PC speaker

Advies voor een PC speaker kopen

pc speaker kopen
Home » Speaker advies » PC speaker

Wanneer je meer wilt genieten van het geluid uit je PC, kan het kopen van speakers een goede zet zijn. PC speakers hoeven in veel gevallen nog geen eens heel duur te zijn, waarbij het natuurlijk wel belangrijk is om de juiste keuze te maken. Echter is de keuze voor speakers voor naast de computer enorm! Op deze pagina helpen wij je op weg bij het vinden van speakers voor je PC. We hebben een gids geschreven met een selectie van de beste modellen, handige kooptips en een beschrijving van alle voordelen. Een PC speaker kopen was nog nooit zo makkelijk!

De beste PC speakers

Onze aanbeveling voor een PC speaker

creative inspire a60 speakers voor pc
Creative
Inspire
A60
audiocore multimedia speakers
Audiocore
Multimedia
speakers
beste speakers voor pc
BESTE KEUZE
Logitech
Z200
trust remo speaker voor pc
Trust
Remo
2.0
logitech z120 speakers voor pc
Logitec
Z-120
speakers

Eigenschappen van een PC speaker

PC speakers zijn een andere vorm van speakers dan wanneer we het bijvoorbeeld hebben over speakers voor de woonkamer. Zo zijn deze speakers vaak voorzien van een aansluiting voor je hoofdtelefoon, zijn ze super compact en worden ze veelal aangesloten middels een 3.5 mm jack kabel. We zetten de belangrijkste eigenschappen van pc speakers voor je op een rij.

5 eigenschappen van pc speakers:

 1. Vaak per twee: pc speakers worden vaak per twee verkocht. Het is altijd belangrijk om te letten op de zijde van je pc waar je een speaker zet.
 2. Stereo effect: de speakers werken veelal ‘samen’ om een stereo effect te creëeren. Let altijd op het feit of het gaat om stereo pc speakers.
 3. Geen stopcontact: vaak worden PC speakers gevoed met behulp van een usb kabel. Deze gaat gewoon in je PC, zodat je de speakers niet op het stroom hoeft aan te sluiten.
 4. Kabelopbergsysteem: natuurlijk wil je het bureaublad zo leeg mogelijk houden. Gelukkig zijn veel pc speakers voorzien van een kabelopbergsysteem aan de achterzijde, waardoor je overtollige bedrading netjes weg kunt werken.
 5. Compact formaat: speakers voor pc zijn vaak stukken kleiner dan boekenplank modellen of zuilspeakers.

Voordelen van een PC speaker

Speakers voor je PC kunnen veel voordelen in je werkruimte brengen. Zo kun je je vaak beter concentreren als je met je hoofdtelefoon muziek luistert (let dus altijd op pc speakers met aansluiting voor hoofdtelefoons). Daarbij geniet je ook van een betere geluidskwaliteit bij het gebruik van goede pc speakers. Check deze en andere voordelen van dit type speakers.

 • Geen bureaublad vol bedrading: doordat veel speakers voor computers voorzien zijn van een kabelopbergsysteem, voorkom je een bureaublad vol kabels en draden.
 • Betere geluidskwaliteit van je pc: een pc heeft zelf vaak ook wel speakers, maar deze zorgen lang niet altijd voor de kwaliteit die we ook ervaren bij speciale pc speakers (al is dit wel afhankelijk van de kwaliteit van de speakers).
 • Sterkere focus en concentratie: wanneer jij speakers voor je pc scoort die voorzien zijn van een aansluiting voor hoofdtelefoons, kun je je met de goede muziek veel beter concentreren tijdens je werk.

Wanneer een van bovenstaande voordelen als ‘muziek in de oren’ klinkt (mooie woordgrap), is het belangrijk om op deze kenmerken te letten bij het kopen van speakers voor je pc. Niet altijd zijn bovenstaande voordelen te behalen met alle speakers voor de pc.

beste speakers voor pc

★★★★★ – “De betere keuze voor PC speakers op dit moment is zijn de Logitech Z200 multimedia speakers. Goede kwaliteit voor een zeer lage prijs

Onze aanbeveling: Logitech Z200 speakers

Deze speakers voor je pc van Logitech zijn een zeer goede keuze. Voor een relatief lage prijs geniet je van hele goede geluidskwaliteit. De speakers zijn voorzien van een bass die je kunt aanpassen, hebben een moderne look en maken het mogelijk om een hoofdtelefoon aan te sluiten. De beste keuze in onze ogen!

Top eigenschappen:

 • Bass aanpassen
 • Moderne look
 • Hoofdtelefoon aansluiting

Onze tips voor een PC speaker kopen

Op basis van onze ervaringen met PC speakers kopen, hebben we handige tips waarmee jij beter de juiste keuze maakt voor een nieuw setje. Check de tips en vind de juiste modellen.

 • Check of er sprake is van ‘stereo’: om te genieten van het beste geluidseffect, raden we je aan om pc stereo speakers te kopen. Hierbij heb je geen monotoon geluid, doordat beide speakers samenwerken bij de uitvoer van muziek.
 • Ga voor de betere merken: we zien wel eens speakers voor pc’s voorbij komen van minder dan € 10,-. Helaas gaat het bij deze speakers al snel mis op het gebied van kwaliteit. Het is in dit geval beter om te kiezen voor betere merken, denk aan Logitech of Trust.
 • Bekijk de aansluitingen van de speakers: we willen natuurlijk wel de speakers aan kunnen sluiten op de computer. Check daarom altijd de aansluitingen van specifieke speakers en die van je computer!
 • Lees reviews en ervaringen van pc gebruikers: voor ons zijn computerforums altijd een goede informatiebron voor reviews en ervaringen van specifieke modellen. Lees altijd ervaringen van eerdere kopers voor je overgaat tot aanschaf.

Heb je behoefte aan extra tips voor het kopen van de juiste speakers? Stuur ons dan vrijblijvend een berichtje, we helpen je graag bij het vinden van de juiste pc speakers.

PC speakers vergelijken

Vergelijk de beste PC speakers

PC speakerHoofdtelefoon aansluitingVolumeregelingStereoIndicatie prijs
Creative Inspire A60NeeJaJa€ 23,95
Audiocore Multimedia speakersJaJaJa€ 14,70
Logitech Z200JaJaJa€ 35,99
Trust Remo 2.0NeeJaJa€ 17,99
Logitech Z120JaJaJa€ 23,99

Beste merken voor een PC speaker

Van deze merken kun je het best PC speakers kopen

logitech speakers

Logitech PC speakers

Logitech is een van de bekendere merken voor computers en accessoires. Zo ook op het gebied van pc speakers! We vinden van Logitech meerdere pc speakers enorm goed en hebben dan ook niet voor niets de Z200 uitgelicht als de beste keuze.

trust computer speakers

Trust PC speakers

Trust kennen we allemaal natuurlijk van computers en laptops. Ook biedt het wereldwijd bekende computermerk diverse accessoires aan voor je PC, waaronder kwaliteit speakers. De speakers van Trust zijn scherp geprijsd en van hoge kwaliteit. Een mooie combinatie dus!

creative speakers

Creative PC speakers

Creative biedt diverse PC accessoires aan voor een zeer scherpe prijs. Speakers voor PC van Creative zijn dan ook laag geprijsd in vergelijking met andere merken, hoewel men er alsnog goed over te spreken is. Een mooie keuze voor nieuwe computerspeakers!

The following two tabs change content below.

Rob

Rob schrijft dagelijks artikelen en adviesgidsen op Mijnspeaker.nl en heeft een passie voor huishoudelijke gadgets. Hij is een van de gezichten achter deze speaker website en is met name liefhebber van slimme speakers. Zoeken via speakers is volgens Rob 'the next big thing'. Ook niet gek dat Rob voorkeur heeft voor speakers van Google, Harman Kardon en Sonos.

Laatste berichten van Rob (toon alles)