PA speakerset

Advies voor een PA speakerset kopen

pa speakerset kopen
Home » Speaker advies » PA speakerset

Een PA speakerset is met name interessant voor degene die van muziek hun werk gemaakt hebben. Hierbij kun je denken aan professionele DJ’s. PA staat voor Public Address, waarmee de installatie bedoeld wordt waarmee het muziek versterkt wordt voor luisterend publiek. Denk bijvoorbeeld aan een concert. Op deze pagina kun je de juiste PA speakerset kopen en ontdekken op basis van ons advies. Bekijk de beste PA speakersets op dit moment en lees meer informatie over dit type speakers. Tip: ben je op zoek naar een model wat mee te nemen is? Bekijk dan de adviesgids voor een accu speaker.

De beste PA speakersets

Onze aanbeveling voor PA speakersets

alecto pas-210 pa speakerset
Alecto
PAS-210
power dynamics 2.1 live PA speakerset
Power Dynamics
2.1 Live set
vonyx 2.1 pa speakerset
BESTE KEUZE
Vonyx 2.1
skytec 500w pa speakerset
SkyTec DJ
PA speakerset
fenton ka-26 pa speakerset
Fenton KA-26
PA speakerset

Eigenschappen van een PA speakerset

Of je nu een beginnende DJ bent of professioneel aan de slag wilt gaan: je wilt goed overkomen en het publiek laten genieten van geweldig geluid! Met een PA speakerset maak je dan een goede keuze: de set is vaak voorzien van meerdere PA speakers in de vorm van tops en een subwoofer. Het wordt helemaal mooi als je er ook statieven bij weet te vinden, om de tops in de lucht te kunnen plaatsen. Laten we kijken naar de kenmerken en eigenschappen van een PA speakerset.

6 belangrijkste eigenschappen voor PA speakersets:

 1. Voorzien van subwoofer: een PA speakerset is vaak voorzien van een subwoofer. In veel gevallen gaat het hier om een actieve subwoofer, zodat er geen losse versterkers nodig zullen zijn.
 2. Meerdere tops: in een speaker PA set kom je vaak meerdere (meestal twee) tegen die je de set aanvullen voor een goed en verspreid geluid.
 3. Statieven in de set: in een PA speaker set kom je ook vaak statieven tegen (let hier op bij het kopen!) waar je de tops op kunt plaatsen. Zo komen de speakers in de lucht te hangen op de statieven, in plaats dat ze op de grond staan.
 4. Opbergmogelijkheden: bij diverse sets krijg je ook gelijk opbergtassen, die speciaal gemaakt zijn voor de tops en de statieven. Zo kun je alles netjes na afloop opbergen en mee nemen/transporteren.
 5. Makkelijk aan te sluiten op DJ mixers/controllers: in de meeste gevallen is het aansluiten van een mixer, controller of bijvoorbeeld laptop met een simpele kabel gefikst. De PA speakersets zijn hier immers voor gemaakt.
 6. Hoog vermogen: en natuurlijk is er negen van de tien keer sprake van een enorm hoog vermogen. Wel zo handig, gezien een PA speakerset vaak gebruikt wordt voor feesten en partijen.

Voordelen van een PA speakerset

Bij een PA speakerset kopen komen gelijk een aantal mooie voordleen kijken. Zo is het vaak voordeliger op PA speakers in een set te kopen, ben je verzekerd van de juiste aansluitingen en statieven én geniet je van gegarandeerd van goed geluid. Laten we kijken naar deze en wat andere voordelen van een PA speakerset.

 • Vaak goedkoper uit dan alles loskopen: met een complete set ben je vaak voordeliger uit dan wanneer je een PA speaker apart zou kopen. Het is dus een slimme zet om alles in een set aan te schaffen.
 • Verzekerd van de juiste statieven: geen gedoe meer met het zoeken van alternatieve statieven voor je speakers. Met een PA speakerset krijg je vaak statieven die speciaal gemaakt zijn voor de tops die je erbij krijgt.
 • Goed en professioneel geluid: uiteraard is een van de grootste voordelen het prachtige geluid wat we uit de PA speakers horen komen. Hier worden ze immers ook voor gekocht!
 • Geen losse versterkers met actieve subwoofer: doordat er in een PA speakerset vaak een actieve subwoofer te vinden is, hoef je geen extra versterkers aan te schaffen.
 • Makkelijk te transporteren: bijna alle PA speakersets die wij tegenkomen zijn voorzien van opbergtassen. Hiermee kun je de set na afloop eenvoudig opbergen en klaar maken voor de volgende DJ-sessie op locatie. Handig, zodat je lekker mobiel blijft.

Veel van de voordelen die wij hier hebben benoemd, vinden we terug bij een PA speakerset. Echter hoeft dit niet altijd zo te zijn: we raden je dan ook aan goed te kijken naar specifieke modellen en de beschrijvingen te lezen.

vonyx 2.1 pa speakerset

★★★★★ – “Voorzien van 2x 10 inch tops en een 15 inch actieve subwoofer met een totaal vermogen van 1100W!

Onze aanbeveling: Vonyx 2.1 PA speakerset

De Vonyx 2.1 PA speakerset is op dit moment een super interessante keuze voor beginnende DJ’s die willen genieten van professioneel geluid. De speakerset is voorzien van twee 10 inch tops inclusief statieven en een 15 inch actieve subwoofer. Met 1100W geniet je van een enorm hoog vermogen! In combinatie met de scherpe prijs een zeer goede keuze!

Eigenschappen:

 • 10 inch tops
 • 15 inch actieve subwoofer
 • Incl. statieven
 • 1100W

Onze tips voor een PA speakerset kopen

Wij willen natuurlijk dat jij straks de juiste keuze maakt voor een PA speakerset kopen. We hebben een aantal tips op een rij gezet, die jou kunnen helpen bij het kopen van de juiste PA speakerset. Lees onze tips door!

 • Check altijd het vermogen: we raden je aan om het totale vermogen van een PA speakerset te checken. Je wilt natuurlijk wel genieten van zoveel mogelijk geluid met je nieuwe set.
 • Kijk naar actieve subwoofer: ga voor een actieve subwoofer, zodat je niet aparte versterkers hoeft aan te schaffen. Vaak is het ook het vinden van de juiste versterkers een hele zoektocht, wat je hiermee voorkomt.
 • Ga na of er statieven bij zitten: het is wel zo handig om je speakers van de grond te houden met je PA speakerset. Dit kan met statieven, die we vaker tegenkomen bij sets (inclusief). Het is slim om te kijken naar sets waar je ze bij krijgt, zodat je verzekerd bent van de juiste statieven.
 • Controleer aansluitingen: wil je je laptop, mixer of misschien wel je telefoon aan kunnen sluiten op de PA speakerset? Kijk dan altijd naar de mogelijke aansluitingen. Hoewel er vaak meerdere soorten aansluitingen mogelijk zijn, alsnog belangrijk om hier goed naar te kijken.
 • Bepaal professionaliteit: in hoeverre ben jij een DJ? Is het je werk of meer als hobby? Op basis hiervan raden we je aan om de professionaliteit van specifieke sets te bepalen. Een goede informatie bron zijn forums voor DJ’s, waarbij vaak dit soort PA speakersets besproken worden.

Heb je nog steeds enkele vragen of kom je er nog niet uit bij een PA speakerset kopen? Schroom niet om ons een berichtje te sturen. Onze speaker-experts helpen je graag op weg!

PA speakersets vergelijken

Vergelijk de beste PA speakersets

PA speakersetVermogenSubwooferAantal speakersStatievenIndicatie prijs
Alecto PAS-210 SET Geluidssysteem 200W400WNee2Ja, 2€ 220,-
Power Dynamics Complete 2.1 actieve Live set 1100W1100WJa2Ja, 2€ 429,-
Vonyx 2.1 geluidsinstallatie 1100W1100WJa, actief2Ja, 2€ 299,-
SkyTec DJ PA speakerset500WNee, versteker2Nee€ 159,95
Fenton KA-26800WNee2Nee€ 129,90

Beste merken voor een PA speakerset

Van deze merken kun je het best PA speakersets kopen

alecto speakers

Alecto PA speakersets

Voor een PA speakerset voor beginners ben je aan het juiste adres bij Alecto. Alecto is een kenner op het gebied van elektronische apparatuur, waaronder speakers. De speakersets van Alecto zijn zeer voordelig, waarbij het wel wat minder interessante keuzes zijn voor de echte professionals.

vonyx speakers

Vonyx PA speakersets

Voor professionele DJ’s is Vonyx een bekend en populair merk. Vonyx is een speaker-specialist, waarbij kwaliteit en vermogen hoog in het vaandel staan. Dit zien we ook terug bij diverse speakersets die we uitlichten als de beste modellen op Mijnspeaker.nl

skytec speakers

Skytec PA speakersets

In het assortiment van Skytec vinden we diverse speakers die voor professioneel gebruik gemaakt zijn. Met name door het vermogen in combinatie met het makkelijk kunnen transporteren van de sets zien we terug bij de mogelijkheden bij Skytec.

The following two tabs change content below.

Rob

Rob schrijft dagelijks artikelen en adviesgidsen op Mijnspeaker.nl en heeft een passie voor huishoudelijke gadgets. Hij is een van de gezichten achter deze speaker website en is met name liefhebber van slimme speakers. Zoeken via speakers is volgens Rob 'the next big thing'. Ook niet gek dat Rob voorkeur heeft voor speakers van Google, Harman Kardon en Sonos.

Laatste berichten van Rob (toon alles)