen via de app.
 6. Vaak optische ingang: bij een soundbar wordt vaak gebruik gemaakt van een optische ingang. Echter zijn er ook modellen met een Coax ingang.
 7. Soms te monteren aan de wand: er zijn soundbars die speciaal gemaakt zijn om aan de wand te bevestigen. Dit kan handig zijn bij opstellingen zonder TV meubel onder de televisie.

Voordelen van een soundbar

Bij het in huis halen van een nieuwe soundbar geniet je van diverse voordelen. Je hebt misschien al wat opgestoken van bovenstaande eigenschappen. Check de voordelen van een soundbar.

 • Makkelijk bedienen via je smartphone: in veel gevallen kun je een soundbar bedienen middels een app. Dit is erg handig, ook op het gebied van streamen van muziek als dit ondersteund wordt.
 • Draadloos te verbinden zonder snoeren: vaak zijn soundbars te verbinden op draadloze wijze. Dit kan zowel gaan om bluetooth of via het WiFi netwerk.
 • Eenvoudig te koppelen met andere speakers: speakers van dezelfde merken kunnen vaak eenvoudig met elkaar gekoppeld worden. Een goed voorbeeld hiervan is Sonos, waar gebruik gemaakt kan worden van multiroom.
 • Extra slank en makkelijk onder de TV te plaatsen: dankzij het slanke formaat kun je mooi wegwerken en plaatsen onder je televisie. Hierdoor vallen de soundbars (ook al zijn ze heel mooi) bijna niet op.
 • Betere geluidskwaliteit dan enkel TV: je zult heel snel merken dat je geniet van een veel betere geluidskwaliteit dan enkel het geluid in je TV.
 • Speciale wand soundbars: er zijn speciale wand soundbars, waarbij je van het voordeel geniet dat je ze makkelijk aan de muur kunt bevestigen.

Alle voordelen van een soundbar hierboven zijn niet altijd terug te vinden bij alle soundbars. Wanneer je een bepaald voordeel belangrijk vindt, raden we je aan om hier goed op te letten bij het maken van een keuze.

sonos soundbar

★★★★★ – “De Sonos PLAYBAR is draadloos te verbinden met je WiFi netwerk en kun je makkelijk bedienen via de Sonos app.

Onze aanbeveling: Sonos PLAYBAR

De Sonos PLAYBAR is in onze ogen een echte topper als keuze voor een soundbar. Je kunt deze soundbar makkelijk onder de TV schuiven door zijn compacte uitvoering. Daarbij kun je hem makkelijk bedienen via de Sonos app. De meeste voordelen op het gebied van geluidskwaliteit ervaar je bij het koppelen met andere Sonos speakers.

Eigenschappen:

 • Draadloos te verbinden met WiFi netwerk
 • Te bedienen via Sonos app
 • Strak design

Onze tips voor het kopen van een soundbar

Bij Mijnspeaker.nl willen we graag dat je de juiste keuze maakt bij een soundbar kopen. Hiervoor hebben we een aantal handige kooptips op een rij gezet. Deze kunnen je helpen bij het vergelijken van de juiste modellen.

 • Let op het aantal ingebouwde speakers: een soundbar heeft vaak een aantal ingebouwde speakers. Het is belangrijk om goed te kijken om hoeveel speakers het gaat.
 • Check type audio ingang: heb jij een voorkeur voor een bepaalde aansluiting? Dan is het slim om hier goed naar te kijken. Check ook goed wat jouw huidige televisie ondersteund en waar je nog lege ingangen hebt! Tip: lees hier ook ons artikel over Sonos speakers koppelen aan je TV om te zien welke mogelijkheden er zijn.
 • Kijk naar verbinding mogelijkheden: wil je verbinden via bluetooth of WiFi? Wat je wens ook is, check goed of het ondersteund wordt door de soundbar. Zo kan bluetooth enorm handig zijn bij het draadloos streamen van je muziek vanaf je smartphone of tablet.
 • Check de afmetingen: vanwege het feit dat je waarschijnlijk de soundbar onder de TV wilt plaatsen is het slim om de soundbar afmetingen te bekijken, maar ook de mogelijke afmetingen onder je huidige televisie.
 • Wandmontage mogelijkheden: heb jij geen TV meubel onder je TV staan? Ga dan op zoek naar een soundbar die aan de wand gemonteerd kan worden!

Mocht je naar aanleiding van onze kooptips nog aanvullende vragen hebben, schroom niet ons een berichtje te sturen. Onze speaker-experts kunnen je helpen bij op maat advies.

Soundbar vergelijken

Vergelijk de beste soundbars

SoundbarVermogenBluetoothWiFiStreamenIndicatie prijs
JBL Bar Studio30 wattJaNeeNee€ 104,75
Samsung HW-K335130 wattJaNeeJa€ 118,99
Sonos PLAYBAR100 wattNeeJaJa€ 685,-
Philips HTL119040 wattJaNeeNee€ 109,95
Bose Solo 5JaNeeJa€ 239,-

Beste merken voor een soundbar

Van deze merken kun je het best een soundbar kopen

sonos speakers home

Sonos soundbars

Sonos is in onze ogen een zeer geschikt merk voor een soundbar. Met name de PLAYBAR is een hele mooie keuze voor een soundbar. Bij Sonos is de soundbar voorzien van meerdere ingebouwde speakers en zien ze er superstrak uit.

jbl speakers home

JBL soundbars

JBL is niet alleen bekend van de compacte bluetooth speakers, maar ook van verschillende audioapparatuur voor bij de televisie. Opvallend is de prijs van de JBL soundbars, die enorm varieëren. Voor heel goedkope soundbars kun je bij JBL ook goed terecht, waarvan de JBL Bar Studio een goed voorbeeld is.

bose speakers home

Bose soundbars

Bose heeft een groot aanbod aan verschillende speakers. Zowel soundbars als soundplates vind je van Bose bij diverse webshops. Opvallend is het aantal prijzen wat Bose vaker in de wacht sleept voor haar apparatuur. Zo ook voor soundbars: JBL sleepte onlangs nog een prijs (Tech Awards) in de wacht met de Bose Solo 5!

The following two tabs change content below.

Bram

Bram is een van de gezichten achter Mijnspeaker.nl en heeft een grote passie voor het opstellen van home cinema situaties. Onder het mom 'goede muziek is pas goed met de juiste apparatuur' adviseert Bram bezoekers van Mijnspeaker.nl in de vorm van adviesgidsen en blogs. Bram's favoriete speaker merken? Sonos, Harman Kardon en Denon!

Laatste berichten van Bram (toon alles)