Plafondspeaker

Advies voor een plafondspeaker kopen

plafondspeaker
Home » Speaker advies » Plafondspeaker

Wanneer je wenst om speakers niet teveel in het zicht te hebben, kan de voorkeur al snel uitgaan naar een plafondspeaker. Een plafondspeaker is gemaakt om netjes weg te kunnen werken in het plafond, zodat je geniet van een mooie kamer en een mooi geluid. Een strakke kamer zonder speakers voor de woonkamer in het zicht! We hebben een plafondspeaker kopen een stuk makkelijker gemaakt: bekijk de beste plafondspeakers op dit moment en vergelijk deze op interessante kenmerken.

De beste plafondspeakers

Onze aanbeveling voor plafondspeakers

pioneer plafondspeaker
Pioneer
TS-H1703
Power Dynamics plafondspeaker
Power Dynamics
CSP8
tronios plafondspeakers
BESTE KEUZE
Tronios
bose plafondspeakers
Bose Virtually
Invisible® 791
bose plafond inbouwspeakers
Bose Virtually
Invisible® 691

Eigenschappen van een plafondspeaker

Elke speaker heeft zijn eigen eigenschappen. Zo is een plafondspeaker puur bedoeld om in het plafond te bevestigen. Deze en enkele andere specifieke eigenschappen van een plafondspeaker zetten we voor je op een rij.

De 3 belangrijkste eigenschappen van plafondspeakers:

 1. Worden bevestigd in het plafond: plafondspeakers worden natuurlijk bevestigd in het plafond van de kamer. Door een inham holte te maken in het plafond kunnen de speakers erin geplaatst worden. Vaak zijn de speakers rond en kunnen hierdoor mooi weggewerkt worden. Daarbij zien we dat een plafondspeaker vandaag de dag steeds smaller wordt!
 2. Gekoppeld aan muzieksysteem: plafondspeakers worden vaak direct gekoppeld aan het muzieksysteem. Meestal worden dit soort speakers bedraad aangesloten, waardoor je altijd goed rekening met houden hoe je dit voor elkaar gaat krijgen.
 3. Moeilijk te monteren: voor het monteren van plafondspeakers raden we aan een expert te raadplegen. Het monteren van plafondspeakers is een best lasitge klus. Er dient een holte gecreëerd te worden in het plafond en dit dient allemaal bedraad te worden. Er moeten dus kabels getrokken worden.

Voordelen van een plafondspeaker

Kies je voor plafondspeakers, dan zitten er natuurlijk ook voordelen aan vast. Zo vallen plafondspeakers vaak nauwelijks op en is bekabeling niet zichtbaar. Daarbij is het ook de geluidsbeleving enorm! De voordelen die een plafondspeaker heeft zijn:

 • Vallen niet op: plafondspeakers plaats je natuurlijk in het plafond. Het voordeel hiervan is dat ze niet opvallen. Je hebt geen speakers in of rondom je huiskamer, dit houdt je kamer clean en strak.
 • Snoeren makkelijk weg te werken: plafondspeakers worden in het plafond geplaatst en hierdoor werk je ook de kabels makkelijk weg. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over loshangende kabels!
 • Betere geluidsbeleving: een plafondspeaker zorgt echt voor een bijzonder effect. Het feit dat je de speakers niet ziet, maar alsnog een subliem geluidseffect kunt creëeren lijkt de perfecte combinatie!

Bovenstaande voordelen zien we meestal terug bij alle plafondspeakers. Mocht jij zelf een extra voordel hebben ervaren, laat het ons weten. Wij zijn benieuwd naar jouw ervaringen met een plafondspeaker.

tronios plafondspeakers

★★★★★ – “Goede prijs/kwaliteit verhouding, daarnaast goede kwaliteit speakers“.

Onze aanbeveling: Tronios plafondspeaker

De beste plafondspeakers als we kijken naar de prijs/kwaliteit verhouding. In vergelijking met andere speakers is deze speaker enorm scherp geprijsd, lettend op de kwaliteit hiervan. Ook op het gebied van vermogen is dit een prima plafondspeaker. De vermogen van de speakers liggen erg dicht bij elkaar maar de prijzen verschillen enorm.

Eigenschappen:

 • Goede prijs/kwaliteit
 • Eenvoudig te monteren
 • Speakers zien er goed uit

Onze tips voor een plafondspeaker kopen

Voordat je overgaat tot aankoop hebben wij hieronder nog een paar tips opgesteld waar je op kunt letten.

 • Let op het aantal: vaak verwacht je dat als er op de productafbeelding op de website twee speakers staan, je ook twee speakers geleverd krijgt. Dit is niet altijd het geval, kijk daarom altijd in de productspecificaties hoeveel stuks er geleverd worden.
 • Bekijk of het product te monteren is in jouw huis: bekijk altijd voordat je speakers koopt of ze te monteren zijn in je huis. Vooral bij plafondspeakers is dit belangrijk.
 • Lees altijd reviews: het kan heel nuttig zijn om reviews te lezen van andere consumenten. Deze consumenten hebben het product al ervaren en geven vaak plus- en minpunten van het product, zo kom je nooit voor verassingen te staan.

Mocht je nog er nog niet uitkomen of heb je aanvullende vragen? Dan kun je altijd contact met ons opnemen, waarbij wij je graag verder helpen bij een plafondspeaker kopen!

Plafondspeakers vergelijken

Vergelijk de beste plafondspeakers

PlafondspeakerAantalVermogenGevoeligheidIndicatie prijs
Pioneer TS-H17032 stuks180 Watt91 dB€ 107,95
Power Dynamics
CSP8
1 stuk120 Watt112 dB
€ 53,95
Tronios inbouw speakers2 stuks100 Watt80 dB€ 38,95
Virtually Invisible® 7912 stuks100 Watt80 dB€ 637,35
Virtually Invisible® 6912 stuks100 Watt
80 dB€ 495,-

Beste merken voor een plafondspeaker

Van deze merken kun je het best plafondspeaker kopen

pioneer speakers

Pioneer plafondspeakers

Pioneer is een bekend merk op het gebied van audio. Waarschijnlijk ken je het merk van de audio in je auto of home cinema set. Ook heeft Pioneer mooie plafondspeakers, zoals je hebt kunnen zien op deze pagina.

tronios speakers

Tronios plafondspeakers

Tronios is een misschien minder bekend merk voor u, maar Tronios is een Nederlands merk. Naast audio apparatuur is Tronios ook leverancier van lichtproducten.

bose speakers

Bose plafondspeakers

Bose is een van de bekendste merken op het gebied van audio. Het bedrijf is gevestigd in America en is volledig gespecialiseerd in audio apparatuur.

The following two tabs change content below.

Bram

Bram is een van de gezichten achter Mijnspeaker.nl en heeft een grote passie voor het opstellen van home cinema situaties. Onder het mom 'goede muziek is pas goed met de juiste apparatuur' adviseert Bram bezoekers van Mijnspeaker.nl in de vorm van adviesgidsen en blogs. Bram's favoriete speaker merken? Sonos, Harman Kardon en Denon!

Laatste berichten van Bram (toon alles)